Pređi na glavni sadržaj

Funkcija „FreeFile“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite”„sandbox „režim” u pomoći.

Daje ceo broj koji predstavlja na sledeći broj datoteke dostupni za upotrebu tako što ćete izjavu otvoren .

Sintaksa

FreeFile [(brojopsega)]

Opcionalno brojopsega argument je varijantu koji određuje opseg iz koje sledeći broj besplatne datoteke je da se vrati. Navedite 0 (podrazumevano) da biste dobili broj datoteke u opsegu 1 – 255, uključujući te brojeve. Navedite 1 da biste dobili broj datoteke u opsegu 256 – 511.

Napomene

Koristite FreeFile za broj datoteke koji nije već u upotrebi.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju FreeFile da biste se vratili na sledeći dostupan broj datoteke. Pet dokumenata koje su otvorene za rezultat u toku, a neke uzorke podataka je napisan na svaki.

Dim MyIndex, FileNumber
For MyIndex = 1 To 5 ' Loop 5 times.
' Get unused file number.
FileNumber = FreeFile
' Create file name.
Open "TEST" & MyIndex For Output As #FileNumber
' Output text.
Write #FileNumber, "This is a sample."
' Close file.
Close #FileNumber
Next MyIndex
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×