Hvatanje povezanih beležaka

Povezane beleške vam omogućavaju da usidrite OneNote na jednu stranu ekrana računara tako da možete da gledate veb lokacije ili druge aplikacije i hvatate beleške u programu OneNote. Kada hvatate beleške na ovaj način, one se automatski povezuju sa svim onim što istražujete.

Povezane beleške možete kreirati u programima Internet Explorer, Word 2013, PowerPoint 2013 i čak i na drugim OneNote 2013 stranicama.

  1. Otvorite aplikaciju iz koje želite da uzmete beleške.

    • U programu Internet Explorer uverite se da je komandna traka na vidljivom mestu. (Ako nije, kliknite desnim tasterom miša na naslovnu traku i izaberite stavku Komandna traka.) Na traci sa menijima koja se pojavljuje kliknite na ikonu OneNote povezane beleške. (Ako ne vidite ovu komandu, kliknite na mali simbol » na krajnjoj desnoj strani komandne trake da biste prikazali skrivene komande.)

    • U programima Word, PowerPoint ili OneNote izaberite stavke Pregled > Povezane beleške.

  2. U dijalogu Izbor lokacije izaberite lokaciju za novu stranicu sa beleškama i kliknite na dugme U redu.

    Ako izaberete odeljak, nova stranica će biti kreirana u njemu. Ako izaberete postojeću stranicu, povezane beleške će biti dodate na tu stranicu.

  3. Sa desne strane prozora programa OneNote pomerite kursor na mesto gde želite da počnete da pravite povezane beleške.

Hvatajte beleške onako kako to inače radite. Tokom sesije pravljenja povezanih beleški, OneNote skladišti sličicu stranice, izvod teksta i vezu ka dokumentima i veb stranici koju ste koristili za pretragu, tako da se vraćate na izvorni sadržaj.

Napomena: U bilo kom trenutku možete prestati da pravite povezane beleške. U gornjem desnom uglu usidrenog OneNote prozora kliknite na ikonu sa alkom, a zatim kliknite na dugme Zaustavi pravljenje povezanih beležaka.

Kada pomerate pokazivač miša preko pojedinačnih beležaka, videćete detalje povezane datoteke. Kliknite na sličicu da biste otvorili povezanu datotetku.

Da biste videli listu svih dokumenata koji su povezani sa trenutne stranice ili da biste uklonili veze koje ne želite ili vam nisu potrebne, kliknite na ikonu sa alkom u gornjem uglu stranice.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×