Instaliranje Visio ili Access visio za Veb

Visio nije uključena u Office apartman, ali je prodat kao samostalnu aplikaciju. Ako nemate visio, sada možete da ga kupite ili pokušate.

Kupovina ili pokušaj Visio

Izbor načina na koji želite da nabavite visio

Samo neke verzije programa Visio uključujete aplikaciju za računare.

 • Ako imate Visio Plan 2 ili verziju bez pretplate, kao što je Visio Professional ili visio Standard 2019, 2016ili 2013 , možete da instalirate i koristite aplikaciju za računare.

 • Ako imate Visio Plan 1jedini način za pristup Visio je putem verzije Veb aplikacije. Izaberite visio za Veb karticu ispod za informacije o tome kako da pristupite visio na ovaj način.

Savet: Ako koristite visio na poslu ili u školi i niste sigurni da li imate licencu zaVisio Plan 1 ili Visio Plan 2, pogledajte članak koje Microsoft 365 Business proizvod ili licencu imam?

U zavisnosti od verzije, izaberite odgovarajuću karticu za način na koji želite da pristupite visio.

Instalirajte program Visio

Koraci ispod opisuju kako da instalirate aplikaciju za računare uključenu saVisio Plan 2, kao i verzije programa Visio Professional ili visio Standard 2019, 2016ili 2013. Ako imateVisio Plan 1 pogledajte korake u okviru kartice visio za Veb.

Napomena: (Visio 2010 i Visio 2007 sada su izvan podrške.)

1. prvi: Poveži visio sa nalogom

Da biste instalirali stavku visio, treba da se poveže sa vašim Microsoft nalogom ili poslovnim ili školskim nalogom. Koji nalog koristite zavisi od verzije programa Visio koji imate. 

Visio Professional (ili standardno)
  Linijski verzija bez pretplate

Preuzimanje šifre proizvoda
Niste ga dobili?

Ako je šifra proizvoda već povezana sa Microsoft nalogom, pređite na 2.

 1. Idite na office.com/setup.

 2. Prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga i unesite šifru proizvoda.

Kada se Visio poveže sa vašim Microsoft nalogom, šifru proizvoda vam više ne treba. Uvek će biti povezan sa nalogom i možete ponovo da preuzmete aplikaciju ili da upravljate licencom iz account.Microsoft.com.

Visio Plan 2
 Verzija pretplate
Linijski

Poslovni ili školski nalog bi trebalo da ima dodeljenu licencu za Visio Plan 2. Pređite na 2.

Ako ne možete da dovršite drugi 2, obratite se IT administratoru da biste dobili broj visio plana 2 dodeljen.

Napomena: Ako ste Microsoft 365 administrator odgovoran za dodeljivanje licenci, pogledajte članak dodeljivanje licenci korisnicima i vodičem za primenu za visio.

2.2: prijavljivanje za preuzimanjeVisio

Before you begin    Pre nego što počnete, proverite da li vaš računar ispunjava sistemske zahteve

Nalog koji koristite kada se prijavljujete zavisi od toga koju verziju programa Visio imate. Pratite korake za svoju verziju.

Visio Professional (ili standardno)
  Linijski verzija bez pretplate

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft naloga povezanog sa jednokratnom verzijom programa Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni na office.com koristeći radni ili školski nalog, moraćete da se odjavite, a zatim da se ponovo prijavite koristeći Microsoft nalog ili kliknite desnim tasterom miša na svoj pregledač na traci zadataka da biste pokrenuli privatnu ili inkognito sesiju pregledača.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na Office početnoj stranici izaberite Instaliraj Office.

  Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
 4. Na portalu account.microsoft.com izaberite stavkuUsluge i pretplate iz zaglavlja stranice.

 5. Pronađite verziju programa Visio koju želite da instalirate i izaberite Instaliraj. Ako imate više Office proizvoda, možda ćete morati da se pomerate kroz listu proizvoda povezanih sa ovim Microsoft nalogom.

  Savet: Da biste instalirali program Visio na drugom jeziku, ili da instalirate 64-bitnu verziju, izaberite vezu Druge opcije. Odaberite jezik i bit verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj.

Visio Plan 2
 Verzija pretplate
Linijski

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga povezanog sa ovom verzijom Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni pomoću Microsoft naloga, moraćete da se odjavite, a zatim da se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga koji koristite sa pretplatom ili kliknite desnim tasterom miša na pregledač na traci zadataka da biste pokrenuli sesiju pregledača i privatnosti.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na početnoj stranici sistema Office izaberite Instaliraj Office > Druge opcije instalacije. (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na admin.microsoft.com/account#installs.)

  Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
 4. Sa mog nalogaizaberite stavku aplikacije & uređajima

 5. Pronađite visio sa liste i odaberite jezik i 64-bitnu ili 32-bitnuverziju, a zatim izaberite stavku Instaliraj visio. (Ako imate instalirane neke druge Office aplikacije, obavezno izaberite istu bitnu verziju za instalaciju programa Visio. Koju verziju sistema Office koristim?)

  Savet: Ako program Visio nije naveden kao opcija za instalaciju u okviru stavke Moje instalacije, to može značiti da nemate licencu. Proverite dodeljene licence i ako ne vidite Visio Plan 2 naveden ispod vaših dodeljenih pretplata, kontaktirajte svog administratora za pomoć. Ako ste administrator sistema Office, saznajte više ododeljivanju licenci korisnicima.

Visio treba da počnu sa preuzimanjem. Pratite upite u koracima 3: instalirajte visio da biste dovršili instalaciju.

Treći broj: instaliranje programa Visio

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Napredak instalacije sistema Office aplikacije

 2. Instalacija je završena kada vidite frazu „Sve je spremno! Visio je sada instaliran” i reprodukcija animacija koje vam pokazuje gde da pronađete aplikaciju " Visio " na računaru.

  Izvršite uputstva u prozoru da biste pronašli Visio, na primer, u zavisnosti od verzije operativnog sistema Windows, izaberite stavku Start , a zatim se pomerajte da biste Visio pronašli sa liste aplikacija.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Najčešća pitanja za instaliranjeVisio

Izaberite jedno od problema ispod da biste ga razvili. Ako problem nije naveden, ostavite nam povratne informacije na dnu ovog članka i opiљi problem koji imate.

Ako imate Visio Professional ili standard putem jednog od sledećih načina, možda nemate šifru proizvoda ili povezani nalog. Pogledajte ove korake umesto da biste instalirali verziju Visio.

 • Microsoft Hup: kupili ste Visio za ličnu upotrebu putem pogodnosti preduzeća Hup i imate šifru proizvoda, pogledajte članak Instaliranje sistema Office putem Hup (ovi koraci se odnose na sve samostalne Office proizvode kupljenim kroz hop.)

 • Verzije za japošto licenci: IT odelenja često koriste načine za instaliranje izdanja za jačini licence Visio u njihovim organizacijama. Obratite se svom IT odeljenju za pomoć.

 • Nezavisni prodavac: kupili ste Visio od nezavisnog proizvođača i imate problema sa šifrom proizvoda.

Ako ne vidite opciju da biste instalirali Visio ili ako ste izabrali Office sa lokacije Office.com Home i Office počinje da se preuzima odmah, Otkaži tu instalaciju i uradite sledeće. 

 1. Iz office.com izaberite stavku Instaliraj Office i uverite se da ste izabrali druge opcije instalacije.

  Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
 2. Na stranici moj nalog izaberite stavku aplikacije & uređajima.

 3. Pronađite visio sa liste i odaberite jezik i 64-bitnu ili 32-bitnuverziju, a zatim izaberite stavku Instaliraj visio. (Ako je još bilo instaliranih Office aplikacija, uverite se da ste izabrali istu bitnu verziju za visio instalaciju. Niste sigurni šta imate? Pogledajte koju verziju sistema Office koristim?)

  Savet: Ako visio nije naveden kao opcija instalacije u okviru aplikacije & uređajima, to može značiti da nemate licencu ili imate Visio Plan 1 koji ne sadrži verziju programa Visio. Proverite dodeljene licence i ako ne vidite Visio Plan 2 naveden ispod vaših dodeljenih pretplata, kontaktirajte svog administratora za pomoć. Ako ste administrator sistema Office, saznajte više ododeljivanju licenci korisnicima.

Access visio za Veb

I Visio Plan 1 i Visio Plan 2 mogu da pristupe visio za Veb. Međutim, sa Visio Plan 1 ovo je jedini način na koji možete da pristupite visio pošto aplikacija za stone računare nije uključena uz Visio Plan 1.

Da biste pristupili programu Visio za Veb, uradite sledeće.

 1. Idite na visio.Office.com.

 2. Ako se to od vas zatraži, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

Da biste saznali više o ovoj verziji programa Visio, pogledajte članak pregled programa Visio za Veb.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×