Greška „Nevažeća šifra proizvoda“ prilikom aktiviranja sistema Office

Možda će se čarobnjak za aktivaciju pojaviti neočekivano, a Office se neće aktivirati preko interneta uz sledeću poruku o grešci:

Ovaj proizvod nije moguće aktivirati zato što šifra proizvoda nije važeća.

Da biste pronašli pomoć u vezi sa ovom porukom o grešci, ispod izaberite svoju verziju sistema Office.

Dobijam grešku „Ova šifra proizvoda nije predviđena za vaš region“

Ako vidite ovu poruku, to znači da je šifra Office proizvoda blokirana i da više neće funkcionisati.

Ako vaša Office šifra proizvoda ne funkcioniše ili je prestala da funkcioniše, trebalo bi da se obratite prodavcu i zatražite refundaciju. Ako ste šifru proizvoda kupili odvojeno od softvera, vrlo je verovatno da je šifra proizvoda ukradena ili na drugi način nezakonito nabavljena i zato je blokirana njena upotreba. Nažalost, postoji mnogo nepoštenih prodavaca koji nude prodaju ukradenih, zloupotrebljenih ili na drugi način neovlašćenih Microsoft šifara proizvoda. Ove šifre proizvoda su ponekad odštampane na falsifikovanim nalepnicama ili karticama sa vezom za preuzimanje Microsoft softvera i ponekad se distribuiraju uz softverski medijum koji nije ovlašćen za ponovnu prodaju, npr. promotivni medijum, medijum za ponovnu instalaciju od proizvođača originalne opreme ili drugi medijum specifičan za Microsoft program.

Kupite Office

Ako od originalnog prodavca ne možete da dobijete povraćaj novca i želite da kupite Office, izaberite stavku Kupi Office ispod da biste uporedili cene i kupili Office u Microsoft prodavnici. Ili izaberite opciju Isprobajte besplatnu da biste pokrenuli besplatnu probnu verziju usluge Microsoft 365.

Kupujete šifru proizvoda?

Ako Office šifre proizvoda kupujete negde drugde, preporučujemo da pregledate naše savete za bezbedniju kupovinu da biste se uverili da kupujete originalni Microsoft softver. Obavezno pročitajte savet pod naslovom Pazite na šifre proizvoda koje se prodaju zasebno ako želite da kupite šifru proizvoda na mreži.

Ako imate trenutnu pretplatu na Microsoft 365, evo kako da rešite ovaj problem:

  1. Zatvorite sve Office aplikacije.

  2. Idite na stranicu Usluge i pretplate i prijavite se pomoću Microsoft naloga.

  3. U okviru Microsoft 365 pretplata izaberite stavku instalacije.

  4. U okviru Iskorišćene instalacije na PC/Mac računaru, izaberite stavku Odjavite se iz Office sistema za uređaj na kom dobijate ovu grešku. Za pomoć pogledajte članak deaktiviranje instalacije Microsoft 365.

  5. U operativnom sistemu Windows, kliknite desnim tasterom miša na dugme Start u donjem levom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Pokreni.

  6. U polju otvori otkucajte C:\programdata\microsoft\office\heartbeat , a zatim kliknite na dugme u redu.

  7. Otvoriće se istraživač datoteka. U meniju Prikaz izaberite stavku skrivene stavke.

  8. U istraživaču datoteka izbrišite Srkekeš.

  9. Otvorite Office aplikaciju i prijavite se pomoću Microsoft naloga kada bude zatraženo.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×