Grafika, objekat ili ActiveX problemi sa kompatibilnošću u programu Excel za Windows

Kontrolor kompatibilnosti je pronašao neke probleme sa kompatibilnošću u vezi sa grafikama, objektima ili ActiveX kontrolama.

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti mogu ali ne moraju biti rešeni pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske—podaci ili funkcionalnost nisu izgubljeni ali radna sveska možda neće izgledati ili funkcionisati na potpuno isti način kada je otvorite u starijoj verziji programa Microsoft Excel.

U ovom članku

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Svi efekti na ovom objektu će biti uklonjeni. Sav tekst koji prelazi granice ove grafike biće isečen.

Značenje    U Excel 2007 i kasnije, možete koristiti specijalne efekte, kao što su prozirne senke koji nisu podržani u Excel 97-2003. Specijalni efekti biće uklonjeni.

Pored toga, Excel 2007 i novijim, kada u oblik umetnete tekst koji je veći od oblika, tekst se prikazuje preko i granica oblika. U verzijama Excel 97-2003 ovaj tekst će biti odsečen. Možete prilagoditi veličinu oblika radi boljeg uklapanja da biste izbegli odsecanje teksta.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli objekte u kojima su primenjeni specijalni efekti i da biste po potrebi mogli da ih uklonite.

Ovaj objekat više neće biti moguće uređivati.

Značenje    Ugrađene objekte koji su kreirani u programu Excel 2007 i kasnije nije moguće urediti u programima Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli objekte koji sadrže tekst koji neće biti moguće uređivati i izvršite neophodne promene.

Nepokrenute ActiveX kontrole ne mogu se preneti u izabrani format datoteke.  Ukoliko nastavite, kontrole će biti izgubljene.

Značenje    Ako radna sveska sadrži ActiveX kontrole koje se smatraju nebezbednim za pokretanje (UFI), one će biti izgubljene kada sačuvate radnu svesku u nekom od prethodnih formata Excel datoteka. Trebalo bi da označite te kontrole kao bezbedne za pokretanje (SFI).

Radnja koju treba izvršiti    Ako otvorite radnu svesku koja sadrži nepokrenute ActiveX kontrole, a radna sveska je podešena na visoku bezbednost, prvo morate da ih omogućite pomoću trake sa porukama da bi one mogle da se pokrenu.

Neki objekti u ovoj radnoj svesci, kao što su oblici, WordArt ili okviri za tekst, možda će dozvoliti višak teksta izvan granica oblika. Starije verzije programa Excel ne prepoznaju ovu opciju i sakriće višak teksta.

Značenje    U Excel 2010 i kasnije, okvire za tekst možete prikazati u objektima (kao što su oblici) i prikazati tekst izvan granica tih objekata. U Excel 97-2007 tekst koji višak granica objekta neće biti vidljiv.

Radnja koju treba izvršiti    U alatki "Provera kompatibilnosti" kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli okvir za tekst sa tekstom koji prekoračava granice oblika, napravite neophodne promene da bi se tekst zadržao unutar granica, a zatim isključite opciju za višak teksta (kliknite desnim tasterom miša na oblik ili okvir za tekst, izaberite stavku Oblikovanje oblika, izaberite kategoriju Opcije teksta, kliknite na dugme Okvir za tekst, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli višak teksta višak teksta).

Vrh stranice

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti

Problem

Rešenje

Ova radna sveska sadrži okvire za tekst sa oblikovanjem teksta koje nije dostupno u starijim verzijama programa Excel. Tekst u okvirima za tekst će biti prikazan drugačije u starijim verzijama programa Excel.

Značenje    U Excel 2007 i novijim, možete koristiti okvir za tekst u objektima (kao što su oblici) koji prikazuju više kolona sa tekstom. U verzijama Excel 97-2003 tekst će biti prikazan ali u drugom obliku.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli okvir za tekst koji prikazuje više kolona sa tekstom i izvršite neophodne promene da biste tekst prikazali u samo jednoj koloni (kliknite desnim tasterom miša na oblik, izaberite stavku Oblikovanje oblika, kategoriju Opcije teksta, kliknite na dugme Okvir za tekst, a zatim na dugme Kolone).

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×