Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Bez obzira na to gde živite, na poslu ili u romingu, postoji verzija programa Microsoft OneNote koja odgovara vašim potrebama. Bez obzira na to da li ste na PC ili Mac računaru, u pregledaču ili na mobilnom uređaju, svaka verzija programa OneNote vam omogućava da pouzdano pristupite beležnicama povezanim sa oblakom da biste zabeležili svoje misli i ideje, opozvali važne informacije sa bilo kog mesta i lako delili beležnice povezane sa drugima i sarađivali na njima.

Iako su sve podržane verzije programa OneNote besplatne za preuzimanje i korišćenje, određene premium funkcije mogu da se otključaju uz opcionalnu Microsoft Office 2019 iliMicrosoft 365 pretplatu.

U ovom članku

OneNote za Windows

Korisnici operativnog sistema Windows mogu da biraju između dve dostupne verzije:

 • OneNote (ranije se zvao "OneNote 2016"), besplatna aplikacija za računare koja radi na svim podržanim verzijama operativnog sistema Microsoft Windows i deo je sistema Office 2019 iMicrosoft 365.

 • OneNote za Windows 10, OneNote aplikaciju koja je unapred instalirana na svim izdanjima programa Windows 10.

Napomena: Na Windows računaru možete da koristite bilo koju verziju programa OneNote – ili da koristite obe verzije operativnog sistema Windows uporedo dok ne izaberete verziju. Preporučujemo da koristite OneNote zato što OneNote za Windows10 dostiže kraj podrške u oktobru 2025. Kada budete spremni, možete da promenite podrazumevanu verziju programa OneNote, tako da će se deljene beležnice uvek otvarati u željenoj verziji.

OneNote

OneNote aplikacija za računare u operativnom sistemu Windows je deo sistema Office 2019 iMicrosoft 365, ali se može preuzeti i kao samostalna aplikacija i koristiti nezavisno na bilo kom računaru. Pokreće se na trenutno podržanim verzijama operativnog sistema Windows – uključujući sva izdanja sistema Windows 10 i Windows 11.

U proteklih nekoliko godina ova aplikacija se zvala "OneNote 2016" (i "OneNote 2013" ranijih godina). Sada se jednostavno zove "OneNote".

OneNote aplikacija za stone računare sadrži pun interfejs Office trake koji se može trajno prikazati ili sakriti po potrebi. Trenutne šarena kartica odeljaka beležnice prikazane su horizontalno preko ekrana, a navigacija između različitih beležnica prikazana je sa leve strane ekrana. 

Windows OneNote

Ovo je jedina verzija programa OneNote koja podržava skladište lokalne beležnice na čvrstom disku računara, pored skladišta u oblaku. To je takođe verzija programa OneNote koja ima najviše opcija za prilagođavanje (u aplikaciji izaberite stavku Datoteka > Opcije).

OneNote aplikacija za računare dostupna je u 32-bitnim i 64-bitnim verzijama. Ako koristite 64-bitno izdanje operativnog sistema Windows i 64-bitnu verziju sistema Office 2019 ili Microsoft 365, 64-bitna verzija programa OneNote se automatski instalira, u suprotnom dobijate 32-bitnu verziju. Više informacija potražite u članku Najčešća pitanja o programu OneNote u sistemima Office 2019 i Microsoft 365.

Gde da ga nabavite

Od marta 2020, kada instalirate Office 2019 iliMicrosoft 365, OneNote aplikacija za računare se instalira zajedno sa Word, PowerPoint i Excel aplikacijama za računare. 

Kako da ga ažurirate

Redovno ažuriranje programa OneNote i drugih aplikacija ne samo da osigurava da ćete dobiti pristup najnovijim funkcijama, već ćete imati koristi i od najnovijih bezbednosnih ispravki.

 1. U verziji programa OneNote za računare izaberite stavku Datoteka >nalog.

 2. Pored stavke Office Novosti kliknite na dugme Opcije ažuriranja.

 3. U meniju koji se pojavi izaberite stavku Ažuriraj odmah.

Napomena: Ako OneNote koristite na poslu ili u školi, administrator može da kontroliše koje ispravke možete da instalirate i kada.

Prvi koraci uz OneNote za računare

OneNote za Windows 10

Aplikacija OneNote za Windows 10 je već unapred instalirana i spremna za korišćenje na svim izdanjima programa Windows 10.

OneNote za Windows 10 sadrži manji interfejs sa jednom linijom na traci pri vrhu ekrana koji se može trajno prikazati ili sakriti dok ne bude potrebno. Kada se okno za navigaciju otkrije, prikazuje šarene kartice odeljaka beležnice vertikalno sa leve strane ekrana. Lista kartica stranica se prikazuje odmah sa desne strane kartica odeljka.

