Funkcije omogućene na SharePoint Online lokaciji za objavljivanje

Ovaj članak objašnjava funkcije koje su dostupne kada aktivirate infrastrukturu za objavljivanje na Microsoft SharePoint lokaciji. Možete i da dodate stranicu na lokaciju i koristite nove Veb segmente bez aktiviranja ove funkcije.

Savet: Funkcije opisane u ovom članku ne prikazuju najnoviju funkcionalnost SharePoint lokacije, često nazvanu "moderno". Preporučujemo da koristite lokaciju za komunikaciju za trenutne lokacije, stranice i Veb segmenti. Saznajte više o lokacijama za komunikaciju.

U ovom članku

Aktiviranje funkcije za objavljivanje infrastrukture

Funkcije objavljivanja

Navigacija i traka

Liste i biblioteke

Veb segmenti (Classic)

Master stranice, rasporedi na stranicama, tipovi sadržaja i kolone

Korisnici i dozvole

SharePoint lokacija za objavljivanje se gradi pomoću predloška sajta za objavljivanje ili poslovnog Wiki predloška. Predložak sajta za objavljivanje je visoko strukturiran i omogućava vam da kontrolišete rasporede na stranicama, prakse za autorstvo i rasporede objavljivanja. Enterprise Wiki je manje strukturiran i namenjen je za lako autorstvo kada formalni procesi upravljanja sadržajem nisu neophodni.

Da biste mogli da kreirate sajt za objavljivanje, aktivirajte funkciju infrastrukture za objavljivanje na lokaciji najvišeg nivoa u kolekciji. Kada se aktiviraju funkcije objavljivanja, podlokacije ih automatski nasleđuju.

Aktiviranje funkcije za objavljivanje infrastrukture

Napomena: Ako ste kreirali svoju sajt ili kolekciju lokacija pomoću jednog od predložaka sajta za objavljivanje, infrastruktura za objavljivanje je već aktivna, a funkcije objavljivanja su spremne za korišćenje.

 1. Iz korena kolekcije lokacija izaberite stavku postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > postavkama lokacije.

 2. Na stranici postavke sajta, u okviru Administracija kolekcije lokacijaizaberite stavku funkcije kolekcije lokacija.

 3. Na stranici "funkcije kolekcije lokacija", pored stavke infrastruktura za objavljivanje sistema SharePoint Serverkliknite na dugme Aktiviraj.

  aktiviranje funkcije infrastrukture za objavljivanje

Funkcije objavljivanja

Evo funkcija koje su dostupne kada je objavljivanje omogućeno u SharePoint kolekciji lokacija. Neke funkcije su istaknute na traci, dok su druge vidljive samo kroz veze na stranici "postavke sajta" ili u bibliotekama.

Navigacija i traka

Kada uređujete stranicu u grupi uređivanje teksta na kartici "tekst" na traci, pronaći ćete ček/odjavljivanje dugmad koja vam omogućava da uredite sadržaj stranice dok održavate kontrolu verzije. Ova funkcija je dostupna na portalu za objavljivanje i poslovnom programu Wiki.

dugmad „prijavljivanje“ i „odjavljivanje“ na traci

Na lokacijama koje koriste tokove posla odobravanja, kartica "objavljivanje" uključuje dugmad " objavljivanje", " odobri" i " Odbaci ". Sve to je deo toka posla "odobrenje" koji ne garantuje da se ništa ne objavljuje na vašoj sajtu bez odobravanja određenih redaktora. Postoji i dugme za brzo raspoređivanje koje objavljuje sledeći vremenski sadržaj. Dugme "objavi" navodi nekoliko opcija, uključujući prosleđivanje, koje prikazuje tok posla tako što će usmjeravanje trenutne stranice na jednu ili više osoba koje vrše odobravanje za redigovanje. Možete i da otkažete odobravanje ili da opozovete objavljivanje stranice odavde, u zavisnosti od dozvola.

kartica „objavljivanje“

Dugme " raspored " otvara dijalog u kojem možete da navedete kada treba da se objavi stranica i kada, ako je ikad bude povučena.

Prosleđivanje, objavljivanje dugmadi na kartici objavljivanje u režimu uređivanja.

Tokovi posla i planiranje za odobravanje nisu dostupni za kolekcije veb sajtova koji se suočavaju sa javnoљжu.

Liste i biblioteke

Važno: 

 • Funkcija "sadržaj i struktura lokacije" je u sistemu SharePoint oktobra 2018. Stavka korisničkog interfejsa za stavku SiteManager. aspx uklonjena je iz sistema SharePoint 2019.

 • SharePoint pruža više naprednih mogućnosti za pružanje podrške nad sadržajem i strukturom lokacije. Više informacija o tome kako da premestite i kopirate datoteke u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint potražite u članku:

 • Ako još niste počeli da koristite modernu listu/iskustva u biblioteci, a zatim podešavate i koristite računar da biste sinhronizovali sadržaj lokalno za korišćenje kopiranja i premeštanja, to je opcija. Više informacija potražite u članku Podešavanje računara za sinhronizovanje OneDrive za poslovne ili školske datoteke u sistemu Microsoft 365.

