Instaliranje i korišćenje različitih verzija sistema Office na istom računaru

Ako želite da instalirate i pokrećete više verzija sistema Office na istom računaru, evo nekih saveta koji će pomoći da izbegnete većinu grešaka podešavanja:

Napomena: Ako nije drugačije navedeno, sledeće izjave važe i za pojedinačne aplikacije kao što su Visio i Project.

  • Ako imateMicrosoft 365 pretplatu ili verziju koja nije pretplata, kao što su Office Home and Business 2019, 2016 ili 2013, u većini slučajeva ne možete da pokrećete ove verzije zajedno na istom računaru.

    Postoji jedan izuzetak: Ako je instaliran jedan od dva proizvoda kroz MSI (što je uobičajeno za proizvode sa količinskim licenciranjem), ova dva proizvoda mogu da se pokrenu istovremeno. Pročitajte članak Kako se koriste Office 2013 paketi i programi (MSI primena) na računaru koji koristi drugu verziju sistema Office.

  • Možda ćete videti grešku „Stanite, treba da sačekate da se instalira Office...“. Do ovoga može doći ako na računaru imate instaliranu samostalnu verziju Office aplikacije (kao što je Word), a novija verzija aplikacije je već uključena u programski paket koji pokušavate da instalirate. U tom slučaju, samostalna verzija se uklanja.

    Međutim, ako samostalna aplikacija nije deo novog Office paketa koji pokušavate da instalirate, onda ona ostaje na računaru, a Office paket se uspešno instalira.

  • Nije podržano pokretanje više verzija sistema Office u operativnom sistemu Windows kada su omogućene usluge udaljene radne površine (RDS). Pogledajte odeljak Nema podrške za više verzija sistema Office instaliranih na računaru pomoću usluge udaljene radne površine (RDS).

  • Prvo instalirajte starije verzije sistema Office. Na primer, instalirajte Office 2010 pre nego što instalirate Office 2019, Office 2016 ili Office 2013. To se odnosi i na druge proizvode iz porodice Office, kao što su Visio, Project ili Access Runtime, kao i jezički paketi i alatke za proveru. Ako ne instalirate Office ovim redosledom, možda ćete morati da popravite verzije sistema Office nakon toga.

  • Uverite se da su sve verzije sistema Office 32-bitne ili 64-bitne. Ne možete da ih mešate. Pogledajte odeljak Greška „Nije moguće instalirati Office (64-bitni ili 32-bitni)“ prilikom pokušaja instalacije.

Imajte na umu da, čak i ako pratite ove preporuke, i dalje možete da naiđete na probleme ako koristite dve verzije sistema Office na istom računaru. Ako odlučite da ne zadržite obe verzije i da deinstalirate raniju verziju, možda ćete morati da popravite preostalu verziju da biste se uverili da veze datoteka ispravno funkcionišu.

Detaljne i uporedne informacije o instalaciji potražite u članku:

Srodne teme

Greška „Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“
Office instaliran uz „Klikni i pokreni“ i Windows Installer na istom računaru nije podržan
Informacije o tome kako da koristite Office 2013 pakete i programe (MSI primena) na računaru koji radi pod drugom verzijom sistema Office

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×