Simptomi

Kada ažurirate na Kancelarija 2016 verziju 16.0.7967 ili noviju verziju na Windows 10, možete dobiti sledeću poruku o grešci prilikom prijavljenja u OneDrive programa OneDrive poslovnim ili školskim nalogom.

Došlo je do problema pri prijavljivanjem. 
Prijavljivanje je prekinuto ili neuspešno. Pokušajte ponovo da se prijavite. (Kôd greške: 0x8004deb4)

Koraci za rešavanje

Ažuriraj registrator 

Upozorenje: Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrže korake koji vam sačinjuju kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Stoga, uverite se da pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Tako možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Dodatne informacije o tome kako da rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registratora potražite u temi Kako da rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registratora u Windows

Promenite smernice grupe da biste dodali sledeću vrednost registratora pri prijavljivanju korisnika:

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\OneDrive]

"EnableADAL"=dword:00000002

Napomena: Kada se objavi rešenje za ovaj problem, trebalo bi da uklonite ovo zaobaljanje registratora ili će iskustva potvrde identiteta biti poništena. Ova vrednost registratora ne treba da se koristi kao dugoročno rešenje. Povremeno ćemo ažurirati ovaj članak kako bismo se bavili problemima u vezi sa popravkom.

  • Počevši od Kancelarija verzije 1805 (izdanje 9330.2078), ažurirana verzija sistema ADAL 1.2.3 rešava neke probleme i ima bolje mogućnosti evidentiranje. Ažurirajte na ovu verziju da biste testirali da li se problem i dalje javlja i koristite ovu verziju ili noviju verziju da biste prikupili evidencije za slučajeve podrške.

  • U Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ili Windows 10 verzije koje su starije od 15.000, ADAL potvrda identiteta je jedina opcija.

  • Verzija Windows trebalo bi da bude starija od 15000 (Windows verzija 1703, verzija 15063.138, opšte dostupna). Dodatne informacije potražite u Windows 10 o izdanju.

  • Ovaj članak se primenjuje ako koristite Microsoft rešenja za federation ili rešenja za unošenje podataka koja ne postoje u korporaciji Microsoft.

  • Takođe pogledajte KB 4025962: Ne možete da se prijavite nakon ažuriranja na Kancelarija 2016 dopunu 16.0.7967ili noviju, na Windows 10.

Srodne teme

Kôd greške 0x8004de40 prilikom prijava u OneDrive

Saznajte više o drugim OneDrive kodovima grešaka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×