Izvoz kontakata u Outlook adresar

Access i Outlook su odlični programi za upravljanje ličnim i poslovnim kontaktima. Zato možda ćete poželeti da izvezete podatke o kontaktima iz programa Access u Outlook. Međutim, Access ne može direktno da izveze podatke u Outlook format datoteke, niti Outlook može direktno da uveze tabelu iz Access baze podataka. Srećom, Access tabelu ili upit možete lako da izvezete kao tekstualnu datoteku, a zatim da uvezete tu datoteku u Outlook.

Za više informacija o obrnutoj proceduri (uvoz kontakata iz programa Outlook u Access) pogledajte članak Uvoz ili povezivanje kontakata iz Outlook adresara.

1. korak: Izvoz informacija o Access kontaktu kao tekstualne datoteke

 1. U oknu za navigaciju programa Access kliknite desnim tasterom miša na tabelu ili upit koji sadrži informacije o kontaktu koje želite da izvezete, postavite pokazivač na stavku Izvoz, a zatim izaberite stavku Tekstualna datoteka. Takođe možete pokrenuti čarobnjakIzvoz – tekstualna datoteka tako što ćete istaknuti tabelu ili upit u oknu za navigaciju, a zatim na kartici Spoljni podaci u grupi Izvoz izabrati stavku Tekstualna datoteka.

  Access otvara dijalog Izvoz – tekstualna datoteka.

  Izaberite opcija izvoza u dijalogu „Izvoz – tekstualna datoteka“.

 2. U dijalogu Izvoz – tekstualna datoteka zabeležite ime datoteke i lokaciju koju je Access predložio. Možete da kliknete na dugme U redu da biste prihvatili podrazumevane vrednosti ili možete da kliknete na dugme Potraži da biste izabrali drugu lokaciju datoteke, a zatim kliknuti na dugme U redu. Nemojte da izaberete bilo koje od polja za potvrdu u okviru Navođenje opcija izvoza.

 3. U dijalogu Čarobnjak za izvoz teksta proverite da li je izabrana vrednost Razgraničeno, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka izaberite znak za razgraničavanje Kartica, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi imena polja u prvi red.

 5. Na poslednjoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Završi.

 6. Kliknite na dugme Zatvori bez čuvanja koraka za izvoz, a zatim zatvorite Access.

U sledećoj proceduri možete da uvezete tekstualnu datoteku u Outlook. Pre nego što nastavite, preporučujemo da odlučite u koju Outlook fasciklu želite da uvezete kontakte. Ako želite da uvezete kontakte u novu Outlook fasciklu, morate da kreirate tu fasciklu pre nego što započnete ovu proceduru.

2. korak: Uvezite tekstualnu datoteku u Outlook

 1. Lokacija čarobnjaka za Outlook uvoz i izvoz razlikuje se u zavisnosti od verzije programa Outlook. Odaberite korake odgovarajuće za vašu verziju programa Outlook:

  • Ako koristite verziju programa Outlook, Outlook 2019, Outlook 2016 ili Outlook 2013, na kartici datoteka kliknite na dugme Otvori & izvoz , a zatim izaberite stavku Uvoz/izvoz.

  • Ako koristite Outlook 2010, izaberite stavke Datoteka > Opcije. U dijalogu „Opcije programa Outlook“ kliknite na dugme Napredno, a zatim u odeljku Izvoz kliknite na dugme Izvoz.

 2. U dijalogu Čarobnjaku za uvoz i izvoz izaberite stavku Uvezi iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Izaberite opciju Vrednosti razdvojene tabulatorima (Windows), a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. U dijalogu Uvoz datoteke kliknite na dugme Potraži, pronađite .txt datoteku koju ste kreirali u prethodnom postupku, a zatim dvaput kliknite na nju.

 5. Ako odredišna fascikla u programu Outlook već sadrži kontakte, možete naići na situaciju gde su neki od kontakata koje želite da uvezete duplikati kontakata koji već postoje u programu Outlook. U okviru Opcije odaberite kako želite da se Outlook ophodi prema duplikatima.

  • Ako mislite da su kontakti koje uvozite kompletniji ili ažurniji od kontakata u Outlook fascikli, kliknite na dugme Zameni duplikate uvezenim stavkama.

  • Ako niste sigurni koji kontakti su kompletniji ili aktuelniji i ako želite da uvezete sve kontakte iz tekstualne datoteke bez obzira na to da li su duplikati, kliknite na dugme Dozvoli kreiranje duplikata. Nakon operacije uvoza možete da pregledate kontakte u programu Outlook i da izbrišete one koje ne želite da zadržite.

  • Ako smatrate da su kontakti u programu Outlook kompletniji i aktuelniji od onih koje uvozite, kliknite na dugme Ne uvozi duplirane stavke.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Na listi fascikli kliknite na fasciklu sa kontaktima u kojoj želite da sačuvate uvezene kontakt informacije i kliknite na dugme Dalje.

 8. Da biste proverili ili promenili način na koji se informacije o kontaktima čuvaju u Outlook fascikli, kliknite na dugme Mapiraj prilagođena polja. Ovo je opcionalan korak, ali preporučujemo ga ako želite da se uverite da se podaci koje uvozite postavljaju u odgovarajuća polja u programu Outlook.

  Napomena: Ako dugme Mapiraj prilagođena polja nije dostupno, u okviru stavke Biće preduzete sledeće radnje potvrdite izbor u polju za potvrdu pored operacije uvoza.

  Dodatna pomoć za mapiranje prilagođenih polja

  1. U dijalogu Mapiranje prilagođenih polja proverite podrazumevano mapiranje u listu U sa desne strane.

   Napomena: Da biste prikazali dodatna polja u listi U, kliknite na znak plus (+) pored polja. Na primer, da biste prikazali polja Ime i Prezime, kliknite na znak plus (+) pored poljaIme.

  2. Ako mapiranje polja izgleda ispravno, kliknite na dugme Otkaži da biste se vratili na čarobnjak za uvoz datoteka. U suprotnom, promenite mapiranje koristeći sledeće korake:

   • Da biste mapirali polje iz tekstualne datoteke u polje u odredišnoj fascikli programa Outlook, prevucite ga sa leve liste (Iz) u odgovarajuće polje na listi sa desne strane (U).

   • Da biste uklonili polje iz mapiranja, prevucite ga sa desne liste (U) na listu sa leve strane (Iz).

   • Da biste uklonili celokupno mapiranje, izaberite stavku Obriši mapu.

   • Da biste uspostavili originalno mapiranje, izaberite stavku Podrazumevana mapa.

    Da biste videli dodatne zapise liste Iz, izaberite stavku Prethodni ili Sledeći.

  3. Kliknite na dugme U redu kada završite sa mapiranjem polja.

   Napomena: Ako tekstualna datoteka koju uvozite ne sadrži imena polja u prvom redu, prvi red podataka će se tumačiti kao imena polja i neće se uvesti u vidu podataka. Da biste se uverili da su svi podaci u tekstualnoj datoteci uvezeni, izaberite opciju koja uključuje imena polja u prvom redu tekstualne datoteke kada je izvozite iz programa Access.

 9. Kliknite na dugme Završi.

Šta još treba da znam?

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×