Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Izaberite određene ćelije ili opsege

Možete brzo da pronađete i izaberete određene ćelije ili opsege tako što ćete uneti imena ili reference ćelija u polje ime , koje se nalazi sa leve strane polja za formulu:

Polje „Ime“

Možete da izaberete i imena ili neimenovane ćelije ili opsege pomoću komande Idi na (F5 ili CTRL + G).

Važno: Da biste izabrali imenovane ćelije i opsege, prvo ih morate definisati. Više informacija potražite u članku definisanje i korišćenje imena u formulama .

  • Da biste izabrali imenovanu ćeliju ili opseg, kliknite na strelicu pored polja ime da biste otvorili listu imenovanih ćelija ili opsega, a zatim kliknite na željeno ime.

  • Da biste izabrali dve ili više referenci imenovanih ćelija ili opsega, kliknite na strelicu pored polja Ime, a zatim kliknite na ime prve reference ćelije ili opsega koji želite da izaberete. Zatim držite pritisnut taster CTRL dok klikćete na imena drugih ćelija ili opsega u polju ime .

  • Da biste izabrali neimenovanu ćeliju ili opseg ćelija, otkucajte ćeliju za ćeliju ili opseg ćelija koje želite da izaberete, a zatim pritisnite taster ENTER. Na primer, otkucajte B3 da biste izabrali tu ćeliju ili otkucajte B1: B3 da biste izabrali opseg ćelija.

Napomena: Ne možete da izbrišete ili promenite imena koja su definisana za ćelije ili opsege u polju ime . Možete da izbrišete ili promenite samo imena u programu Manager imena (formule , definisana grupa imena ). Više informacija potražite u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

  1. Pritisnite taster F5 ili CTRL + G da biste pokrenuli dijalog " Idi na ".

  2. Na listi Idi na listu kliknite na ime ćelije ili opsega koji želite da izaberete ili otkucajte referenca ćelije u polju referenca , a zatim pritisnite dugme u redu.

    Na primer, u polju referenca otkucajte B3 da biste izabrali tu ćeliju ili otkucajte B1: B3 da biste izabrali opseg ćelija. Možete da izaberete više ćelija ili opsega tako što ćete ih uneti u polje za potvrdu razdvojene zarezima. Ako upućujete na prosutu opseg koju je kreirao Dinamička formula niza, možete dodati i operator za prosut. Na primer, ako imate niz u ćelijama a1: a4, možete da ga izaberete tako što ćete uneti a1 # u polje referenca , a zatim pritisnite dugme u redu.

Savet: Da biste brzo pronašli i izabrali sve ćelije koje sadrže određene tipove podataka (kao što su formule) ili samo ćelije koje zadovoljavaju određene kriterijume (na primer, samo vidljive ćelije ili poslednju ćeliju na radnom listu koja sadrži podatke ili oblikovanje), izaberite stavku posebno u prozoru Idi na iskačući prozor, a zatim izaberite željenu opciju.

  1. Idite u formule > definisana imena > Menadžer imena.

  2. Izaberite ime koje želite da uredite ili izbrišete.

  3. Odaberite stavku Uredi ili Izbriši.

Držite pritisnut taster CTRL i levo kliknite na svaku ćeliju ili opseg koje želite da dodate. Ako iznad toga izaberete, možete da kliknete na željenu ćeliju da biste je izabrali.

Kada izaberete podatke za Bing mape, uverite se da su imena gradova, imena zemalja itd. U suprotnom, Bing nema šta da mapira.

Da biste izabrali ćelije, u dijalogu izbor podataka možete otkucati referenca ili kliknuti na strelicu za skupljanje u dijalogu i izabrati ćelije tako što ćete kliknuti na njih. Više opcija za izbor ćelija koje želite videćete potražite u prethodnom odeljku.

Kada izaberete podatke za konverziju evra, uverite se da su to vrednosti za valutu.

Da biste izabrali ćelije, u polju izvor podataka možete otkucati referenca ili kliknite na strelicu za skupljanje pored polja, a zatim izaberite ćelije tako što ćete kliknuti na njih. Više opcija za izbor ćelija koje želite videćete potražite u prethodnom odeljku.

Susedne ćelije u Excel za veb možete da izaberete tako što ćete kliknuti na ćeliju i prevući da biste proširili opseg. Međutim, ne možete da izaberete određene ćelije ili opseg ako nisu pored njih. Ako imate Excel aplikaciju za računare, možete da otvorite radnu svesku u programu Excel i izaberete nesusedne ćelije tako što ćete kliknuti na njih dok držite pritisnut taster CTRL . Više informacija potražite u članku Izbor određenih ćelija ili opsega u programu Excel.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Izbor sadržaja ćelije u progamu Excel

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×