Istraživanje Adventure Works višedimenzionalnog modela pomoću prikaza Power View

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Informacije i zadaci u ovom članku se odnose na uzorak AdventureWorksDWMultidimensional modela i njegovo korišćenje kao izvora podataka. Čak i ako nemate instaliran Adventure Works višedimenzionalni model, čitajući ovaj članak moći ćete da steknete dobar uvid u to kako Power View funkcioniše sa višedimenzionalnim modelima.

Preduslovi

Da biste dovršili zadatke, potrebno vam je sledeće:

Napomena:  Ova funkcija se ne primenjuje na Power View u programu Excel 2013.

  • Microsoft SQL Server 2012 Analysis Services pokrenut u Višedimenzionalnom režimu sa uslugom servisni paket 1 kumulativne ispravkom (CU) 4 primenjena ili noviju verziju.

  • Microsoft SQL Server 2012 Reporting Services u režimu SharePoint integrisane sa usluge servisni paket 1 kumulativne ispravkom (CU) 4 primenjena ili noviju verziju.

  • Microsoft SharePoint Server 2010 ili 2013 Enterprise izdanja i novije verzije zahtevaju. Za SharePoint Server 2010, preporučuje se servisni paket 1.

  • Uzorak baze podataka AdventureWorksDW2012 je potreban kao izvor podataka za Adventure Works višedimenzionalni model.

  • Adventure Works višedimenzionalni model za SQL Server 2012 primenjen na instancu usluge Analysis Services.

Već treba da znate:

Korišćenje programskog dodatka Power View za istraživanje i analiziranje podataka u AdventureWorksDW2012Multidimensional modelu

Ako imate neophodne preduslove instaliran, mogu da dovrše sledeće zadatke da biste napravili vezu izvora podataka AdventureWorksDWMultidimensional modelu, a zatim kreirajte Power View izveštaja sa različitim vizuelizacijama za istraživanje Avantura radi podataka. Imajte na umu da kreirate Power View izveštaja na osnovu višedimenzionalnog modela prikazani kao tabelarni model. Neki objekti i neke ponašanja može da se pojavi razlikuje od tradicionalne tabelarnim modelima možda upoznati sa. Više informacija potražite u članku Razumevanje višedimenzionalnim objekti modela u programskom dodatku Power View.

Uzorak izveštaja

Izveštaj prodaje lokalnog prodavca

Pravljenje deljenog izvora podataka za model podataka

Taj zadatak će možda morati da obavi administrator.

Da biste napravili datoteku deljenog izvora podataka Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca (.rsds), uradite sledeće:

1. U SharePoint biblioteci sa omogućenim tipovima dokumenata „Izvor podataka izveštaja“ izaberite stavke Dokumenti > Novi dokument > Izvor podataka izveštaja.

2. Na stranici Svojstva izvora podataka, u okviru Ime otkucajte Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca.

3. U okviru Tip izvora podataka izaberite stavku Microsoft BI semantički model za Power View.

4. U okviru Niska veze unesite sledeću nisku veze. Zamenite <ImeInstance> imenom svoje Analysis Server instance.

data source=<InstanceName>;initial catalog=Adventure Works DW Multidimensional;cube='Adventure Works' 

Savet:  AdventureWorksDWMultidimensional model se sastoji od dve kocke: Adventure Works i Mined Customers. Ako postoji više kocaka, kao u ovom modelu, u nisci veze morate da navedete ime kocke. Ako postoji samo jedna kocka, ne morate navoditi njeno ime. Međutim, dobro je da se uvek uključi ime kocke u nisku veze jer tako postoji doslednost kad imate više veza do različitih višedimenzionalnih modela.

5. U okviru Akreditivi izaberite stavku Windows potvrda identiteta (integrisano).

6. Proverite da li je izbrana stavka Omogući ovaj izvor podataka.

Veza sa izvorom podataka bi trebalo da izgleda ovako:

Veza sa izvorom podataka

7. Izaberite stavku Testiraj vezu da biste proverili valjanost, a zatim kliknite na dugme Zatvori.

Pravljenje novog Power View izveštaja

U ovom zadataku napravićete nov Power View izveštaj koristeći deljeni izvor podataka Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca.

Da biste napravili Power View izveštaj „Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca“, uradite sledeće:

  • U sistemu SharePoint kliknite na strelicu nadole pored deljenog izvora podataka Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca i izaberite stavku Napravi Power View izveštaj.

    Power View se otvara u režimu za uređivanje sa praznim prikazom u dizajneru, trakom duž vrha i listom polja sa desne strane.

Pravljenje i istraživanje dinamičkih prikaza

Sada, kada imate prazan prikaz sa kojim ćete raditi, dodajmo nekoliko polja.

Da biste dodali vizuelizacije „Zemlja“, „Država-pokrajina“ i „Grad“, uradite sledeće:

1. Prvo ćemo dodati naslov u prikaz. U dizajneru kliknite u polje Kliknite ovde da biste dodali naslov, a zatim otkucajte Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca.

2. U listi polja proširite tabelu Geografija.

Ne zaboravite, „Geografija“ je dimenzija u AdventureWorksDWMultidimensional modelu, ali pošto Power View radi sa tabelama, lista polja prikazuje dimenzije kao tabele.

