Indeksi/tasteri svojstava (ADP)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova stranica svojstvo sadrži skup svojstva indeksa, primarni ključevi i jedinstvenih ograničenjima povezan sa tabelama u dijagramu baze podataka ili u tabeli dizajnera. Indeksi i ograničenjima ne grafički prikazani u dijagrama baze podataka.

Ime tabele

Prikazuje ime tabele u dizajner tabele ili izabranu tabelu u dijagramu baze podataka. Ako je više tabela izabrana u dijagramu baze podataka, samo ime prve tabele je vidljiva.

Izabrani indeks

Prikazuje ime prve indeksa za tabelu u dizajneru tabela ili izabranu tabelu u dijagramu baze podataka. Ako je više tabela izabrana u dijagramu baze podataka, samo ime prvi indeks za prve tabele je vidljiva. Da biste prikazali svojstva za različite indeks, razvijte padajuće liste.

Tip

Prikazuje tip objekta indeks ili ključ za izabranu tabelu: indeks, primarni ključ ili jedinstveno ograničenje.

Novo

Odaberite ovo dugme da biste kreirali novi indeks, ključ ili jedinstveno ograničenje za tabelu izabrana baza podataka.

Izbriši

Odaberite ovo dugme da biste uklonili izabrani indeks, šifru ili ograničenje iz tabele.

Napomena: Ako pokušate da izbrišete primarnog ključa koja učestvuje u vezama, pojavljuje se poruka vas pita da li želite da izbrišete sve relacije i. Nije moguće izbrisati primarni ključ bez prethodnog brisanja relacija da učestvuje u.

Ime indeksa

Prikazuje ime izabrani indeks. Indeks možete da preimenujete tako što ćete uneti novo ime u ovom polju.

Ime/redosleda kolona

(Microsoft SQL Server 2000 samo.) Prikazuje kolone doprinosi indeks, primarni ključ ili jedinstveno ograničenje, zajedno sa da li svaka kolona vrednosti su raspoređeni u rastućem ili opadajućem redosledu u okviru stavke. Možete da dodate, promenite ili uklonite imena kolona u ovu listu. Takođe možete da promenite postavku Rastuće/opadajuće za svaku kolonu.

Indeks Filegroup

Izaberite ime grupe datoteku u kojoj želite da uskladištite izabrani indeks. Morate imati bar jedan korisnički definisanih datoteka grupe za ovu postavku da se omoguće. Ova postavka je dostupna samo za SQL Server 7.0 ili viša baze podataka. Ako kreirate objekta baze podataka, a ne navedete svoje datoteke grupe, SQL Server će ga dodeliti podrazumevanu grupu datoteka. U početku, podrazumevana datoteka grupa je primarni datoteke grupe.

Više informacija o kreiranju i korišćenju datoteke grupe, pogledajte dokumentaciju za SQL Server.

Kreiranje JEDINSTVENIH

Izaberite ovu opciju da biste kreirali jedinstvene ograničenje ili indeksa za tabelu izabrana baza podataka. Navedite da li kreirate ograničenje ili indeks tako što ćete izabrati stavku ograničenje ili indeks dugme.

  • Zanemari duplirane ključ     Ako kreirate jedinstveni indeks, možete da podesite ovu opciju da biste kontrolisali kako SQL Server reaguje kada red čiju vrednost ključa jednako postojeću vrednost ključa se umeće tokom operacije Umetanje masovno. Ako odaberete Zanemari duplirane ključ, SQL Server će problema poruku upozorenja, zanemarite problematične dolazne reda i pokušajte da umetnete preostale redove masovno Umetanje operacija. Ako ne izaberete Zanemari duplirane ključ, SQL Server problema poruku o grešci i vratite celu masovno Umetanje operaciju.

Popunjavanje faktora

Prikazuje popune faktora koja navodi kako punu svaku stranicu indeksa može biti. Ako popune faktor nije naveden, koristi se faktora popune podrazumevane baze podataka.

Tastatura indeksa

Ako ste naveli popune faktor više od nula procenata i izaberete opciju da biste kreirali jedinstveni indeks, to možete zaključiti SQL Server da biste koristili isti procenat koju ste naveli u popune faktora kao prostora da biste ostavili otvoren na svakom unutrašnjih čvor. Podrazumevano, SQL Server Postavlja veličinu dva reda indeks.

Kreirate kao GRUPISANI

Izaberite ovu opciju da biste kreirali grupisani indeks za tabelu izabrana baza podataka.

Nemojte automatski dovešće statistika

Izaberite ovu opciju da biste odredili SQL Server da biste koristili prethodno kreirali statistika. Ovaj izbor je dostupan samo za SQL Server 7.0 i veće baze podataka, možda umanji performanse upita, ali će ubrza indeksa za izgradnju operaciju.

Više informacija o ovu opciju, pogledajte dokumentaciju za SQL Server.

Tekst za proveru valjanosti

(SQL Server samo 2000.) Prikazuje tekst koji se prikazuje korisnicima svaki put kada red koji krši indeks, šifru ili ograničenje je uneta.

Za SQL Server 6.5, sledeće opcije su otkrivena.

Opcije sortiranja podataka

Identifikujte kako podatke poručili u indeksu kao zapise se dodaju u indeks.

  • Sortiranje podataka     Podrazumevani. Organizuje podatke po rastućem redosledu.

  • Podaci već sortirane     Prihvata redosled postojeće podatke.

  • Reorganizovanje sortirane podatke     Reorganizes podatke po rastućem redosledu. Izaberite ovu opciju, na primer, kada postane fragmentirana tabelu ili da biste ponovo napravi nonclustered indeksi.

Dupliranje red opcije

Identifikujte kako bi trebalo da indeks rešava duplirane redove.

  • Disallow duplirane redove     Podrazumevani. Sprečava indeks čuvaju ako postoje duplirani redovi. Ako postoje duplirani redovi, pojavljuje se poruka o grešci.

  • Zanemari duplirane redove     Briše duplirane redove iz indeksa kao kreiranje.

  • Dozvoli duplirane redove     Kreira indeks, čak i ako postoje duplirani redovi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×