Kada omogućite funkciju infrastrukture za objavljivanje, skup listi i biblioteka se dodaje na sajt za objavljivanje na nivou kolekcije lokacija.

 • Lista sadržaja koji je moguće ponovo koristiti    Sadrži HTML ili tekstualni sadržaj koji se može umetnuti na Veb stranice.

 • Biblioteka dokumenata kolekcije lokacija    Skladišti dokumente koji se koriste u celoj kolekciji lokacija.

 • Biblioteka slika kolekcije lokacija    Skladišti slike koje se koriste u celoj kolekciji lokacija.

Pored toga, dodata je četiri biblioteke na nivou sajta za skladištenje sadržaja sajta. To ćete pronaći u sadržaju sajta:

 • Biblioteka stranica    Skladišti stranice lokacija.

 • Biblioteka slika    Sadrži slike korišćene na stranicama sajta.

 • Biblioteka dokumenata    Sadrži sve dokumente korišćene na stranicama sajta.

 • Zadaci toka posla    Skladišti zadatke toka posla koji su kreirani za sajt.

Veb segmente

Lokacije za objavljivanje uključujući razne Veb segmente koji autorima omogućavaju da umetnu video, obogaćeni tekst, obrasce i dinamički sadržaj na stranicu lokacije. Ove Veb segmente ćete pronaći u okviru Umetanje > Veb segmenta > kategorije. Ova tri Veb segmenta, koji su jedinstveni za lokacije za objavljivanje, dostupni su na nivou kolekcije lokacija i za sve podlokacije u kolekciji lokacija:

 • Veb segment upita za sadržaj    Prikazuje dinamički prikaz sadržaja na lokaciji zasnovanu na upitu koji gradite u oknu sa svojstvima Veb segmenta. Ovo se nalazi u okviru kategorije zbirne vrednosti .

 • Veb segment rezimiranih veza    Omogućava autorima da kreiraju veze koje se mogu grupisati i oblikovati. Ovo se nalazi u okviru kategorije zbirne vrednosti .

 • Table of Contents Web Part    Koristi se za automatsku generisanje direktorijuma koji upućuje na razne delove kolekcije lokacija. Ovo se nalazi u okviru kategorije zbirne vrednosti .

Master stranice, rasporedi na stranicama, tipovi sadržaja i kolone

Master stranice i rasporedi na stranicama određuju celokupan izgled i osećaj SharePoint lokacije. Master stranice sadrže kontrole koje se dele u više rasporeda na stranicama, na primer navigacija, pretraga ili jezik za višejezičke lokacije. Rasporedi na stranici sadrže kontrole polja i Veb segmente. Rasporedi na stranicama i master stranice sarađuju na kreiranju rasporeda za Veb stranicu.

Na sajtu za objavljivanje, master stranica se ažurira tako da sadrži karticu objavljivanje, gde možete da pronađete raspored "Planiranje" i "tok posla" koji se prikazuje ranije u ovom članku. Pored ažurirane master stranice došli su sledeći elementi.

Stavka

Opis

Tipovi sadržaja

Predložak portala za objavljivanje portala uključuje stranicu sa člancima, stranicu "stranica", stranicu "dobrodošlica", Enterprise wiki stranica, stranicu zbirne vrednosti i stranicu preusmeravanja.

Rasporede na stranicama

Slika na levoj strani, slika sa desne strane i prskanje. Ovi rasporedi na stranici se automatski povezuju sa gorenavedenim tipovima sadržaja kada su omogućene funkcije objavljivanja. Za Enterprise Wiki, rasporedi na stranicama uključuju osnovnu stranicu, stranicu "osnovne stranice projekta" i "preusmeravanje".

Kolone

 • Kolone rasporeda na stranici su linije za tekst i sadržaj stranice.

 • Kolone za objavljivanje dodata na nivou kolekcije lokacija su datum datuma, Planirani datum početka i planirani datum završetka.

 • Prilagođena kolona Wiki kategorije koja koristi kontrolisane metapodatke za wiki stranice takođe se dodaje na nivou kolekcije lokacija.

Napomena: Master stranice i rasporedi na stranicama za veb sajt koji se suočavaju sa javnim obrađuju se drugačije i nisu uključeni u ovaj članak.

Korisnici i dozvole

Da biste lako dodelili korisnike određenim ulogama u vezi sa objavljivanjem, portal za objavljivanje uključuje osobe koje vrše odobravanja, dizajneri, menadžeri hijerarhije, ograničene čitače i grupe čitača resursa. Enterprise Wiki ima iste grupe, plus gledaoci. Pored toga, tri nivoa dozvole se dodaju u kolekciju lokacija: odobrava, upravlja hijerarhijom i ograničeno čitanje. Lokacije koje su podrazumevano kreirane ispod nivoa kolekcije lokacija, ili nasleđuju, grupe i nivoi dozvola od nadređene lokacije.

Napomena: Kada aktivirate funkciju objavljivanja i počnete da je koristite, budite oprezni ako odlučite da je deaktivirate. Korisnički podaci ili prilagođavanja povezana sa ovom funkcijom mogu da se izgube. Pored toga, sve aktivne funkcije i aplikacije koje zavise od ove funkcije možda neće funkcionisati.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×