Ispraznite fasciklu "Izbrisane stavke" u programu Outlook

Stavke koje izbrišete premeštene su u fascikle Izbrisane stavke ili smeće , ali se ne brišu trajno dok se ne isprazni te fascikle. Vremenom, sadržaj fascikle " Izbrisane stavke " može da troši veliku količinu prostora na računaru ili kvota skladišta e-pošte servera.

Outlook može da se konfiguriše tako da automatski Isprazni fasciklu " Izbrisane stavke " ili možete ručno da je ispraznite.

Napomena: Ako koristite Microsoft 365, Outlook.com ili Exchange nalog, imaćete fasciklu " Izbrisane stavke ". Ako koristite drugačiji tip naloga (kao što je gmail ili Yahoo ili drugi nalog e-pošte), Vaša fascikla će umjesto toga imati ime smeće .

Ručno Pražnjenje fascikle "Izbrisane stavke"

Na listi fascikli kliknite desnim tasterom miša na fasciklu Izbrisane stavke ili fasciklu za otpatke , a zatim izaberite stavku Isprazni fasciklu.

Automatski Isprazni fasciklu "Izbrisane stavke"

 1. Izaberite opcije> datoteke .

 2. Izaberite stavku Više opcija, a zatim u okviru Outlook Start i izađipotvrdite izbor u polju za potvrdu Isprazni fasciklu izbrisane stavke posle izlaska .

 3. Da biste bili obavešteni pre nego što se fascikla " Izbrisane stavke " automatski isprazni, pomerajte se nadole na ekranu napredne opcije u drugi odeljak i izaberite stavku upitno za potvrdu pre trajno brisanje stavki .

Takođe pogledajte

Oporavak izbrisanih stavki

Automatsko arhiviranje starijih stavki

Kada izbrišete poruke u programu Outlook, poruke se premeštaju u fasciklu za otpatke . Stavke u ovoj fascikli nastavljaju da preuzmu prostor na čvrstom disku računara i – ako je vaš nalog podešen tako da ostavlja kopije poruka na serveru pošte – u poštanskom sandučetu naloga. Da biste oslobodili prostor na disku i poštansko sanduče, možete da ispraznite fasciklu za smeće .

Ako imate više naloga e-pošte, imaćete fasciklu za smeće za svaki nalog.

 1. Držite pritisnut taster CONTROL, a zatim u spisak fascikli izaberite fasciklu za otpatke .

 2. Izaberite stavku prazna fascikla.

  Napomene: 

  • Neke vrste naloga e-pošte, kao što su Windows Live Hotmail nalozi, automatski prazne fasciklu za smeće u unapred definisanim vremenima.

  • Uz neke naloge e-pošte možete da podesite raspored u programu Outlook da redovno prazni fasciklu.

  • IMAP nalozi nude više opcija za skladištenje i prikazivanje izbrisanih stavki. Da biste odredili željene postavke, u meniju Alatke izaberite stavku Nalozi, a zatim izaberite IMAP nalog na listi naloga. Kliknite na dugme Više opcija, izaberite karticu fascikle , a zatim pored stavke smećeizaberite željene opcije.

Takođe pogledajte

Premeštanje ili kopiranje poruke između fascikli

Premeštanje ili preimenovanje fascikle

O rezervnim kopijama vremenskih mašina i programu Outlook

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×