Napravili smo glavna ažuriranja načina na koji Outlook za Windows se povezuje sa deljenim kalendarima i ažurirao ih. Ova poboljšanja su dostupna za Outlook 365 korisnika sa najnovijim mesečnim Enterprise Channel, Current Channel ili Semi-Annual Enterprise Channel.

Napomogućeno: Iako su poboljšanja za deljeni kalendar dostupna u Semi-Annual Enterprise Channel, preporučujemo da korisnike stavljate na mesečni enterprise kanal ili Trenutni kanal.

Ovaj članak opisuje šta da očekujete na osnovu iskustva u trenutnom kanalu. Prvo, proverite da li imate omogućena poboljšanja, kao što je opisano ovde.

Poboljšanja za koja ste dugo čekali

Trenutna sinhronizacija i prikaz deljenih kalendara

Ako su ranije napravljene promene u deljenom kalendaru, primalac deljenog kalendara može da proteže nekoliko minuta dok ne vidi iste promene koje se odražavaju u njihovom prikazu deljenog kalendara. Sada se promene sinhronizuju i odmah se pojavljuju.

Slično tome, kada izaberete deljeni kalendar, učitavanje kalendara je nekada bilo teško i nekoliko sekundi. Sada je kalendar uvek unapred učitan i videćete da se kalendar odmah pojavljuje posle izbora.

Datum uređivanja datuma završetaka grupe neće uspostaviti početne vrednosti prošlosti

  1. Izaberite događaj.

  2. Izaberite stavku Čitava serija, a zatim kliknite na dugme U redu.

  3. Izaberite stavku Uredi ponavljanje i uredite promene.

  4. Proširivanje ili završavanje grupe sastanaka promenom datuma završetaka grupe

    Detalji o sastanku iz prošlosti se neće promeniti i nećete videti poruku:Ako ste promenili određene zakazane obaveze u grupama, promene će biti odbačene i te zakazane obaveze će se ponovo podudarati sa  grupama.

Prihvatanje sastanka bez slanja odgovora

Ako izaberete prihvati >ne šalji odgovor, drugi će i dalje videti vaš odgovor na kartici Praćenje. Ranije, organizator neće videti vaš odgovor ako niste izričito poslali e-poruku sa odgovorom. Ovo poboljšanje se primenjuje i ako odlučite da ne šaljete odgovor ako ste ga stečano prihvatili ili ako ga odbijete.

Nema upita o tome kome da pošaljete ispravku

Ako uređujete sastanak ili grupu sastanaka, a promenili ste samo listu učesnika, nećete morati da odaberete da li ćete slati ažuriranja samo dodatim ili izbrisanim učesnicima ili opciju Pošalji ažuriranja svim učesnicima. Outlook će to shvatiti za vas i slati samo dodatim ili izbrisanim učesnicima.

Ako sastanak sadrži grupu ili listu distribucije i ako je uklonjen bar jedan učesnik, ažuriranje sastanka će ponovo biti poslato tim grupama i listama kako bi se obezbedilo da nijedan korisnik iz grupe ne bude uklonjen iz sastanka.

Male promene u obrascu i funkciji

Stavka "Poslednji izmenio" više se ne pokazuje u stavki sastanka

Ranije su korisnici videli stavku "Poslednji izmenio" u donjem desnom vremenu stavke sastanka. Ova vrednost nije uvek bila tačna za deljene kalendare pa smo je uklonili. Ovo je već postojeći problem koji nije specifičan za najnovije ispravke za deljene kalendare. Ponovo procenjujemo ovu funkciju i možda ćemo je ponovo uvesti u budućnosti. 

Više ne možete da dodate isti kalendar više puta

Ranije je bilo moguće dodati isti deljeni kalendar više puta tako što ćete ga dodati u različite grupe kalendara. To više nije podržano. Ako pokušate da dodate deljeni kalendar koji je već dodat, on neće biti dodat.

Pogledajte sledeći odeljak da biste videli detalje o ponašanju izbora za deljene kalendare koji su prethodno dodati više puta.

Duplirani kalendari će istovremeno izabrati stavku

Ako imate više stavki za isti deljeni kalendar, stanje izbora će se deliti u tim kalendarima. Drugim rečima, izborom bilo kog od dupliranih kalendara izabraćete sve stavke za taj deljeni kalendar.

Nije moguće dodati priloge kada odgovarate na poziv za sastanak

Možete da izaberete stavku Prihvati da biste prihvatili poziv ili da izaberete stavku Odgovori > Prosledi da biste prosledili poziv, ali ne možete da dodate nove priloge u odgovor na sastanak.

Radne verzije događaja ne čuvaju se automatski

Izaberite stavku Sačuvaj da biste ručno sačuvali sastanak ili radnu verziju događaja. Da biste kasnije nastavili sa uređivanjem, izaberite i otvorite radnu verziju iz deljenog kalendara. Videćete poruku Još niste poslali ovaj poziv za sastanak na vrhu.

Nema radne verzije podrške za ažuriranja sastanka

Kada uređujete sastanak koji je već poslat,

  • Ako sačuvate promene, bićete upitani da sačuvate promene i pošaljete ažuriranje ili nastavite sa uređivanjem bez čuvanja.

  • Ako zatvorite radnu verziju bez čuvanja, bićete upitani da sačuvate promene i pošaljete ažuriranje ili zatvorite sastanak bez slanja ažuriranja. Promene će biti odbačene ako odaberete drugu opciju.

Postavka preuzimanja deljenih fascikli je zanemarena

Jedna od prethodnih preporuka za probleme sa deljenim kalendarom bila je opozivanje izbora opcije "Preuzmi deljene fascikle". Ova migracija više nije potrebna uz poboljšanja i stanje ove postavke se zanemarava za sve deljene kalendare koji su nadograđeni na novu platformu za deljenje, kada se koristi Outlook za Windows klijent sa omogućenim poboljšanjima deljenog kalendara.

Pravilo odlaganja isporuke neće se primeniti

U Outlook za Windows korisnici mogu podesiti pravilo za odlaganje isporuke odlazne pošte za određeni broj minuta. Ranije je poruka pozivnice učesnicima bila odložena, ali poziv za sastanak će i dalje biti dodat u kalendar vlasnika. Otkazivanje poruke poziva za sastanak koja se održava u prijemnom poštanskom sandučetu nije otkazalo niti uklonilo povezani sastanak iz vlasnikskog kalendara. To neslaganje je izazvalo zabunu, pa smo odlučili da uklonimo ovu funkcionalnost u ovoj ispravki. Kada su poboljšanja omogućena, pozivi za odlazne sastanke odmah se šalju za ažurirane kalendare, a pravila za odlaganje isporuke primenjuju se samo na odlazne e-poruke i na odlazne pozive za kalendare koji još nisu ažurirani.

Podrška za prilagođene obrasce

Svi prilagođeni obrasci moraju da se objave u biblioteci organizacionih obrazaca. Prilagođeni obrasci objavljeni u bibliotekama ličnih obrazaca nisu podržani.

Automatsko prihvatanje ili odbijanje 

Ranije je bilo moguće omogućiti postavku za automatsko prihvatanje ili odbijanje zahteva za sastanak. Ova postavka nije podržana uz omogućena poboljšanja za deljene kalendare.

Želite još?

Outlook ispravki za deljenje kalendara

Outlook za Windows obuku

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×