Funkcija magacinske istorije

Funkcija STOKHISTORY preuzima istorijske podatke o finansijskom instrumentu i učitava ga kao niz, što će se prosuti ako je Konačni rezultat formule. To znači da će Excel dinamički kreirati odgovarajući veličinu opsega niza kada PRITISNETE taster ENTER.

Napomena: Ovo je jedna od nekoliko beta funkcija, i trenutno jedina koja je trenutno dostupna samo jednom delu Office Insider korisnika. Nastavićemo da optimizujemo ove funkcije tokom narednih nekoliko meseci. Kada budu spremne, objavićemo ih svim Office Insider korisnicima i pretplatnicima na Microsoft 365.

Tehnički detalji

Sintaksa

= History History (Stock, start_date, [end_date], [interval], [zaglavlja], [property0], [property1], [property2], [property3], [property4], [property5])

Sintaksa funkcije Stokhistory ima sledeće argumente:

Argument

Opis

anskog

Funkcija vraća istorijske podatke o ceni finansijskog instrumenta koji odgovara ovoj vrednosti. Unesite simbol vrednosti u dvostruke navodnike (npr., "MSFT") ili referenca na ćeliju koja sadrži tip podataka " akcije ". Ovo će povući podatke iz podrazumevane razmene za instrument. Možete i da upućujete na određenu razmenu tako što ćete uneti 4-znakiso kôd ISO marketa (MIC), a zatim dvotačka, a zatim simbol za kurzstvo (npr., "XNAЉE: MSFT"). Saznajte više o našim izvorima podataka.

datum_početka

Najraniji datum za koji se preuzimaju podaci. Imajte u vidu da ako interval nije 0 (dnevno), prvo mesto podataka može da bude ranije od start_date obezbeđene – to će biti prvi datum traženog perioda.

datum_završetka

Opcionalno. Najnoviji datum za koji će podaci biti preuzeti. Podrazumevana vrednost je danas.

interval

Opcionalno. Navodi interval svaki podatak: 0 = Daily, 1 = Weekly, 2 = mesečni. Podrazumevana vrednost je 0.

zaglavlja

Opcionalno. Navodi da li se naslovi prikazuju na sledeći način: 0 = bez zaglavlja, 1 = Prikaži zaglavlja, 2 = Prikaži identifikator i zaglavlja. Podrazumevana vrednost je 1 (npr. Prikaži zaglavlja). Kada je uključeno, zaglavlja su redovi teksta koji su deo niza dobijen od funkcije.

property0 - property5

Opcionalno. Kolone koje se preuzimaju za svaku zalihu: 0 = datum, 1 = Close, 2 = Open, 3 = High, 4 = low i 5 = volumen. Ako je bilo koji od njih prisutan, samo su označene kolone vraćene u naznačenom redosledu. Podrazumevana vrednost je 0, 1 (tj., datum i zatvaranje).

Napomene

 • Funkcija magacinske istorije ne pečata oblikovanje na ćelijama u koje se nalazi. Ako izbrišete formulu, ćelije koje je popunio imaju Opšti format.

 • Kada unesete argumente za vlasništvo, broj od 0 do 5 kucate za svaku vrednost, redosledom kojim želite da ih vidite. Vrednost koju unesete za svaku vrednost odgovara broju vlasništva. Na primer, da biste uključeni datum, otvorili i zatvorili, unesite 0, 2, 1. Ova svojstva su definisana na sledeći način:
   

  Svojstvo

  Definicija

  Datum

  Prvi važeći dan razmene u periodu 

  Zatvori

  Cena zatvaranja na poslednji trgovinski dan u periodu 

  Otvaranje

  Otvorena cena na poslednji trgovinski dan u periodu 

  Visoko

  Najviša cena najvišeg dana u periodu 

  Nisko

  Najniža cena najnižeg dnevnog vremena u periodu 

  Иaжe

  Obim se trguje tokom perioda

 • Funkcija Stokhistory pripada & "Porodična funkcija" za funkcije LOOKUP.

 • Argumenti datuma mogu biti datum koji se nalazi u dvostrukim navodnicima (npr. "01-01-2020") ili formula (npr. TODAY ()) ili referenca na ćeliju sa datumom.

 • Vraćen datum može biti raniji od date date. Na primer, ako je 2019 decembar, se pruža kao početni datum i interval, zatim će 1 decembar, 2019, biti vraćen kada je to početni datum za traženi period.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×