Pređi na glavni sadržaj

Izvoz Access podataka da biste videli zapisa ispravke (poređenje baza podataka)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Želite da vidite promene u vrednosti između dve verzije programa Access baze podataka, ali kako možete da uradite? Videli ste Microsoft poređenja unakrsnih tabela i znate da možete da uporedite vrednosti. Možda ste koristili Microsoft poređenje baza podataka – ako imate, znate da je dizajniran da biste pronašli promene u dizajn objekta, makroa i VBA koda, ne vrednost promene. Međutim, je način, da biste koristili poređenja unakrsnih tabela za uočiti promene koju tražite.

Tako što ćete izvoz Access podataka u obe datoteke baze podataka – ili iz tabele, ako je tačno šta vam je potrebno iz rezultata upita – Excel radne sveske, zatim možete da pokrenete radne sveske pomoću poređenja unakrsnih tabela da biste videli razlike.

Izvoz Access podataka u radnim sveskama

 1. U programu Access, otvorite bazu podataka koja sadrži podatke „originalni” ili starijim verzijama, i otvorite tabelu ili upit koji želite u prikazu lista sa podacima. Sledeća slika prikazuje primer veoma jednostavne.
  Original data in Access table

 2. Kliknite na Spoljni podaci > Izvoz > Excel. Izvoz – pokrenuće se čarobnjak za Excel unakrsnu tabelu.

 3. Odaberite ime i odredišnu fasciklu za novu Excel datoteku i kliknite na dugme u redu. Kliknite na dugme Zatvori da biste zatvorili čarobnjak.

 4. Zatvorite bazu podataka.

 5. Otvorite bazu podataka koja sadrži podatke sa „ažurirane” ili noviju verziju i otvorite tabelu ili upit rezultate kao i za originalne podatke. U ovom bazom podataka ažurirani „Kalifornija grad” je novi zapis, a Visoka temperatura Fresno je promenjen.
  Updated data in Access table

 6. Pokrenite za izvoz – Excel unakrsna tabela čarobnjak na isti način za ovu bazu podataka.

Pokretanje poređenje u poređenja unakrsnih tabela

 1. U poređenja unakrsnih tabela, kliknite na dugme Uporedi datoteke.
  Poređenje datoteka

 2. Pronađite Excel radnu svesku koja sadrži originalne podatke tako što ćete kliknuti na dugme Browse pored polja za Poređenje .
  Komanda „Poređenje datoteka“

 3. Pronađite radnu svesku koja sadrži ažurirane podatke tako što ćete kliknuti na dugme Browse pored polja da biste .

 4. Kliknite na dugme U redu da biste pokrenuli poređenje.

Razumevanje rezultata

Ćete Zumiraj rezultate naš primer jednostavne, gde dodavanja zapisa za „Kalifornija grad” i Fresno je temperatura menjaju.

Results of the comparison from exported Access data

U desnom oknu, koja prikazuje podatke iz baze podataka ažurirana, red 4 sada sadrži Kaliforniji grada i temperatura, koji je umetnut u Access tabeli. Ceo red je istaknute zelenom bojom. I Fresno je temperatura u redu 5, kolona B, je takođe istaknute zelenom bojom, jer je promenio iz 107 111.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×