Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Povezane beleške vam OneNote da OneNote pored ekrana računara kako biste mogli da pogledate veb lokacije ili druge aplikacije i beležite beleške OneNote. Kada beleške zapisujete na ovaj način, one su automatski povezane sa sadržajem koji proučite.

Povezane beleške možete da koristite uz Internet Explorer, Word 2013, PowerPoint 2013, pa čak i druge OneNote 2013 stranice.

  1. Otvorite aplikaciju iz koje želite da imate beleške:

    • U programu Internet Explorer proverite da li je komandna traka vidljiva. (Ako nije, kliknite desnim tasterom miša na naslovnu traku, a zatim izaberite stavku Komandna traka.) Na traci sa menijima koja se pojavljuje kliknite OneNote ikonu Povezane beleške. (Ako ne vidite ovu komandu, kliknite na mali simbol » sa desne strane komandne linije da biste prikazali skrivene komande.)

    • U programu Word, PowerPoint ili OneNote stavku Pregledaj povezane > beleške.

  2. U dijalogu Izbor lokacije izaberite lokaciju za novu stranicu sa beleškama i kliknite na dugme U redu.

    Ako izaberete odeljak, nova stranica će biti napravljena u odeljku. Ako izaberete postojeću stranicu, povezane beleške će biti dodate na tu stranicu.

  3. Sa desne strane prozora programa OneNote pomerite kursor na mesto gde želite da počnete da pravite povezane beleške.

Hvatajte beleške onako kako to inače radite. Tokom sesije pravljenja povezanih beleški, OneNote skladišti sličicu stranice, izvod teksta i vezu ka dokumentima i veb stranici koju ste koristili za pretragu, tako da se vraćate na izvorni sadržaj.

Napomena:  U bilo kom trenutku možete prestati da hvatate povezane beleške. U gornjem desnom uglu u doteranom prozoru OneNote kliknite na ikonu sa lancem, a zatim izaberite stavku Zaustavi uzimanje povezanih beležaka.

Kada pomerate pokazivač miša preko pojedinačnih beležaka, videćete detalje povezane datoteke. Kliknite na sličicu da biste otvorili povezanu datotetku.

Da biste videli listu svih dokumenata koji su povezani sa trenutne stranice ili da biste uklonili veze koje ne želite ili vam nisu potrebne, kliknite na ikonu sa alkom u gornjem uglu stranice.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×