Daje tip podataka Varijanta (Niska) koji predstavlja broj.

Sintaksa

STR ( broj )

Zahtevani brojargument dugo sadrži važeće brojni izraz.

Napomene

Kada se brojevi konvertuju u niske, glavni prostor je uvek rezervisan za znak broja. Ako je broj pozitivan, vraćena niska sadrži razmak, a znak plus se podrazumeva.

Koristite funkciju Oblikuj za konvertovanje numeričkih vrednosti koje želite da oblikujete kao datume, vreme ili valutu ili u drugim korisnički definisanim formatima. Za razliku od STR, funkcija Oblikuj ne podrazumeva glavni razmak za znak broja.

Napomena:  Funkcija STR prepoznaje samo period (.) kao važeći Decimalni znak za razdvajanje decimala. Kada se mogu koristiti različiti znakovi za razdvajanje decimala (na primer, u međunarodnim aplikacijama), koristite CStr da biste konvertovali broj u nisku.

Primer upita

Izraz

Rezultati

Izaberite stavku popust, str (popust) kao Dokasaskonta od prodaje proizvoda;

Daje originalni "popust" vrednosti/oblikovanje zajedno sa vrednostima konvertovanim u format niske u koloni "stukasaskonta".

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju STR da biste vratili nisku koja predstavlja broj. Kada se broj konvertuje u nisku, glavni prostor je uvek rezervisan za njegov znak.

Dim MyString
MyString = Str(459) ' Returns " 459".
MyString = Str(-459.65) ' Returns "-459.65".
MyString = Str(459.001) ' Returns " 459.001".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×