Snimak ekrana programa OneNote za Windows 10

Kada se prijavite u OneNote za Windows 10 pomoću kompatibilne Office 2019 iliMicrosoft 365 pretplate, uživaćete u dodatnim premium funkcijama, uključujući reprodukovanje zapisa perom, istraživač i pomoćnik za matematiku. Više informacija potražite u članku Najčešća pitanja o programu OneNote u sistemima Office 2019 i Microsoft 365.

Gde da ga nabavite

 • Ako ste na Windows 10, proverite da li je OneNote već unapred instaliran na računaru. Kliknite na Windows Start dugme u donjem levom uglu, otkucajte reč onenote na tastaturi, a zatim potražite stavku "OneNote za Windows 10" na listi rezultata pretrage.

 • Ako OneNote za Windows 10 nedostaje na Windows 10 računaru iz bilo kog razloga, možete besplatno da ga preuzmete iz prodavnice Microsoft Store, ali preporučujemo da koristite aplikaciju OneNote zato što OneNote za Windows 10 dostiže kraj podrške u oktobru 2025. 

Kako da ga ažurirate

Redovno ažuriranje programa OneNote i drugih aplikacija ne samo da osigurava da ćete dobiti pristup najnovijim funkcijama, već ćete imati koristi i od najnovijih bezbednosnih ispravki.

 1. U Windows 10 dugme Start, otkucajte word prodavnicu na tastaturi, a zatim izaberite stavku Microsoft Store na listi rezultata pretrage.

 2. U aplikaciji Microsoft Store kliknite na dugme Pogledajte više ( ... ) u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Preuzimanja i ispravke.

 3. U prozoru Preuzimanja i ispravke izaberite stavku Preuzmi ispravke u gornjem desnom uglu.

Windows će instalirati sve ispravke na čekanju koje su dostupne za OneNote Windows 10 i druge aplikacije.

Savet: Da biste proverili Windows 10 li su ispravke aplikacije automatski instalirane, otvorite aplikaciju Microsoft Store, kliknite na dugme Pogledajte više ( ... ), a zatim izaberite stavku Postavke. Na ekranu Postavke , u okviru Ispravke aplikacije proverite da li je opcija Automatski ažuriraj aplikacije postavljena na Uključeno.

Napomena: Ako OneNote koristite na poslu ili u školi, administrator može da kontroliše koje ispravke možete da instalirate i kada. Administrator takođe može da kontroliše da li se aplikacije automatski ažuriraju.

Prvi koraci uz OneNote za Windows 10

OneNote za Mac

OneNote za Mac je deo sistema Office 2019 iMicrosoft 365, ali može da se preuzme i sa Mac App Store i koristi nezavisno na bilo kom Mac računaru sa 64-bitnim procesorom koji radi pod operativnim sistemom macOS 10.13 ili novijim verzijama.

OneNote za Mac sadrži pun interfejs Office trake koji se može trajno prikazati ili sakriti po potrebi. Kada se okno za navigaciju otkrije, prikazuje šarene kartice odeljaka beležnice vertikalno sa leve strane ekrana. Lista kartica stranica se prikazuje odmah sa desne strane kartica odeljka.

Snimak ekrana programa OneNote za Mac

Kada se prijavite u OneNote za Mac sa kompatibilnom Office 2019 iliMicrosoft 365 pretplatom, uživaćete u dodatnim premium funkcijama, uključujući nalepnice. Više informacija potražite u članku Najčešća pitanja o programu OneNote u sistemima Office 2019 i Microsoft 365.

Gde da ga nabavite

Kako da ga ažurirate

Redovno ažuriranje programa OneNote i drugih aplikacija ne samo da osigurava da ćete dobiti pristup najnovijim funkcijama, već ćete imati koristi i od najnovijih bezbednosnih ispravki.

Ako koristite OneNote za Mac kao deo sistema Office, uradite sledeće:

 1. U programu OneNote za Mac, na gornjoj traci sa menijima izaberite stavku >Proveri da li Novosti.

 2. U dijalogu Microsoft automatsko ažuriranje koji se otvara potvrdite izbor u polju za Microsoft Apps automatski ažuriraj.

 3. Kliknite na Proveri da li postoje ispravke. Ako se pronadju ispravke, kliknite na dugme Ažuriraj.

Savet: Ako ste preuzeli OneNote za Mac sa Mac App Store, možete da ga ažurirate direktno odatle. Na Mac računaru kliknite na meni Apple, a zatim izaberite stavku App Store. Kada se Mac App Store otvori, izaberite karticu Novosti ekrana.

Napomena: Ako OneNote koristite na poslu ili u školi, administrator može da kontroliše koje ispravke možete da instalirate i kada.

Prvi koraci uz OneNote za Mac

OneNote za veb

Kad god nemate pristup OneNote aplikacijama na računaru, možete da koristite OneNote za veb sa bilo kog mesta na svetu da biste lako pristupili svim beležnicama zasnovanim na tehnologiji oblaka pomoću bilo kog modernog veb pregledača, bez obzira na to koji operativni sistem je pozajmljen ili iznajmljen računar ili uređaj pokrenut.

