Instaliranje programa Project

Before you begin    Proverite da li računar ispunjava sistemske zahteve.

Dole navedeni koraci su za verzije programa Project Online sa pretplatom i za verzije programa Project 2019, 2016 ili 2013 bez pretplate. (Za Project 2010 ili 2007, pratite korake u sistemu Office 2010 ili sistemu Office 2007). Project se proda kao Project aplikacija, pa ako je još uvek nemate, kupite ili pokušajte Project.

Project Online Professional ili Project Online Premium:   
Ako imate pretplatu na neko od rešenja zasnovanih na oblaku za Project, nećete videti opciju da ga instalirate, osim ako nemate dodeljenu licencu. Ako ste vi Microsoft 365 odgovoran za dodelu licenci, pogledajte dodeljivanje licenci korisnicima.

Napomena: Project Online Essentials ne uključuje verziju programa Project za računare, pa nije potrebna instalacija.

Project Standard ili Project Professional:   
Ako imate neku od ovih verzija bez pretplate, trebalo bi da ste pri kupovini dobili šifru proizvoda. Pre nego što prvi put instalirate Project, prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga i unesite šifru proizvoda* na adresi office.com/setup. Kada upotrebite šifru, povezujete nalog sa aplikacijom Project i to treba da uradite samo jednom.

Napomena: * Neke verzije programa Project nemaju povezani Microsoft nalog, odnosno poslovni ili školski nalog, ili treba da upotrebite šifru proizvoda na neki drugi način. Pogledajte informacije u nastavku ako ste na taj način nabavili svoju verziju programa Project Professional 2019 ili Project Standard 2019:

Microsoft HUP: Ako ste kupili Project za ličnu upotrebu putem HUP pogodnosti preduzeća i imate šifru proizvoda, pogledajte članak Instaliranje sistema Office putem HUP-a. (Isti koraci za instalaciju sistema Office odnose se na samostalne verzije programa Project kupljene putem HUP-a.)
Verzije za količinsko licenciranje: IT sektori možda koriste neki drugi način za instaliranje izdanja programa Project za količinsko licenciranje u svojoj organizaciji. Obratite se IT sektoru za pomoć pri instalaciji.
Nezavisni prodavac: Kupili ste Project od nezavisnog prodavca i imate problem sa šifrom proizvoda.

1. korak: Prijavljivanje radi preuzimanja Project

 1. Idite na www.office.com i ukoliko još niste prijavljeni, izaberite Prijavite se.

 2. Prijavite se pomoću naloga koji ste povezali sa ovom verzijom Project. Ovaj nalog može biti Microsoft nalog (koji se koristi za verzije bez pretplate), odnosno poslovni ili školski nalog (koji se koristi za verzije sa pretplatom).

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Nakon prijavljivanja, pratite korake, koji su navedeni ispod, za Vašu pretplatu ili za verziju bez pretplate za program Project.

  Project (Standard ili Professional)
  Verzija bez pretplate
  Linija

  1. Na Office početnoj stranici izaberite Instaliraj Office.

   Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
  2. Ako imate više Kancelarija proizvoda, možda ćete morati da se pomerate kroz listu proizvoda koje posedujete ili ako imate pretplatu na Microsoft 365, u zaglavlju izaberite stavku Usluge i pretplate koja navodi sve Microsoft proizvode koje posedujete.

   Pronađite verziju programa Project koju želite da instalirate i izaberite stavku Instaliraj.

  Savet: Da biste instalirali Poject na drugom jeziku ili instalirali 64-bitnu verziju, kliknite na vezu Druge opcije. Odaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj.

  Project Online (Profesionalni ili Premijum)
  Verzija sa pretplatom
  Linija

  1. Na početnoj stranici sistema Office izaberite Instaliranje Office aplikacija > Druge opcije za instaliranje. (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na admin.microsoft.com/OLS/MySoftware.aspx.)

   Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
  2. U okviru softvera, izaberite Project. Odaberite jezik i bitnu verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj. (Da biste instalirali 64-bitnu, u okviru verzijaizaberite Više opcija, odaberite stavku 64-bitnu, a zatim izaberite Instaliranje.)

  3. Savet: Ako Project nije naveden u okviru zaglavlja softvera za navigaciju sa leve strane stranice, to verovatno znači da nemate licencu. Proverite da li imate licencu , a ako ne, obratite se administratoru i zatražite da vam se jedna dodeli.

  Sada bi trebalo da počne preuzimanje Projekta. Pratite uputstva u koraku dva da biste dovršili instalaciju.

2. korak: Instaliranje Project

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Napredak instalacije sistema Office aplikacije

 2. Instalacija je završena kada vidite rečenicu „Spremni ste! Project je sada instaliran” i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalazi Project aplikacija.

  Sledite uputstva u prozoru da biste pronašli Project, na primer, u zavisnosti od verzije Windows, izaberite Početak i zatim skrolujte da biste pronašli Project na listi aplikacija.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ako još niste pronašli odgovore koji su vam potrebni, pokušajte da tražite sadržaj na lokaciji support.office.com ili da pretražite listu tema u Project centru za pomoć.

Objavljivanje pitanja i problema na diskusionom forumu takođe može da bude korisno. Diskusioni forumi za Project obično su veoma aktivni i zato su odličan resurs za pronalaženje drugih korisnika koji su možda rešavali slične probleme ili su se našli u istoj situaciji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×