Izvoz izveštaja iz prikaza Power View u programu SharePoint u program PowerPoint

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da izvezete interaktivnu verziju za Power View u SharePoint izveštaju u PowerPoint 2007, 2010 i 2013. Svaki prikaz u prikazu Power View postaje poseban PowerPoint slajd.

Napomena:  Postoje dve verzije programskog dodatka Power View: Power View u programu Excel 2013 i Power View u sistemu SharePoint 2013. U program PowerPoint možete da izvozite samo iz programskog dodatka Power View u sistemu SharePoint 2013.

 1. Sačuvajte Power View izveštaj ako to još niste učinili. Ako izvozite izveštaj prikaza Power View u PowerPoint sa nesačuvanim promenama, od vas će biti zatraženo da najpre sačuvate izveštaj.

 2. U Power View režimu uređivanja ili čitanje, u meniju Datoteka > Izvoz u PowerPoint.

 3. Sačuvajte novu PowerPoint prezentaciju.

  Možete da sačuvate PowerPoint datoteku bilo gde. Dokle god ona može da pristupi izveštaju prikaza Power View na SharePoint serveru, Power View prikazi su interaktivni.

 4. Nakon obavljenog izvoza, otvorite sačuvanu prezentaciju u programu PowerPoint.

  PowerPoint se otvara u normalnom režimu. Statička slika svakog Power View prikaza je centrirana na posebnom slajdu.

 5. U donjem desnom uglu kliknite na dugme Prikaz za čitanje ili Projekcija slajdova.

  Možete da radite samo sa Power View vizuelizacijama u PowerPoint režimu za projekciju slajdova ili čitanje prikaza.

 6. U donjem desnom uglu slajda kliknite na kliknite da biste ostvarili interakciju da biste učitali aktivni izveštaj prikaza Power View sa SharePoint servera.

Više u ovom članku

Interakcija sa prikazima prikaza Power View u programu PowerPoint

Izmena PowerPoint prezentacije

Slike pregleda

Pristup mreži

Ažuriranje izveštaja prikaza Power View

Dozvole za izvoz u programu PowerPoint

Više informacija o programskom dodatku Power View

Interakcija sa Power View prikazima u programu PowerPoint

Rad sa Power View prikazima izvezenim u program PowerPoint je sličan radu sa Power View prikazima u režimu prikaza Power View za čitanje ili režimu celog ekrana. U PowerPoint režimu za projekciju slajdova i čitanje, možete da radite sa vizuelizacijama i filterima koje je kreator izveštaja dodao u svaki prikaz, ali ne možete da kreirate vizuelizacije ili filtere.

Izmena PowerPoint prezentacije

Možete da izmenite PowerPoint prezentacije kao što biste i svaku drugu, koristeći stilove i ostala poboljšanja. Imajte u vidu da to ne utiče na Power View prikaze koji ostaju neprozirna oblast na slajdu. Font i veličina teksta u Power View prikazima takođe ostaju nepromenjeni.

Kada izvezete Power View izveštaj u PowerPoint, svaki prikaz predstavlja posebnu Silverlight kontrolu na sopstvenom slajdu. Možete da kopirate svaki prikaz i nalepite ga u drugu PowerPoint prezentaciju.

Nisu podržane sledeće radnje:

 • Nalepljivanje više prikaza na isti PowePoint slajd.

 • Ručno umetanje ili menjanje svojstava Silverlight kontrole, koju Power View učitava u PowerPoint.

Slike pregleda

Kada se otvori PowerPoint prezentacija, videćete slike čuvara mesta ako ste odabrali da uz Power View izveštaj ne čuvate slike pregleda – statičke slike svakog prikaza u trenutnom stanju, koje služe kao pregled za druge korisnike u Power Pivot galeriji i drugim aplikacijama.

Više informacija o izboru da li želite da sačuvate slike prikaza Power View u sistemu SharePoint.

Pristup mreži

Možete da sačuvate PowerPoint datoteku bilo gde. Prikazi programskog dodatka Power View ostaju u interakciji, dok god je računar na kojem je pokrenut PowerPoint povezan sa istom mrežom ili domenom kao i server na kom je pokrenut Power View.

Ako PowerPoint datoteka nema pristup izveštaju prikaza Power View na SharePoint serveru, videćete iste statičke slike (ili čuvare mesta) u svim PowerPoint režimima – normalan, projekcija slajdova i režim čitanja – a Power View prikazi neće biti interaktivni.

Ažuriranje Power View izveštaja

Recimo da izvezete Power View izveštaj u PowerPoint. Kada ažurirate i sačuvate Power View izveštaj u prikazu Power View, sledeći put kada budete gledali PowerPoint prezentaciju u režimu projekcije slajdova ili čitanja, videćete ažurirane Power View prikaze.

Imajte na umu da je slajdove moguće poboljšati promenom predloška slajda pre izvoženja izveštaja, a upotrebom tema, slika i alatki za crtanje nakon izvoženja.

Dozvole za izvoz u program PowerPoint

Power View koristi SharePoint dozvole za kontrolisanje pristupa Power View izveštajima. Možete da izvezete izveštaj u program PowerPoint ako imate dozvole za otvaranje stavki. Međutim, u program PowerPoint ne možete da izvezete izveštaj u kojem nisu sačuvane promene. To znači da možete da izvezete izveštaj takav kakav jeste ako imate samo dozvole za otvaranje stavki, ali ne možete da izmenite izveštaj pa da ga takvog izvezete. Da biste to uradili, morate prvo da sačuvate promene, što znači da su vam potrebne dozvole za dodavanje stavki ili uređivanje stavki.

Više o programskom dodatku Power View

Power View u sistemu SharePoint Server: Kreiranje, čuvanje i štampanje izveštaja

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×