Funkcija „IsMissing“

Daje boolovovu vrednost koja ukazuje na to da li je opcionalna varijantaargument prosleđena procedura.

Sintaksa

( Argname )

Zahtevani argument argname sadrži ime opcionalnog argumenta varijante procedure.

Napomene

Koristite funkciju isnot da biste otkrili da li su opcionalni argumenti Variant navedeni u pozivanju procedure. Isnedostaje daje TRUE ako nije prosleđena nijedna vrednost za navedeni argument. u suprotnom, vraća vrednost FALSE. Ako Isnedostaje daje TRUE za argument, korišćenje argumenta koji nedostaje u drugom kodu može uzrokovati korisnički definisanu grešku. Ako se funkcija isif koristi na paramarreju , uvek vraća FALSE. Da biste otkrili prazan Paramarray, testirajte da biste videli da li je gornji ugao niza manji od donje.

Napomena: Ismeni ne radi na jednostavnim tipovima podataka (kao što su ceo broj ili dvostruki), zato što, za razliku od varijanti, oni nemaju odredbu za vrednost "nedostaje". Zbog toga sintaksa otkucanih opcionalnih argumenata možete da navedete podrazumevanu vrednost. Ako je argument izostavljen kada se zove procedura, argument će imati ovu podrazumevanu vrednost, kao u dolenavedenom primeru:

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Sub MySub(Optional MyVar As String = "specialvalue")
If MyVar = "specialvalue" Then
' MyVar was omitted.
Else
...
End Sub

U mnogim slučajevima možete potpuno da izostavite If MyVar test tako što ćete učiniti podrazumevanu vrednost jednaku vrednosti koju želite MyVar da sadrži ako je korisnik ozove iz poziva funkcije. To čini vaš kôd još sažetim i efikasnim.

Primer

U ovom primeru, funkcija Isnestao se koristi za proveru da li je opcionalni argument prosleđen korisnički definisanoj proceduri. Imajte u vidu da opcionalni argumenti sada mogu da imaju podrazumevane vrednosti i tipove osim varijante.

Dim ReturnValue
' The following statements call the user-defined
' function procedure.
ReturnValue = ReturnTwice() ' Returns Null.
ReturnValue = ReturnTwice(2) ' Returns 4.
' Function procedure definition.
Function ReturnTwice(Optional A)
If IsMissing(A) Then
' If argument is missing, return a Null.
ReturnTwice = Null
Else
' If argument is present, return twice the value.
ReturnTwice = A * 2
End If
End Function

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×