Funkcija „StringFromGUID“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija "StringFromGUID" konvertuje u GUID, što je na niz tipa bajta, da biste niska.

Sintaksa

"StringFromGUID" ( guid )

Zahtevani guid argument je niz bajt podataka korišćenih za jedinstveno identifikovanje aplikacije, komponente ili stavke podataka za operativni sistem.


Napomene

Microsoft Access mašina baze podataka čuva GUID kao niz tipa bajt. Međutim, Microsoft Office Access 2007 ne može da vrati bajt podataka iz kontrola na obrazac ili izveštaj. Da biste vratili vrednost GUID iz kontrole, morate da je konvertujete u nisku. Da biste konvertovali GUID niske, koristite funkciju "StringFromGUID" . Da biste konvertovali nisku GUID, koristite funkciju "GUIDFromString" .

Na primer, možda ćete morati da se odnose na polje koje sadrži GUID kada koristite replikacija baze podataka. Da biste vratili vrednost kontrole u obrascu povezana sa poljem koje sadrži GUID, koristite funkciju "StringFromGUID" da biste konvertovali GUID niske.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sledeći primer vraća vrednost s_GUID kontrolu na obrascu zaposlenih u obliku niske i dodeljuje se nisku promenljive. Kontrola s_GUID je povezana sa se ovo polje, jedna od sistemskih polja koje se dodaje svakom repliciranu tabelu u repliciranu bazu podataka.

Public Sub StringValueOfGUID()
Dim ctl As Control
Dim strGUID As String
' Get the GUID.
Set ctl = Forms!Employees!s_GUID
Debug.Print TypeName(ctl.Value)
' Convert the GUID to a string.
strGUID = StringFromGUID(ctl.Value)
Debug.Print TypeName(strGUID)
End Sub
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×