Viva Connections je brendirano iskustvo aplikacija u programu Microsoft Teams dizajnirano za sastajanje korisnika tamo gde se oni nalaziju – u kancelariji ili polju, na računaru ili mobilnom telefonu. Viva Connections pruža mrežni prolaz za iskustva zaposlenih, uz mogućnost da ograničite sadržaj i alatke koje su vašoj organizaciji potrebne da bi završila posao. Saznajte više o viva connections .

Koristite Viva Connections aplikaciju za mobilne uređaje da biste kreirali prilagođenu aplikaciju u Microsoft Teams koja odgovara potrebama vaše organizacije. Prilagođena aplikacija vaše organizacije će se pojaviti kao brendirana aplikacija preduzeća u Microsoft Teams centru aplikacija. Kada dodate aplikaciju, ikona organizacije će se pojaviti na traci aplikacije Teams na radnoj površini i mobilnom telefonu Microsoft Teams iskustva.

Slika sadržaja prikazanog na karticama "Resursi" i "Feed" u aplikaciji Viva Connections

Iskustvo mobilnog uređaja Viva Connections dizajnirano je za angažovanje i povezivanje organizacije i usidrena je oko tri ključna koncepta: table, feeda i resursa.

  • Dashboard – okuplja alatke koje su potrebne zaposlenima na jednom mestu i pruža brz i jednostavan pristup bez obzira na to da li su u kancelariji ili na polju. Da biste koristili Viva Connections u Teams aplikaciji za mobilne uređaje, potrebna je da bi se ona koristila.

  • Feed – prikazuje ciljane razgovore sa Yammer,SharePointvesti i Striming na osnovu cilja korisnika lokacije i grupa kojoj zaposleni pripadaju. 

  • Resursi – prikazuje globalnu navigaciju intraneta na traci SharePoint aplikacije kako bi omogućila dosledno pročišćavanje za zaposlene na svim platformama.

Napomene: 

  • Iskustvo mobilnog uređaja Viva Connections može da se podesi kada kreirate komandnu tablu.

  • Dozvole uređivača lokacije (ili novije) dozvole za lokaciju table su neophodne za izbor postavki za iskustvo pri radu na mobilnim uređajima.

Pre nego što počnete

1. korak – Uverite se da ste naznačili matični sajt

Biće vam potreban i matični sajt. Saznajte više o tome kako da odete sajt za komunikaciju kao matični sajt SharePoint centra za administratore. Potvrdite da organizacija ima matičnu lokaciju i da je omogućila globalnu navigaciju pre nego što prilagodite postavke Viva Connections aplikacije za mobilne uređaje za krajnje korisnike u Microsoft Teams.

3. korak – Podešavanje globalne navigacije na traci SharePoint aplikacije

Jedan od ključnih elemenata da biste iskoristili punu vrednost Viva veza jeste da biste se uverili da ste već podesili globalnu navigaciju na traci SharePoint aplikacije. Intranet veze i resursi koji se pojavljuju u globalnoj navigaciji biće nasleđeni na kartici Resursi u mobilnom iskustvu Viva Connections.

Napomena: Morate biti vlasnik lokacije (ili viši) matične lokacije da biste uredili globalnu navigaciju.

3. korak – Podešavanje table

Dashboard je ciljna tabla za Viva Connections aplikaciju za mobilne uređaje u aplikaciji Teams. Viva Connections dashboard pruža brz i jednostavan pristup informacijama i zadacima u vezi sa poslom. Sadržaj na dashboard može da se usmiti korisnicima u određenim ulogama, tržištima i poslovnim funkcijama.

Izbor postavki za aplikaciju za mobilne uređaje

Utvrdite da li će instanca aplikacije Viva Connections u vašoj organizaciji automatski biti unapred zakačena ili unapred instalirana u aplikaciji Teams za mobilne uređaje.

Napomene: 

  • Dozvole uređivača lokacije (ili novije) dozvole za lokaciju table su neophodne za izbor postavki za iskustvo pri radu na mobilnim uređajima.

  • Njegova opcionalna, ali se preporučuje da unapred instalirate i unapred zakačite verziju aplikacije Viva Connections organizacije za krajnje korisnike.

Ako ste aplikaciju unapred zakačili za korisnike uz Teams za podešavanje aplikacije

Ako je aplikacija već unapred zakačena za korisnike, aplikacija će se automatski pojaviti na korisničkoj Microsoft Teams aplikaciji za mobilne uređaje na iOS i Android uređajima. Saznajte više o upravljanju smernicama za podešavanje u programu Microsoft Teams

Slika mobilne table viva veza

Ako niste unapred zakačili aplikaciju za korisnike uz Teams za podešavanje aplikacije

Ako niste unapred zakačili aplikaciju putem smernica, korisnici će prvo morati da potraže i instaliraju Viva Connections iz Teams aplikacije za računare.

Slika uređivanja postavki mobilnog uređaja za Viva Connections

  1. Pokrenite aplikaciju prodavnice sa Teams aplikacije i potražite aplikaciju u prodavnici.  Potražite ponovo brendirano ime aplikacije koje je odredio Teams prilikom podešavanja aplikacije Viva Connections u Teams centru aktivnosti.

  2. Kada se aplikacija nađe, korisnici je mogu instalirati i opcionalno je zakačiti na traku aplikacije (ako ste dozvolili kačenje aplikacija od strane korisnika u zakupca.)

  3. Kada je instalirana sa Teams računaru, aplikacija će biti dostupna za korisnika iz Teams za mobilne uređaje. Ako se ne pojavi u prve četiri aplikacije na e-pošti, možete da je nađete tako što će i sami pretaći na (... ) ellipses. Aplikaciju možete da preuredimo da se pojavi u prvih 5 podrazumevanih aplikacija u aplikaciji Teams stavku Preuredi.

Saznajte više

Vodič za podešavanje aplikacije Viva Connections

Upravljanje smernicama za podešavanje aplikacije u Microsoft Teams

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×