Instaliranje sistema Office prekida da se odaziva na 90%

Pokušavate da instalirate Microsoft 365, Office 2016 ili Office 2013 i da instalacija postane nereagiram (zamrzavanje ili zamrzava) na približno 90 procenta završetka. Do ovog problema može doći ako je Windows Installer zauzet.

Dijalog koji prikazuje da je instalacija sistema Office zapela na 90%

Ako Windows Update koristi Windows Installer, instaliranje sistema Office mora da sačeka dok se ne završi proces ažuriranja za Windows Installer. Takođe, ako prekida sam Windows Installer, Office neće moći da pređe preko 90%. Način na koji možete da nastavite zavisi od toga da li ste već otkazali instaliranje sistema Office, u ovom slučaju ćete morati ponovo da pokušate da ga instalirate; ili Office i dalje pokušava da se instalira, u kom slučaju ćete morati da zaustavite Windows Update. Izaberite neku od dolenavedenih stavki.

Ako vam koraci u nastavku teksta ne pomognu, druga rešenja potražite u članku Office se predugo instalira.

Ako ste već otkazali instaliranje sistema Office, pokušajte ponovo da ga instalirate

Ako ste otkazali instaliranje sistema Office, moraćete da ponovo pokušate da ga instalirate, ali pre nego što to uradite, proverite da li se završio proces Windows Update.

  1. Pritisnite kombinaciju tastera ctrl+alt+delete na tastaturi i izaberite stavku Upravljač zadacima (ili Pokreni upravljač zadacima u operativnom sistemu Windows 7).

  2. Izaberite karticu Procesi i potražite Windows Update samostalni instalator (wusa.exe). Ako nije prikazan na listi, ažuriranje je dovršeno.

    Za uputstva o ponovnom instaliranju pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Ako niste zaustavili instaliranje, koristite Upravljač zadacima da biste prekinuli Windows Update proces.

Ako se Office i dalje instalira, završite proces Windows Update

Mogli biste da sačekate da se proces Windows Update završi, ali onda biste mogli naići da dalja odlaganja. Pouzdanije je da jednostavno završite proces Windows Update u upravljaču zadacima kako bi Windows Installer mogao da nastavi i koristi se za instaliranje sistema Office. Izvršite sledeću proceduru da biste završili proces Windows Update.

Napomena: Onemogućavanje Windows ispravke može da utiče na instalaciju važeće Windows ispravke. Ako ponovo pokrenete računar posle instalacije sistema Office, Windows Update proces bi trebalo da se nastavi. Pogledajte stepenik 5 ispod ako nije.

  1. Ostavite pokrenuto instaliranje sistema Office...da čeka na 90%.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera ctrl+alt+delete (držite sve tastere pritisnute istovremeno) na tastaturi i izaberite stavku Upravljač zadacima (ili Pokreni upravljač zadacima u operativnom sistemu Windows 7).

  3. Na kartici Procesi izaberite stavku Windows Update samostalni instalator (wusa.exe).

  4. Izaberite stavku Završi zadatak (ili Završi proces u operativnom sistemu Windows 7). Instaliranje sistema Office trebalo bi da se sada nastavi i dovrši.

  5. Kada se instaliranje završi, ponovo pokrenite računar da biste pustili da se proces Windows Update ponovo pokrene kao što je potrebno. Možda ćete morati da ponovo pokrenete Windows Update ručno tako što ćete ovde izabrati svoju verziju operativnog sistema Windows.

Ručno ponovno pokretanje procesa Windows Update

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×