Funkcija DOLLAR

Funkcija Dollar , jedna od funkcija Text , konvertuje broj u tekst pomoću formata za valutu sa zaokruženjem decimala na broj mesta koja navedete. Dollar koristi $ #, # #0 .00 _);($ #, # #0 .00), iako simbol valute koji se primenjuje zavisi od lokalnih jezičkih postavki.

Sintaksa

DOLLAR (broj, [decimale])

Sintaksa funkcije DOLLAR ima sledeće argumente:

  • Broj    Obavezno. Broj, referenca na ćeliju koja sadrži broj ili formula koja kao rezultat daje broj.

  • Decimale    Opcionalno. Broj cifara desno od znaka za razdvajanje decimala. Ako je ovo negativno, broj se zaokružuje sa leve strane decimalnog zareza. Ako je argument decimale izostavljen, pretpostavlja se da je u pitanju broj 2.

Napomene

Generalno, trebalo bi da koristite dijalog Oblikovanje ćelija (CTRL + 1) ili Home > Number > opcija formata računovodstvene brojeve da biste primenili oblikovanje valute na ćeliju. To je zato što funkcija DOLLAR daje broj dodeljen kao tekst. Brojevi uskladišteni kao tekst su zajednički uzrok grešaka unakrsne tabele, zato što ih mnogi funkcionišu, na primer SUM, AVERAGE, MIN, MAX itd.

Primer

Primeri funkcija DOLLAR

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×