Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office

Microsoft Office radi sa raznim čitačima ekrana za osobe sa oštećenjima vida i trudimo se da dokumentujem za bilo koji čitač ekrana sa kojim se zna da radi. Međutim, naše aplikacije mogu da rade sa više čitačima ekrana nego što smo dokumentovali.

Kada koristite čitač ekrana, koristićete taster za izmenu tog čitača ekrana, ponekad zajedno sa drugim povezanim tasterima, da biste se kretali i stupali u interakciju unutar aplikacije i izvršili komande. U našoj dokumentaciji to se ponekad ukazuje na "SR taster" Ako je potrebno. Na primer, ako narator koristite u programu Word, komanda "tastatura" za čitanje fusnota je SR taster + R.  Standardni raspored tastature za narator podrazumevano ukazuje na to da možete da koristite Caps Lock ili INSERT INSERT kao ključ čitača ekrana (Senior taster).

Veze da biste saznali više o nekoliko najčešćih čitača ekrana.

Detaljne informacije o Naratoru potražite u članku Windows 10 kompletan vodič za Narator ili Dobro došli u novi standardni raspored tastature za Narator.

Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

Da biste saznali više o NVDA, idite na NV Access | Pronađite pomoć.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×