Stavke koje izbrišete premeštaju se u fascikle Izbrisane stavke ili Korpa za otpatke, ali se trajno brišu dok se te fascikle ne ispražne. Sadržaj fascikle Izbrisane stavke vremenom može da zatroši veliku količinu prostora na računaru ili kvoti skladišta na serveru e-pošte.

Outlook možete konfigurisati da automatski prazni fasciklu "Izbrisane stavke" ili možete ručno da ispraznite fasciklu u bilo kom trenutku.

Na primer: Ako koristite nalog na Microsoft 365, Outlook.com ili Exchange, imate fasciklu "Izbrisane stavke". Ako koristite drugi tip naloga (kao što je Gmail ili Yahoo ili drugi nalog e-pošte), fascikla će se zatim zvali Korpa za otpatke .

Ručno pražnjenje fascikle "Izbrisane stavke"

Na listi fascikli kliknite desnim tasterom miša na fasciklu Izbrisane stavke ili Korpa za otpatke, a zatim izaberite stavku Isprazni fasciklu.

Automatsko pražnjanje fascikle "Izbrisane stavke"

 1. Izaberite stavku Opcije > datoteke.

 2. Izaberite stavku Više opcija, a Outlook stavke Početak i Izlaz, potvrdite izbor u polju za potvrdu Isprazni fasciklu "Izbrisane stavke" nakon izlaska.

  alternativni tekst

 3. Da biste budete obavešteni pre automatskog ispražnjanja fascikle "Izbrisane stavke", pomerite se nadole na ekranu Napredne opcije do odeljka Ostalo i potvrdite izbor u polju za potvrdu Odziv za potvrdu pre trajnog brisanja stavki.

Takođe pogledajte

Oporavak izbrisanih stavki

Automatsko arhiviranje starijih stavki

Kada izbrišete poruke u fascikli Outlook, poruke se premeštaju u fasciklu Korpa za otpatke. Stavke u ovoj fascikli i dalje zauzimaju prostor na čvrstom disku računara i – ako je vaš nalog podešen da ostavlja kopije poruka na serveru pošte – u poštanskom sandučetu naloga. Da biste oslobodili prostor na disku i poštanskom sandučetu, možete da ispraznite fasciklu "Korpa za otpatke ".

Ako imate više naloga e-pošte, imaćete fasciklu Korpa za otpatke za svaki nalog.

 1. Držite pritisnutu kontrolu , a zatim u spisak fascikli izaberite fasciklu Korpa za otpatke .

 2. Izaberite stavku Prazna fascikla.

  Napomene: 

  • Neke vrste naloga e-pošte, kao što su Windows Live Hotmail nalozi, automatski praznite fasciklu Korpa za otpatke u unapred definisano vreme.

  • Uz neke naloge e-pošte možete da podesite raspored u programu Outlook redovno pražnjenja fascikle "Korpa za otpatke".

  • IMAP nalozi nude više opcija za način na koji se izbrisane stavke skladište i prikazuju. Da biste podesili željene postavke, u meniju Alatke izaberite stavku Nalozi , a zatim sa liste naloga izaberite IMAP nalog. Izaberite stavku Više opcija, izaberite karticu Fascikle, a zatim pored stavke Korpa za otpatke izaberite željene opcije.

Takođe pogledajte

Premeštanje ili kopiranje poruke iz fascikle u fasciklu

Premeštanje ili preimenovanje fascikle

O rezervnim kopijama i datotekama vremenskih Outlook

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×