Ispravljanje pravopisnih i greške u kucanju na listu s podacima dok otkucajte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija automatskog ispravljanja u programu Microsoft Graph može da ispravi uobičajene greške prilikom kucanja dok radite na list sa podacima; na primer, da biste promenili „i” do „i” i promenite „postoji” da „postoji”. Možete da dodate nove stavke automatskog ispravljanja da biste ispravili reči koje često pogrešno otkucate.

Microsoft Graph deli stavke automatskog ispravljanja sa drugim Microsoft Office aplikacijama.

Za automatsko ispravljanje vaše uobičajene greške u kucanju, morate da navedete reč koja je pogrešno otkucana unapred. Automatsko ispravljanje radi samo na listu sa podacima, ne u grafikonu.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku automatskog ispravljanja.

  2. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Zameni tekst tokom kucanja .

  3. U polju Zamena otkucajte reč koju često pogrešno kucate ili pišete – na primer, neznam.

  4. U polju sa otkucajte ispravno napisane reči – na primer, obično.

  5. Kliknite na dugme Dodaj.

Savet Ako sačuvate dugačku frazu ili ceo pasus teksta kao stavke automatskog ispravljanja, možete da unesete tekst kasnije tako što ćete otkucati samo nekoliko slova. Izaberite tekst koji želite da ponovo koristiti, kopirajte je i zatim u meniju Alatke izaberite stavku automatskog ispravljanja . U okviru Zameni otkucajte jedinstveni niz znakova – sekvence koje ne bi obično upišete na listu sa podacima. Kliknite u polje sa , pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili kopirani tekst i zatim kliknite na dugme Dodaj. Na primer, možete da otkucate okruženje za unos „Otvora Film Distributors”.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×