Kako Microsoft Search u usluzi Bing pomaže da vaše informacije budu bezbedne

Da biste lakše i jednostavnije pronašli informacije o tome, organizacija koristi Microsoft search. Kada pretražujete na usluzi Bing, Office 365 ili SharePoint Online – i prijavljeni ste na poslovni ili školski nalog – dobićete relevantne rezultate iz organizacije, uključujući osobe, datoteke, unutrašnje lokacije i još puno toga.

Bezbednost i privatnost su prioriteti

Važno je da pomoć u održavanju bezbednosti i privatnosti vaše organizacije budu sigurne. Uz Microsoft Search u usluzi Bing:

 • Samo osobe iz vaše organizacije koje su prijavljeni pomoću važećih poslovnog ili školskog naloga mogu da vide rezultate rada

 • Microsoft ne cilja oglašavanje na osnovu vašeg identiteta posla ili identiteta vaše organizacije

 • Administrator pretrage može da vidi samo broj Pretraga po tipu (osobe, datoteke itd.) i agregiranu listu najboljih pretraga

 • Samo vi možete da vidite zasebnu istoriju radne pretrage

 • Možete da pronađete poslovne datoteke i informacije koje se dele sa vama ili da imate dozvolu da ih vidite

 • Bing štiti rezultate rada kako biste mogli da se osećate pouzdano znajući da vaše informacije nikada nisu dostupne javnim Bing pretragama ili drugim organizacijama, uključujući Microsoft

Šta vi i drugi možete da pronađete

Kada koristite Microsoft Search u usluzi Bing, pronaći ćete samo informacije i rezultate kojima imate pristup. Na primer:

 • Datoteke koje ste kreirali ili koje su se direktno podelile sa vama

 • Datoteke koje se dele sa grupom kojoj pripadate ili koje ste sačuvali na SharePoint ili OneDrive lokaciji kojoj imate pristup

 • Vremena zauzetosti za osobe u organizaciji

 • Sastanci na koje ste vi i osoba ili grupa pozvani na

 • SharePoint lokacije sa kojima ste član ili koje se dele sa vama

 • Privatni razgovori u kojima ste bili deo

 • Javni razgovori

Radni i Veb rezultati u usluzi Bing

Kada tražite rezultate rada, Bing šalje pretragu relevantnim Office 365 proizvodima i uslugama, kao što su SharePoint, OneDrive, timovi i Yammer. Kada Enterprise vrati rezultate, Bing ih prikazuje – i samo osobe koje su prijavljeni sa važećim poslovnim nalogom mogu da ih vide.

Postoje dva mesta na kojima možete videti rezultate rada u usluzi Bing:

 • Stranica sa rezultatima: ako postoji relevantni radni rezultat, on će se pojaviti na vrhu stranice sa rezultatima pretrage, a zatim će ih dovesti do relevantnih javnih Veb rezultata

 • Stranica radni rezultati: ova stranica prikazuje samo rezultate iz organizacije i nikad ne uključuje javne veb rezultate

Kada ste na stranici sa svim rezultatima, možete lako da identifikujete rezultate rada tako što ćete pogledati logotip vaše organizacije, ime ili sliku profila.

Snimak ekrana stranice "sve rezultate" sa oblačićima koje identifikuju radne rezultate.

Automatski prijavljivanje

Ako se prijavite na svoj poslovni nalog na drugim Microsoft lokacijama, možda ćete primetiti da ste automatski prijavljeni kada odete na bing.com ili koristite aplikaciju Bing. Da biste smanjili koliko puta će vam biti zatraženo da se prijavite, vaša organizacija je omogućila automatski prijavljivanje. Možete brzo da vidite da li ste prijavljeni na svoj poslovni nalog kada pretražujete Bing – samo tražite svoju radnu e-adresu na vrhu bilo koje stranice.

Takođe, ako se odjavite sa poslovnog naloga na usluzi Bing ili bilo kojoj Microsoft lokaciji, bićete prijavljeni na svim Microsoft lokacijama.

Čuvanje ličnih pretraga

Ako ne želite da se pretrage snimaju u ličnom povijesti za pretraživanje, najbrži i najlakši način za pretraživanje Veba je da otvorite privatni prozor pregledača, na primer Edge InPrivate prozor ili roski inkognito. Korišćenje prozora privatnog pregledača omogućava da druge osobe koje imaju pristup vašem uređaju ne vide istoriju pretrage, ali vaša škola, radno mesto ili dobavljač Internet usluga možda i dalje mogu da pristupe ovim podacima. Takođe, možda ćete želeti da razmotrite korišćenje bezbedne mreže kod kuće za bilo koju osetljivu ličnu aktivnost na mreži. Saznajte više o bezbednoj mreži.

Istorija rada i veb pretrage

Istorija pretrage na usluzi Bing se drugačije obrađuje na osnovu statusa:

 • Prijavljeni ste na nalog za posao: određena istorija pretrage rada se ne deli sa vašim preduzećem ili drugim preduzećima, uključujući Microsoft. Možete da redigujete istoriju pretrage u bilo kom trenutku tako što ćete je preuzeti sa stranice istorije pretrage. Dostupni su samo poslednjih 30 dana istorije pretrage. Pomoću usluge Microsoft Search u usluzi Bing, administrator pretrage možda može da vidi pretrage kao deo zbirne liste najboljih pretraga, ali se oni ne pripisuju vama.

 • Prijavljeni ste na lični Microsoft nalog: takođe kontrolišete istoriju pretrage povezanu sa ličnim Microsoft nalogom. Bing i Microsoft pružaju alate da biste upravljali i obrisali istoriju pretrage, kao i načine za sprečavanje dodavanja novih pretraga.

 • Nije prijavljen: kada se odjavite, Istorija pretrage je dostupna samo na tom uređaju. Možete da obrišete sve pretrage iz istorije ili da uklonite specifične pretrage sa tog određenog uređaja, kao i da sprečite dodavanje novih pretraga.

 • Korišćen je privatni prozor: pretrage se nikada ne čuvaju u istoriji pretrage. Ako ste se prijavili na posao ili lični Microsoft nalog iz privatnog prozora pregledača, sva pretraga koja ste izvršili će biti povezana sa tim nalogom.

Napomena: Brisanje istorije pretrage na usluzi Bing neće obrisati ili izbrisati istoriju pretrage pregledača.

Takođe pogledajte

Pronađite šta vam je potrebno sa programom Microsoft Search u usluzi Bing

Privatnost u korporaciji Microsoft

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×