Pređi na glavni sadržaj

Funkcije „StDev“, „StDevP“

Povratna procene standardno odstupanje za populaciju ili uzorak populacije koji se predstavlja kao skupa vrednosti sadržanih u navedenom polju u upitu.

Sintaksa

STDEV ( izraz )

STDEVP ( izraz )

Čuvar mesta Ekspresa predstavljaizraz niske identifikaciju polja koja sadrži numeričke podatke koje želite da izračunate ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operandi u izrazu mogu da uključe ime polja tabele, konstante ili funkcije (što može da bude unutrašnja ili korisnički definisana, ali ne jedna od drugih SQL agregatnih funkcija).

Napomene

Funkcija STDEVP procenjuje populaciju, a funkcija STDEV procenjuje uzorak populacije.

Ako osnovni upit sadrži manje od dva zapisa (ili bez zapisa, za funkciju STDEVP ), ove funkcije vraćaju vrednost NULL (što ukazuje na to da standardno odstupanje ne može da se izračuna).

Možete da koristite funkcije STDEV i STDEVP u izrazu upita. Ovaj izraz takođe možete da koristite u SQL svojstvu QueryDef objekta ili kada kreirate objekat skupa zapisa zasnovan na SQL upitu.

Primer

Izraz

Rezultati

Izaberite stavku stDev (Cenitprajs) kao StDEV_Value, stDevP (Cenitprajs) kao StDEVP_Value iz prodaje proizvoda;

Izračunava standardnu devijaciju "Unitprajs" na osnovu datih podataka kao uzorka i standardne devijacije "Unitprajs" u vidu datih podataka kao celokupne populacije i prikazuje rezultate u StDE _Value i StDEVP_Value for.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Izračunavanje polja u SQL funkcijama

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×