Funkciju DDE možete da koristite za pokretanje dinamičkog Exchange (DDE) razgovora sa drugom aplikacijom, zahtevate stavku informacija iz te aplikacije i prikazujete te informacije u kontroli u obrascu ili izveštaju.

Na primer, možete da koristite funkciju DDE u svojstvu Izvor kontrole okvira za tekst za prikaz podataka iz navedene ćelije na Microsoft Office Excel 2007 radnom listu.

Sintaksa

DDE ( aplikacija, tema, stavka )

Sintaksa funkcije DDE ima sledeće argumente:

Rgument

Opis

Nice

izraz niske identifikuje aplikaciju koja može da učestvuje u DDE razgovoru. Aplikacija obično predstavlja ime. exe datoteke (bez proširenja. exe) za aplikaciju zasnovanu na operativnom sistemu Microsoft Windows, kao što je Excel. Na primer, da biste pokrenuli DDE razgovor sa programom Excel, otkucajte "Excel" za argument Application .

tema

Izraz niske koji je ime tema koje prepoznaje aplikacija. Argument Tema je često dokument ili datoteka sa podacima. Pogledajte dokumentaciju druge aplikacije za listu mogućih tema.

stavka

Izraz niske koji je ime stavka podatka koje prepoznaje aplikacija. Pogledajte dokumentaciju druge aplikacije za listu mogućih stavki.


Napomene

Funkcija DDE pokušava da pokrene DDE razgovor sa navedenom aplikacijom i temomi traži podatke u stavci. Ako je uspešna, funkcija DDE vraća nisku koja sadrži zahtevane informacije.

Ako zahtevate podatke iz programa Excel, Stavka može biti identifikator reda i kolone, na primer "R1C1" ili ime opsega ćelija. U sledećem primeru funkcija DDE zahteva informacije iz ćelije u nizu 1, koloni 1 u Excel radnom listu. Ovaj izraz možete da unesete za kontrolu okvira za tekst u polju za vlasništvo izvora na listu sa svojstvima kontrole:

=DDE("Excel", "Sheet1", "R1C1")

Funkciju DDE možete da koristite samo u svojstvu " Izvor kontrole " u okviru za tekst, grupi opcija, polje za potvrdu ili kombinovani okvir. Ne možete da nazovete funkciju DDE iz modula aVisual Basic for APPLICATIONS (VBA).

Kada koristite funkciju DDE , kontrola postaje samo za čitanje u prikaz „Obrazac“ i pregledu pre štampanja. Na primer, ako koristite funkciju DDE u okviru za tekst, ne možete da uređujete tekst u okviru za tekst. Morate da uredite tekst u drugoj aplikaciji. Pošto je vlasništvo izvora kontrole samo za čitanje u prikazu obrasca i pregledu pre štampanja, promene kontrole moraju da se unesu u prikaz „Dizajn“.

Microsoft Windows i memorija i resursi računara određuju maksimalan broj DDE razgovora koji mogu da se otvore istovremeno. Ako nije moguće pokrenuti razgovor zato što druga aplikacija nije pokrenuta ili ne prepoznaje navedenu temu ili ako je već postignut maksimalan broj razgovora, funkcija DDE vraća vrednost NULL.

Napomena: Druga aplikacija može biti konfigurisana da zanemari zahtev za DDE razgovor. Ako je tako, funkcija DDE vraća nulu. Slično tome, Access će zanemariti zahteve iz drugih aplikacija: izaberite stavku Opcije pristupa u meniju datoteka , a zatim izaberite stavku Više opcija u dijalogu postavke aplikacije . U okviru DDE operacijeizaberite STAVKU Zanemari DDE zahteve.

savet

Ako treba da manipulišete objektima druge aplikacije iz programa Access, možda ćete želeti da razmotrite korišćenje automatizacije.

Sledeća tabela ilustruje kako se funkcija DDE ponaša kada je koristite za svaku od kontrola.

Con trol

Napomene

Okvir za tekst

Argument Artikal može da upućuje na tekst ili brojeve. Ako se Stavka odnosi na više informacija, kao što je imenovani opseg u Excel radnom listu koji sadrži više ćelija, funkcija DDE vraća prvu stavku. Ovu funkciju možete da koristite sa okvirom za tekst za prikaz podataka sadržanih u ćeliji na radnom listu.

Combo box

Funkcija DDE popunjava kombinovani okvir pomoću informacija koje upućuje na stavku. Ne možete da unesete podatke u segment teksta u polju. Funkciju DDE možete da koristite sa kombinovanim okvirom za prikaz liste zemalja/regiona koje održavate u Excel radnom listu.

Grupa opcija

Funkcija OptionValue za svako dugme opcije u grupi opcija postavljena je na broj. Obično je vrednost prvog dugmeta 1, druga 2, itd. Broj koji daje funkcija DDE određuje koje dugme opcije će biti izabrano.

Na primer, ako funkcija DDE vraća 2, biće izabrana druga opcija. Ako ova funkcija vrati vrednost koja se ne podudara ni sa jednom od postavki vlasništva OptionValue , nijedna dugmad neće biti izabrana. Ako se Stavka odnosi na više informacija, kao što je imenovani opseg u Excel radnom listu koji sadrži više ćelija, funkcija DDE vraća prvu stavku.

Polje za potvrdu

Ako funkcija DDE vraća 0, polje za potvrdu će biti opozvan. Ako ova funkcija vraća broj koji nije nula, na primer 1 ili – 1, polje će biti izabrano. Ako se Stavka odnosi na tekst ili na više informacija, kao što je imenovani opseg u Excel radnom listu koji sadrži više ćelija, polje za potvrdu neće biti dostupno.


Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×