Pređi na glavni sadržaj

Gde se nalaze SmartArt alatke?

Retire__Asset

SmartArt grafike i alatke dostupne su u Excel, PowerPoint i Word.

Možete da pronađete sve alatke za SmartArt grafiku na SmartArt traci sa alatkama. Da biste aktivirali SmartArt traku sa alatkama, kliknite na SmartArt grafiku. Ako dokument već ne sadrži grafiku, kreirajte ga tako što ćete pratiti uputstva u kreiranju SmartArt grafike.

Kartice "SmartArt alatke", "Dizajn" i "Oblikovanje"

SmartArt alatke možete da pronađete na dve kartice: kartici Oblikovanje i kartici Dizajn :

  • Kartica " Dizajn " vam pomaže da promenite raspored SmartArt grafike, da biste promenili stil ili da biste promenili boje korišćene u SmartArt grafici.

  • Kartica Oblikovanje vam pomaže da promenite oblike u SmartArt grafici, njihovom stilu i bojama. Ovde ćete pronaći i alatke koje će vam pomoći da primenjujete efekte i stilove teksta i da biste promenili veličinu SmartArt grafike. Uz alatke u grupi Rasporedi možete da uredite položaj i orijentaciju slika i oblika i da promenite raspored teksta u SmartArt grafici.

Brzi pristup SmartArt alatkama

Možete brzo da uredite SmartArt grafiku ili oblike u njoj tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na SmartArt grafiku ili na oblik SmartArt grafike.

  • Da biste brzo promenili oblik ili oblike u SmartArt grafiku, kliknite desnim tasterom miša na oblik da biste pozvali priručni meni. Da biste istovremeno uredili više oblika, držite pritisnut taster CTRL dok birate sve oblike da biste ih izabrali, a zatim kliknite desnim tasterom miša na izabrane oblike.

  • Da biste promenili oblik, na primer od kruga do bilo kog drugog oblika, uključujući strelice ili zvezde, kliknite desnim tasterom miša na oblik, izaberite stavku Promeni obliki izaberite oblik sa liste.

  • Da biste promenili stil ili boju ili da biste dodali efekte u oblik, kliknite desnim tasterom miša na oblik, izaberite stavku Oblikuj oblik, a zatim odaberite željeni stil, boju i efekte.

Možete da probate mnoštvo kombinacija da biste kreirali savršenu SmartArt grafiku. Da biste promenili oblik u SmartArt grafiku na podrazumevane postavke, kliknite desnim tasterom miša na oblik, a zatim izaberite stavku Poništi oblik.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×