Funkcija „Input“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite”„sandbox „režim” u pomoći.

Vraća nisku znakova iz datoteke otvorene u režimu za unos ili binarni .

Sintaksa

Unosa ( broj, [ #] brojdatoteke)

Sintaksa funkcije za unos ima sledeće argumente:

Argument

Opis

broj

Obavezno. Sve važeće brojni izraz navodi broj znakova koji se vraćaju.

brojdatoteke

Obavezno. Sve važeće broj datoteke.


Primedbe

Podaci čitaju pomoću funkcije za unos se obično upisuju datoteke uz Štampanje # ili Postavljanje. Ovu funkciju koristite samo za datoteke otvorene u režimu za unos ili binarni .

Za razliku od izjavu Input #unos funkcija vraća sve znakove koje pročita, obuhvatajući zareze, znakova za kraj reda, zareze, znake navoda i razmake.

Datoteke otvorene za binarni pristup, pokušaj čitanja kroz datoteku pomoću funkcije za unos dok EOF vraća vrednost True generiše grešku. Koristite funkcije LOF i Loc umesto EOF prilikom čitanja binarne datoteke sa unosaili koristite se kada se koristi funkcija EOF .

Napomena: Koristite funkciju InputB za bajt podataka koji se nalaze unutar tekstualnih datoteka. Sa InputB, broj navodi broj bajtova da biste se vratili umesto broja znakova koji se vraćaju.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju unosa za čitanje jednog znaka odjednom iz datoteke i odštampajte da biste prozor " Immediate ". Ovaj primer pretpostavlja da taj TESTFILE tekstualna datoteka sa nekoliko linija probnih podataka.

Dim MyChar
Open "TESTFILE" For Input As #1 ' Open file.
Do While Not EOF(1) ' Loop until end of file.
MyChar = Input(1, #1) ' Get one character.
Debug.Print MyChar ' Print to the Immediate window.
Loop
Close #1 ' Close file.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×