Funkcija „Partition“

Daje varijantu (nisku) koja označava gde se broj pojavljuje u izračunatim nizom opsega.

Sintaksa

Particija ( broj, početak, zaustavljanje, interval)

Sintaksa funkcije particija ima sledeće argumente:

Argument

Opis

broj

Obavezno. Ceo broj koji želite da proverite naspram opsega.

početak

Obavezno. Ceo broj koji predstavlja početak ukupnog opsega brojeva. Broj ne može biti manji od 0.

zaustavi

Obavezno. Ceo broj koji je kraj ukupnog opsega brojeva. Broj ne može biti jednak ili manji od početnogpolja.

interval

Obavezno. Ceo broj koji navodi veličinu particija unutar ukupnog opsega brojeva (između početnogi savrha).

Napomene

Funkcija particija identifikuje određeni opseg u kojem broj opada i daje varijantu (nisku) koja opisuje taj opseg. Funkcija particija je najkorisnija u upitima. Možete da kreirate upit za izdvajanje koji prikazuje koliko porudžbina pada u različitim opsezima, na primer, vrednosti porudžbine od 1 do 1000, 1001 na 2000, itd.

Sledeća tabela prikazuje kako se opsezi određuju pomoću tri skupa početnog, zaustavljanjai intervala . Kolone prve kolone i poslednji opseg prikazuju koju particiju se vraća. Opsege predstavljaju vrednost lowervalue:upervalue, gde je niski kraj (lowervalue) opsega odvojen od visokog kraja (navrednosti) opsega sa tačkom i zarezom (:).

početak

zaustavi

interval

Pre prvog

Prvi opseg

Poslednji opseg

Posle poslednjeg

0

99

5

":-1"

"0:4"

"95:99"

"100:"

20-30

199

10

": 19"

"20:29"

"190:199"

"200:"

100

1010

20-30

": 99"

"100:119"

"1000:1010"

"1011:"

U tabeli prikazanoj iznad, treći red prikazuje rezultat kada se pokreće i zaustavlja se definisanje skupa brojeva koji ne mogu da budu ravnomerno podeljeni po intervalu. Poslednji opseg se koristi za Zaustavljanje (11 brojeva) iako je Interval 20.

Ako je potrebno, particija daje opseg sa dovoljno razmaka na vrhu, tako da postoji isti broj znakova koji se nalaze sa leve i desne strane dvotačke, kao što su znakovi u odeljku stop, plus jedan. Tako ćete obezbediti da, ako koristite particiju sa drugim brojevima, rezultat će biti ispravan tokom bilo koje sledeće operacije sortiranja.

Ako je Interval 1, opseg je broj: broj, bez obzira na argumente Započni i Zaustavi . Na primer, ako je Interval 1, broj je 100 i Zaustavljanje je 1000, particija daje "100:100".

Ako je bilo koji od delova bez vrednosti, particija vraća nulu.

Primeri upita

Izraz

Rezultati

Izaberite stavku particija (unitprajs, 40240, 20) kao PriceRange, Count (proizvodni. Prajs. cenapo) kao broj iz grupe "Proizvodni promet" po particiji (unitprajs, 40240, 20).

Kreira se niz opsega za vrednosti u polju "unitprajs" od "Start" (40) do "stop" sa jednakim "intervala" (20) i izračunava broj "unitprajs" u odgovarajućim opsezima. Prikazuje opsege u koloni "Priservange" i broje se u koloni "Count".

VBA primer

Ovaj primer pretpostavlja da imate tabelu porudžbine koja sadrži polje "tovar". Ona kreira proceduru za izbor koja broji porudžbine za koje trošak tovara spada u nekoliko opsega. Funkcija particija se prvo koristi za uspostavljanje ovih opsega, zatim funkcija SQL Count broji broj porudžbina u svakom opsegu. U ovom primeru, argumenti funkcije particija se počinju = 0, stop = 500, Interval = 50. Prvi opseg bi stoga bio 0:49, tako da će biti uključeno do 500.

SELECT DISTINCTROW Partition([freight],0, 500, 50) AS Range,
Count(Orders.Freight) AS Count
FROM Orders
GROUP BY Partition([freight],0,500,50);

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×