Funkcije pristupačnosti u aplikaciji Sway

Funkcije pristupačnosti u aplikaciji Sway

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office centar za pristupačnost > Podrška za pristupačnost za Sway

Funkcije pristupačnosti u aplikaciji Sway čine sadržaj dostupnim većem broju ljudi. Ova tema vam pokazuje šta je dostupno danas, ali proverite ponovo – Sway se razvija.

Napomena: Kada koristite program Sway, preporučujemo vam da koristite Microsoft Edge kao pregledač.

U ovoj temi

Istraživanje Sway korisničkog interfejsa

Koristeći aplikaciju Sway možete da napravite interaktivne izveštaje, prezentacije, lične priče i još mnogo toga. Vi pružate sadržaj, na primer tekst, slike, video zapise i ugrađene stavke, a Sway obavlja ostalo, obezbeđujući da krajnji izgled bude divan na svim uređajima.

Sway je veb aplikacija koja obuhvata ove stranice najvišeg nivoa:

 • Na početak stranice (sway.office.com), gde možete doći uputstva, primeri, i povezane veze ka. Ne morate da budu prijavljeni u Sway da biste prikazali na matičnu stranicu.

 • Moja Sway platna, koja navodi sva Sway platna povezana sa nalogom koji koristite za prijavljivanje. To obuhvata Sway platna koja ste napravili i sva Sway platna koja drugi dele sa vama.

 • Kreiranje, prikaz u kojem pravite ili uređujete izabrano Sway platno.

 • Reprodukovanje, gde možete da prikažete Sway platno kao projekciju slajdova.

Prilikom pravljenja u aplikaciji Sway, radite u četiri glavne oblasti:

 1. Gornja traka za navigaciju koja obuhvata komande „Reprodukuj“, „Deli“ i opcije na nivou aplikacije.

 2. Traka sa menijima koja prikazuje stavku „Umetanje“.

 3. Plan radnje je mesto gde dodajete, uvozite, uređujete, oblikujete i raspoređujete sadržaj izabranog Sway platna. Da biste dodali neki deo sadržaja, umetnite karticu. Da biste zajedno prikazali određene kartice na dovršenom Sway platnu, napravite grupu.

 4. Dizajn koji prikazuje izgled dovršenog Sway platna.

Savet: Ako koristite tasterske prečice za navigaciju, da biste premeštali fokus kroz ove oblasti u operativnom sistemu Windows, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+F6. Na Mac računaru pritisnite kombinaciju tastera Control+Fn+F6. Više detalja potražite u članku Tasterske prečice za Sway.

Uključivanje prikaza pristupačnosti

Kada prikazujete Sway platno, možete da uključite prikaz pristupačnosti. Ovaj prikaz pokazuje stil visokog kontrasta radi lakšeg čitanja, onemogućava sve animacije i podržava navigaciju pomoću tastature za korišćenje sa čitačima ekrana.

Da biste uključili Prikaz pristupačnosti:

 • Ako koristite miš ili ekran osetljiv na dodir, u meniju Više opcija (prikazan kao tri tačke na Sway traci sa alatkama) odaberite Prikaz pristupačnosti.

 • Ako koristite čitač ekrana, u meniju Više opcija, kada je Prikaz pristupačnosti izabran, čućete „Prikazuje ovo Sway platno u dizajnu visokog kontrasta sa kompletnom funkcijom tastature i pristupom čitača ekrana dugmetu za sav sadržaj“.

  Napomena: Ako Internet Explorer blokira iskačuće polju Sway.office.com , pojavljuje se obaveštenja. Da biste premestili fokus na obaveštenje, pritisnite tastere Alt + N, a zatim, da biste dozvolili iskačuće polje, pritisnite taster A. Možda ćete morati da biste ponovo omogućili Prikaz pristupačnosti .

Koja je funkcija prikaza pristupačnosti?

Kada u aplikaciji Sway uključite prikaz pristupačnosti, evo šta se dešava:

 • Učitava se cela aplikacija Sway u memoriju radi omogućavanja pomoćnoj tehnologiji da pristupi celokupnom sadržaju i obezbedi lokacije za prelazak (na primer, prelazak na sledeći naslov).

 • Šema boja se menja u crno-belu radi obezbeđivanja visokog kontrasta za tekst.

 • Navigacija se prebacuje na vertikalno pomeranje radi olakšavanja navigacije u aplikaciji Sway pomoću tastature ili pomoćne tehnologije.

 • Raspored se predstavlja vertikalno kako bi korisnici mogli da se fokusiraju na jedan po jedan deo sadržaja.

 • Specijalizovane grupe (na primer koordinatne mreže, projekcije slajdova, nizovi ili poređenja) razdvojene su radi obezbeđivanja lakšeg pristupa sadržaju.

 • Interaktivni elementi su označeni indikatorima fokusa kako bi korisnici koji koriste samo tastaturu mogli da znaju šta je u fokusu.

 • Suvišne animacije se uklanjaju radi smanjenja nepotrebnih ometanja i radi olakšavanja rada pomoćne tehnologije.

Kako se koristi prikaz pristupačnosti

Dok prikazujete bilo koje Sway platno:

 • Pritisnite taster Tab na fizičkoj tastaturi ili tastaturi na ekranu da biste se kretali kroz opcije koje možete da izaberete.

 • Da biste zumirali izabranu sliku na trenutnom Sway platnu, pritisnite razmaknicu. Da biste zatvorili sliku i vratili se na Sway platno, pritisnite taster Esc.

 • Da biste tražili tekst unutar Sway platna, koristite polje Pretraga. U meniju Više opcija odaberite stavku Pronađi, a zatim otkucajte tekst.

Kako da prikažete skrivene titlove kad su dostupni?

Kada Sway video ili audio kartica ima skrivene titlove, videćete simbol CC u donjem desnom uglu ekrana.

 1. Pritisnite dugme Reprodukuj da biste pokrenuli plejer medija, a zatim odmah pritisnite dugme Pauziraj.

 2. U plejeru medija izaberite simbol skrivenih titlova da biste otvorili njihov meni.

 3. Izaberite jezik skrivenih titlova koji želite da koristite. Iz menija skrivenih titlova, u okviru „Postavke“, možete i da prilagodite izgled titlova u plejeru medija, a možete i da ih isključite.

Slanje povratnih informacija

Posetite sajt Sway UserVoice da biste nas obavestili koje su funkcije pristupačnosti vama najvažnije.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Takođe pogledajte

Prvi koraci uz Sway

Sway dizajna čine pristupačnim za osobe sa umanjenim sposobnostima

Tasterske prečice za Sway

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×