Povratne procene standardno odstupanje populacije ili uzorak populacije predstavljeni kao skup vrednosti koji navedeno polje u upitu sadrži.

Sintaksa

StDev ( izraz )

StDevP ( izraz )

Čuvar mesta izraza predstavlja izraz niske koji identifikuje polje koje sadrži numeričke podatke koje želite da procenite ili izraz koji vrši izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operani u izrazu mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koja može biti ili intrinsička ili korisnički definisana, ali ne i jedna od drugih SQL agregatnih funkcija).

Napomene

Funkcija StDevP procenjuje populaciju, a funkcija StDev procenjuje uzorak populacije.

Ako osnovni upit sadrži manje od dva zapisa (ili nema zapisa, za funkciju StDevP ), ove funkcije vraćaju vrednost Null (koja ukazuje na to da nije moguće izračunati standardnu devijaciju).

Možete da koristite funkcije StDevi StDevP u izrazu upita. Ovaj izraz možete da koristite i u SQL svojstvu objektaQueryDefili prilikom kreiranja objekta Recordset zasnovanog na SQL upitu.

Primer

Izraz

Rezultati

SELECT stDev(Cena po jedinici) AS StDEV_Value, stDevP(CenaPoJedinici) kao StDEVP_Value FROM proizvodaSales;

Izračunava standardnu devijaciju "CenaPoJedinici" koja uzima u obzir date podatke kao uzorak i standardnu devijaciju "CenaPoJedinici", uzimajući u obzir date podatke kao čitavu populaciju i prikazuje rezultate u StDE _Value, a StDEVP_Value redom.

Izračunavanje polja u SQL funkcijama

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×