Instalirani programski dodaci

Programski dodaci za Outlook proširuju korisnost e-pošte tako što dodaju informacije ili alatke koje možete da koristite bez napuštanja programa Outlook Web App.Outlook Web App se dobija uz nekoliko programskih dodataka koji su podrazumevano dostupni i omogućeni, iako mogu biti isključeni za vaše poštansko sanduče. Ako je programski dodatak dostupan i omogućen, on će se automatski dodati u poruke koje primate i koje ispunjavaju kriterijume za njegovo pokretanje.

U ovom članku

Kako izgledaju programski dodaci?

Evo primera programskog dodatka. Poruka prikazana u nastavku sadrži datum i vreme koji pokreću programski dodatak „Predloženi sastanci“, koji se podrazumevano instalira. Ako izaberete tekst koji sadrži datum i vreme, otvoriće se programski dodatak „Predloženi sastanci“, ali to neće zatvoriti poruku. Odatle možete da izaberete stavku Planiraj događaj da biste događaj kakav jeste dodali u kalendar, odnosno možete da izaberete stavku Uredi detalje da biste izmenili događaj pre nego što ga dodate u kalendar.

Snimak ekrana e-poruke sa tekstom o sastanku i kartice „Predloženi sastanci“ sa detaljima sastanka i opcijama za planiranje događaja i uređivanje njegovih detalja.

Vrh stranice

Kako se upravlja programskim dodacima?

Dostupnim programskim dodacima možete da upravljate tako što ćete kliknuti na ikonu zupčanika Ikona „Postavke“ na vrhu Outlook Web App prozora da biste otvorili Postavke. Zatim u okviru Postavke aplikacije izaberite stavku Pošta.

Snimak ekrana odeljka „Postavke aplikacije“ u okviru „Postavke“ u programu Outlook Web App, sa kursorom postavljenim na opciju „Pošta“.

To će vas odvesti u okno Opcije, gde birate stavke Opšte > Upravljaj programskim dodacima.

Snimak ekrana odeljka „Opšte“ u meniju „Opcije“ u programu Outlook, sa markiranom opcijom „Upravljaj programskim dodacima“.

U okviru Upravljanje programskim dodacima, možete da dodate ili deinstalirate programske dodatke, osvežite prikaz i pronađete još programskih dodataka.

Snimak ekrana prozora „Upravljanje programskim dodacima“, gde možete da dodate ili uklonite programske dodatke, prikažete informacije o programskom dodatku i odete u Office prodavnicu da biste pronašli još programskih dodataka za Outlook. Izabran je programski dodatak „Predloženi sastanci“ i prikazane su informacije o njemu.
 • Lista programskih dodataka prikazuje programske dodatke koje ste već dodali, odakle oni potiču, ko ih je instalirao i da li je programski dodatak uključen ili isključen. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu u koloni Uključeno da biste uključili ili isključili programski dodatak.

 • Okno sa informacijama sadrži više informacija o izabranom programskom dodatku.

Kako nabaviti još programskih dodataka

 • Još programskih dodataka možete da nabavite putem Office prodavnice, koja je dostupna u odeljku Programski dodaci na kartici Početak.

  Snimak ekrana koji prikazuje karticu „Početak“ u programu Outlook sa kursorom koji pokazuje na ikonu „Prodavnica“ u grupi „Programski dodaci“.
 • Takođe možete da kliknete na vezu Pronađite još programskih dodataka za Outlook u Office prodavnici na vrhu prozora Upravljanje programskim dodacima. Otvoriće se prozor veb pregledača za Office prodavnicu, gde možete da pretražite i preuzmete programske dodatke.

  Snimak ekrana odeljka stranice „Upravljanje programskim dodacima“ gde su instalirani programski dodaci navedeni uz vezu do više programskih dodataka za Outlook u Office prodavnici.
 • U prozoru Upravljanje programskim dodacima se nalaze i opcije za dodavanje aplikacije preko URL adrese ili iz datoteke. Prvo morate da znate URL adresu ili putanju do datoteke. Ako nemate ove informacije, obratite se administratoru.

  Snimak ekrana dostupnih opcija na traci sa alatkama „Upravljanje programskim dodacima“, koje obuhvataju opcije „Dodaj“, „Izbriši“ i „Osveži“. Prikazani su izbori u okviru „Dodaj“, koji obuhvataju opcije „Dodaj iz Office prodavnice“, „Dodaj sa URL adrese“ i „Dodaj iz datoteke“.
 • Izaberite ikonu „Prodavnica“ u e-poruci sa kojom je povezana aplikacija, kao što je prikazano u primeru ispod.

  Snimak ekrana odlomka iz gornjeg dela e-poruke sa markiranom ikonom „Prodavnica“. Klikom na ikonu se otvara prozor „Programski dodaci za Outlook“, gde možete da potražite i instalirate programske dodatke.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×