Kliknite na stavku Zemlja i prevucite je u oblast POLJA u odeljku rasporeda. U dizajneru prikaza videćete novu tabelu vizuelizacije „Zemlja“. Ako je potrebno, pomerite vizuelizaciju „Zemlja“ u gornji levi deo prikaza.

3. Na traci „Dizajn“ izaberite stavku „Modul za sečenje“. Podaci u ovoj vizuelizaciji sada mogu da stupaju u interakciju sa drugim poljima podataka koje dodate u prikaz.

4.  Kliknite na prazan prostor u prikazu da biste započeli novu vizuelizaciju. U tabeli „Geografija“ kliknite na stavku „Država-pokrajina“ i prevucite je u oblast POLJA.

5. Na traci Dizajn izaberite stavku Modul za sečenje i premestite novu vizuelizaciju „Država-pokrajina“ tik ispod vizuelizacije „Zemlja“.

6. Kliknite na prazan prostor u prikazu da biste započeli novu vizuelizaciju. U tabeli Geografija kliknite na stavku Grad i prevucite je u oblast POLJA. Napravite od nje modul za sečenje i pomerite je ispod vizuelizacije „Država-pokrajina“.

Sada bi trebalo da imate vizuelizacije „Zemlja“, „Država-pokrajina“ i „Grad“ na levoj strani prikaza. Poravnajte vizuelizacije tako da se podudaraju. Svaka vizuelizacija će se ponašati kao filter za sečenje, omogućavajući da dubinski pretražujete podatke o prodaji lokalnih prodavaca po lokaciji.

Da biste napravili vizuelizaciju mape „Iznos prodaje lokalnih prodavaca“, uradite sledeće:

1. Kliknite na prazan prostor u prikazu da biste započeli novu vizuelizaciju. U listi polja proširite tabelu merenja Prodaja lokalnih prodavaca, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Iznos prodaje lokalnih prodavaca.

2. Na traci, u grupi Vizuelizacije izaberite stavku Mapa.

Pošto ste vizuelizaciju promenili u mapu, mera „Iznos prodaje lokalnih prodavaca“ se automatski premešta u oblast VELIČINA u odeljku rasporeda.

3. U listi polja, u tabeli Geografija kliknite na stavke Zemlja, Država-pokrajina i Grad i prevucite ih tim redom u oblast LOKACIJE u odeljku rasporeda. Ikona globusa za ova polja u listi polja ukazuje da su to geografski atributi koji mogu da se koriste u vizuelizaciji mape.

4. Promenite veličinu nove mape „Iznos prodaje lokalnih prodavaca“ i poravnajte je tako da stoji odmah ispod naslova i da bude podjednake širine kao naslov.

Da biste napravili vizuelizaciju „Iznos prodaje tokom kalendarske godine“, uradite sledeće:

1. Kliknite na prazan prostor u prikazu da biste započeli novu vizuelizaciju. U listi polja proširite tabelu merenja Rezime prodaje, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Iznosi prodaje.

2. Na traci, u grupi Vizuelizacije izaberite stavku Grupisano.

Pošto ste vizuelizaciju promenili u „Grupisano stubičasto“, mera „Iznosi prodaje“ se automatski premešta u oblast „VREDNOSTI“ u odeljku rasporeda.

3. U listi polja, u tabeli Datum izaberite stavku Kalendarska godina i prevucite je u oblast OSA u odeljku rasporeda.

4. Promenite veličinu vizuelizacije „Iznos prodaje u kalendarskoj godini“ i poravnajte je desno od vizuelizacije mape „Iznos prodaje lokalnih prodavaca po zemljama“.

Da biste napravili „Iznos prodaje lokalnih prodavaca u kalendarskoj godini“ i polje „Kategorija“

1. Kliknite na prazan prostor u prikazu da biste započeli novu vizuelizaciju. U listi polja proširite tabelu mera Prodaja lokalnih prodavaca, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Iznos prodaje lokalnih prodavaca.

2. Na traci, u grupi Vizuelizacije izaberite stavku Linija.

Pošto ste vizuelizaciju promenili u liniju, mera „Iznos prodaje lokalnih prodavaca“ se automatski premešta u oblast „VREDNOSTI“ u odeljku rasporeda.

3. U listi polja, u tabeli Datum izaberite stavku Kalendarska godina i prevucite je u oblast HORIZONTALNI VIŠESTRUKI GRAFIKONI u odeljku rasporeda.

4. U listi polja, u tabeli Proizvod kliknite na stavke Kategorija, Potkategorija i Proizvod i prevucite ih tim redom u oblast OSA u odeljku rasporeda.

5. Promenite veličinu nove vizuelizacije i poravnajte je ispod mape „Iznos prodaje lokalnih prodavaca po zemljama“ i vizuelizacije „Iznos prodaje u kalendarskoj godini“.

Prikaz bi sada trebalo da izgleda ovako:

Dovršeni Power View izveštaj

6. Sačuvajte novi Power View izveštaj kao Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca.

Pošto sad imate prikaz sa više polja, posvetite se malo istraživanju i vizuelizaciji podataka AdventureWorksDWMultidimensional modela.

Napomena:  Power View prikazuje samo vizuelne ukupne vrednosti. Višedimenzionalni modeli podržavaju upite za sveukupne vrednosti ili vizuelne ukupne vrednosti, u zavisnosti od postavki bezbednosti dimenzija. U prikazu Power View, ukupne vrednosti su ograničene samo na vrednosti definisane kontekstom filtera i one definisane u bezbednosti dimenzije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×