Izjava makroa Podmakro

Izjava Podmakro u programu Access definiše zasebni makro u prozoru „Dizajner makroa“.

Postavka

Radnja Podmakro ima samo jedan obavezan argument.

Argument radnje

Opis

Ime

Niska koja se pojavljuje kao ime makroa.

Napomene

Možete da koristite izjavu Podmakro da biste definisali zasebne skupove radnji. Možete da pokrenete radnje definisane u podmakroima iz drugog makroa koristeći radnju RunMacro. U argumentu Ime makroa radnje RunMacro koristite sledeću sintaksu da biste pokrenuli podmakro:

<macro name>.<submacro name>

Možete da koristite izjavu Podmakro da biste definisali skup radnji za upravljenje greškom u okviru makroa.

Primer

Sledeći makro pokazuje korišćenje izjave Podmakro zajedno sa radnjom makroa OnError. U ovom primeru, radnja OnError određuje da Access pokreće prilagođeni podmakro za upravljanje greškom po imenu ErrorHandler kada dođe do greške. Ako dođe do greške u bilo kojoj radnji koja sledi, Access prelazi na ErrorHandler podmakro. Podmakro ErrorHandler prikazuje okvir sa porukom koja upućuje na objekat MacroError radi prikaza informacija o grešci.

Ovo je snimak ekrana Access dizajnera makroa (Access verzija 2010 i novije verzije) sa prethodnim primerom. U ovom slučaju, izraz u radnji SetLocalVar aktivira grešku jer pokušava da deli broj sa nulom. Access ide nadole do podmakroa koji se zove ErrorHandler i prikazuje informacije o grešci u okviru za poruku.

Access dizajn makroa prikazuje radnju makroa OnError.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×