Jačanje produktivnosti sa idejama

Microsoft 365 aplikacije su sa veštačkom inteligencijom (AI) kako bi vam pomogle da uradite najbolje što možete. Okno " ideje " koristi aj da biste kreirali pametne, aktivne predloge koji vam uštede vreme i poboljšaju sadržaj.

Funkcija je dostupna samo Office insajderima Ova funkcija je trenutno dostupna samo Office insajderima.

Kako da koristim ideje?

Napomena: Ova funkcija je korisnicima dostupna postepeno tokom nekoliko dana ili sedmica. Prvi će biti dostupan na engleskom, francuskom, španskom, nemačkom, pojednostavljenom kineskom i japanskom na Office Insider učesnicima na Windows i Mac računaru, a zatim pretplatnicima na Microsoft 365 . Ako ste Microsoft 365 pretplatnik, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

Ideje u Excel vam omogućava da vidite trendove u podacima i dobijete unapred napravljene grafikone zasnovane na podacima u radnoj svesci.

Jednostavno izaberite dugme " ideje " na kartici " Početak " na traci i okno " ideje " se otvara sa desne strane prozora da bi se predložili unapred napravjeni grafikoni i izvedene tabele koje će vam biti korisne u analizi ili prezentovanju podataka.

Šta ideje imaju da ponude?

Ideje vam mogu pružiti četiri vrste informacija o podacima:

  • Zaudara Rangiranje i ističe stavku koja je znatno veća od ostalih stavki kako biste mogli brzo da ih uoиite.

  • Trend Identifikuje kada postoji stalan trend nad nizom vremenskih podataka.

  • Koje odstupaju Identifikuje vrednosti podataka koje su primetno izvan bilo kog drugog klastera tačaka podataka.

  • Inski Pronalazi slučajeve u kojima se većina ukupne vrednosti može pripisati jednom faktor.

Primere ovih ideja potražite u članku ideje u programu Excel.

U PowerPoint za veb, ideje vam nude razcijenjeni komplet predloga za obogaćivanje sadržaja, unapređivanje dizajna i poliranje pisanja na slajdovima.

Napomena: U PowerPoint, ideje je funkcija "Preview" koja je trenutno dostupna samo u verziji na mreži i radi se postepeno. Prvi će biti dostupan samo na engleskom jeziku.

Jednostavno izaberite dugme " ideje " na kartici " Početak " na traci i okno " ideje " se otvara sa desne strane prozora da bi vam dalo nacrte i predloge sadržaja.

  • Potražite doslednost: prepoznaje nedoslednosti u izračunavanju, na primer kada ste slučajno koristili oba "Veb lokacija" i "Veb lokaciju" ili ako ste koristili tačku na kraju nekih stavki na listi, ali ne i druge. Više informacija potražite u članku Predložene funkcije za pisanje u programu PowerPoint za Veb.

  • Stil slajda: nudi predloge za kreiranje ubedljivijih rasporeda na slajdu i vizuala, na primer SmartArt grafike. Ideje mogu da pretvore pisane liste (kao što su vremenske ose ili procedure) u izraћajnu grafiku. Više informacija potražite u članku Kreiranje profesionalnih rasporeda slajdova.

  • Pretraga slika: predlaže Bing pretraga slika radi traženja relevantnih slika za prezentaciju.

  • Pretraga usluge Bing: omogućava vam da brzo pretražite sadržaj na mreži da biste ga dodali na slajdove.

Slušamo!

Ako imate predlog za poboljšanje ideja, kliknite na Šta mislite o idejama na dnu okna "ideje".

Možda ste zabrinuti za bezbednost podataka zbog toga što funkcija „Ideje“ analizira podatke pomoću usluga veštačke inteligencije. Da biste pronašli više detalja, možete da pročitate Microsoft izjavu u privatnosti.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×