Greška: Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016. Nećete moći da primate poštu iz trenutnog poštanskog sandučeta

Problem:

Proces ažuriranja sistema Office 2016 je ažuriran, tako da sada proverava trenutnu konfiguraciju programa Outlook i utvrđuje da li je došlo do nekih poznatih problema. Ako utvrdi da ima problema sa konfiguracijom, dobijate sledeće upozorenje:

Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016. Nećete moći da primate poštu iz trenutnog poštanskog sandučeta. Outlook 2016 nije kompatibilan sa sistemom Exchange 2007. Trebalo bi da se obratite dobavljaču poštanskog sandučeta ili administratoru sistema da biste dobili informacije o ovom problemu.

Greška: Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016

Ako odaberete stavku Ipak instaliraj i nadogradite na Outlook 2016 za Windows, kada pokušate da se povežete sa glavnim, deljenim ili delegiranim poštanskom sandučetom ili fasciklom, dobijate sledeću poruku o grešci:

Resurs koji pokušavate da koristite nalazi se u nepodržanoj verziji sistema Microsoft Exchange. Obratite se administratoru e-pošte za pomoć.

Poruka o grešci

Zatim, kada otvorite Outlook, dobijate novu poruku o grešci koja vam govori da Outlook ne može da otvori datoteke sa podacima.

Odnosno kada pokušate da otvorite javnu fasciklu, dobijate sledeću poruku:

Nije moguće razviti fasciklu. Nije moguće otvoriti skup fascikli. Problemi sa mrežom onemogućavaju povezivanje sa sistemom Microsoft Exchange.

Outlook 2016 greška – nije moguće razvijanje fascikle

Do ovih grešaka dolazi zato što Outlook 2016 za Windows ne podržava veze sa sistemom Exchange Server 2007 i starijim verzijama.

Rešenje:

Da biste koristili Outlook 2016 sa Exchange 2007 resursom, možete da:

  • Deinstalirajte Outlook 2016, a zatim ponovo instalirajte Outlook 2013 na RAČUNARU ako ste izvršili nadogradnju na Office 2016 izMicrosoft 365 pretplate.

  • Deinstalirate Office 2016 i ponovo instalirate samostalni Office 2013 Home and Business, Office 2013 Professional ili Outlook 2016 za Windows ako ste prethodno na računaru imali neku od ovih starijih verzija sistema Office.

Više informacija potražite u članku Kako ponovo instalirati Office 2013 nakon nadogradnje na Office 2016?

Takođe možete da se u vezi sa svojim nalogom e-pošte obratite dobavljaču internet usluga (ISP) ili administratoru servera e-pošte preduzeća da biste ga pitali da li planira da nadogradi Exchange Server na noviju verziju. Ako planira, kada se Exchange nadogradi, moći ćete ponovo da instalirate Outlook 2016 za Windows.

Savet: Ako imate više Outlook naloga e-pošte, a jedan od naloga (koji nije primarni) je povezan sa starijim Exchange serverom, možete da ga uklonite iz programa Outlook da biste izbegli ove greške, a zatim da ga koristite sa nekim drugim programom za e-poštu, kao što je Windows pošta.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×