Microsoft Office funkcioniše sa različitim čitačima ekrana za osobe sa oštećenim vidom, a mi se trudimo da dokumentamo za bilo koji čitač ekrana sa kojim aplikacija radi. Međutim, naše aplikacije mogu da rade sa još više čitača ekrana nego što smo ih dokumentovali.

Kada koristite čitač ekrana, koristićete taster za izmenu tog čitača ekrana, ponekad zajedno sa drugim povezanim tasterima, da biste se kretali i stupali u interakciju unutar aplikacije i izvršili komande. U našoj dokumentaciji to će ponekad biti označeno "taster SR" ako je to potrebno. Na primer, ako koristite narator saWord, komanda na tastaturi za čitanje sledećeg reda u dokumentu je taster SR+O. Standardni raspored tastera na tastaturi za Narator podrazumevano ukazuje na to da kao čitač ekrana (taster SR) možete da koristite taster Caps Lock ili taster Insert.

Veze da biste saznali više o nekoliko najčešćih čitača ekrana uključene su u nastavku.

Detaljne informacije o Naratoru potražite u nekom od sledećih članaka: Windows 11 kompletan vodič za Narator, Windows 10 kompletan vodič za Narator ili Dobro došli u novi standardni raspored tastature za Narator.

Da biste saznali više o programu JAWSWindows, idite na stranicu Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

Da biste saznali više o NVDA, idite na NV Access | Pronađite pomoć.

Da biste saznali više o programu Dolphin/SuperNova, idite na stranicu Uputstva i vodiči za korisnike.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×