Kada pokušate da se prijavite u Yammer aplikaciju za Windows Phone, imamo problema sa prikazivanjem ove stranice

Problem

Uzmite u obzir sledeću situaciju:

  • Koristite Yammer Single Sign-on (SSO) proces ili Microsoft 365 da se prijavite u Yammer.

  • SSO koristite sa Microsoft 365.

  • Koristite Active Directory usluge federacije (AD FS) kao dobavljača identiteta (IdP).

  • Konfigurišete AD FS da koristite Windows integrisanu potvrdu identiteta za interne korisnike.

U ovom scenariju, kada pokušate da se prijavite na Yammer aplikaciju za Windows Phone, dobijate sledeću poruku o grešci:

  • Imamo problema sa prikazom ove stranice.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite jedan od sledećih metoda potvrde identiteta da biste pristupili Yammer aplikaciji za Windows Phone.

Potvrda identiteta zasnovane na obrascima na AD FS

Obično Kada podešavate AD FS i AD FS proxy server, možete da koristite potvrdu identiteta zasnovanu na obrascima za spoljne korisnike. Korisnici koji pokušavaju da se prijave sa spoljnih lokacija (na primer, iz svog doma) nisu na korporativnoj mreži. AD FS će pokušati da se korisnik prijavi pomoću potvrde identiteta zasnovanu na obrascima.  

Korisnici koji pokušavaju da se prijave dok su povezani sa korporativnom bežičnom mrežom mogu da koriste mobilne podatke za povezivanje ili da se povežu sa bežičnom bežičnom vezom. Ako to uradite, korisnik je identifikovan kao spoljni korisnik i preusmeren je na potvrdu identiteta zasnovanu na obrascima na prijavljivanju.

Privremena lozinka

Korisnici koji koriste samo integrisanu potvrdu identiteta operativnog sistema Windows zajedno sa oglasima mogu da dobiju privremenu lozinku da bi se prijavili. Da biste dobili privremenu lozinku, slijedite korake u odeljku "rešenje" neočekivanog prijavljivanja u programu Yammer.

Dodatne informacije

Do ovog problema dolazi zato što aplikacija Yammer za Windows Phone ne podržava integrisanu potvrdu identiteta Windowsa. Korisnik koji pokuša da se prijavi u Yammer aplikaciju za Windows Phone je povezan sa korporativnom bežičnom mrežom i identifikuje se kao unutrašnji korisnik. AD FS pokušava da se prijavi u korisniku pomoću integrisane potvrde identiteta u operativnom sistemu Windows. 

Kada se korisnici prijave na Yammer aplikaciju za Windows Phone, iznosi se izdaje za svoj nalog. Simbol je dostupan kada su korisnici aktivni u usluzi Yammer. To znači da korisnici ne moraju da potvrde verodostojnost svaki put kada otvore Yammer aplikaciju za Windows Phone.  


I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×