OneNote za veb sadrži interfejs trake sa jednim redom pri vrhu ekrana. Kada se okno za navigaciju otkrije, prikazuje šarene kartice odeljaka beležnice vertikalno sa leve strane ekrana. Lista kartica stranica se prikazuje odmah sa desne strane kartica odeljka.

Ova verzija programa OneNote je najprikladnija za jednostavan pristup beležnicama zasnovanim na oblaku kada je vaš računar ili uređaj nedostupan ili ne ispunjava minimalne sistemske zahteve za klijentske verzije. OneNote za veb je takođe idealno pogodna za rad na daljinu u praktično bilo kom okruženju.

Gde da ga nabavite

 • Posetite www.onenote.com u bilo kom modernom veb pregledaču, a zatim kliknite na ljubičasto dugme "Prijavi se" da biste se prijavili pomoću Microsoft naloga (ili poslovnog ili školskog naloga).

  Ne postoji ništa za preuzimanje ili instaliranje – OneNote za veb je uvek spreman za korišćenje!

Kako da ga ažurirate

Pošto OneNote za veb usluga na mreži umesto instalirane aplikacije, automatski je ažurna svaki put kada je koristite.

Prvi koraci uz OneNote za veb

OneNote za iPhone

OneNote za iPhone se može preuzeti sa iOS App Store i koristiti na bilo kom kompatibilnom iPhone ili iPod touch uređaju koji može da pokrene iOS 12.0 ili noviju verziju.

OneNote za iPhone vam omogućava da prikažete, uredite, sinhronizujete i pretražite beležnice zasnovane na tehnologiji oblaka. Aplikacija takođe pruža pristup deljenim Lepljive beleške i omogućava vam da prikažete obaveštenja u beležnici i upravljate njome, prilagodite navigaciju i željene postavke prikaza i kontrolišete postavke privatnosti.

Savet: Ako imate Apple Watch upavljen sa iPhone uređajem, prateća aplikacija OneNote za Apple Watch će biti dostupna kada instalirate OneNote za iPhone. Apple Watch verzija programa OneNote omogućava vam da snimate glasovne beleške i prikazujete beleške sa osnovnim oblikovanjem teksta.

Gde da ga nabavite

Kako da ga ažurirate

Redovno ažuriranje programa OneNote i drugih aplikacija ne samo da osigurava da ćete dobiti pristup najnovijim funkcijama, već ćete imati koristi i od najnovijih bezbednosnih ispravki.

Da biste uključili automatska ažuriranja aplikacije, uradite sledeće:

 1. Na iPhone uređaju otvorite aplikaciju Postavke, a zatim dodirnite iTunes & App Store.

 2. U okviru Automatska preuzimanja uključite opciju Novosti aplikacije.

 3. U okviru Mobilni podaci razmotrite uključivanje automatskog preuzimanja , ali proverite da li imate odgovarajući dozvoljeni prenos mobilnih podataka uz svoj plan usluge.

Savet: Količinu podataka za automatska preuzimanja možete da ograničite tako što ćete dodirnuti stavku Preuzimanja aplikacija, a zatim izabrati željenu opciju.

Da biste ručno ažurirali OneNote za iPhone, uradite sledeće:

 1. Na iPhone uređaju otvorite aplikaciju App Store aplikaciju.

 2. Na novijim iPhone uređajima dodirnite sliku profila u gornjem desnom uglu.

  Na starijim iPhone uređajima dodirnite karticu Novosti u donjem desnom uglu.

 3. Ako se ne prikazuju nikakve ispravke, dodirnite i povucite nadole sa vrha ekrana da biste osvežili, a zatim dodirnite stavku Ažuriraj sve ako je dostupno.

Više informacija potražite u članku Ažuriranje aplikacija ili korišćenje automatskih preuzimanja.

Prvi koraci uz OneNote za iPhone

OneNote za iPad

OneNote za iPad se može preuzeti sa iOS uređaja App Store i koristiti na bilo kom kompatibilnom iPad uređaju koji može da pokrene iPadOS 12.0 ili noviju verziju.

OneNote za iPad vam omogućava da prikažete, uredite, sinhronizujete i pretražite beležnice zasnovane na tehnologiji oblaka. Aplikacija obuhvata i alatke za pisanje perom i crtanje, a omogućava vam da prikažete obaveštenja u beležnici i upravljate njima, prilagodite navigaciju i željene postavke prikaza i kontrolišete postavke privatnosti.

Gde da ga nabavite

Kako da ga ažurirate

Redovno ažuriranje programa OneNote i drugih aplikacija ne samo da osigurava da ćete dobiti pristup najnovijim funkcijama, već ćete imati koristi i od najnovijih bezbednosnih ispravki.

Da biste uključili automatska ažuriranja aplikacije, uradite sledeće:

 1. Na iPad uređaju otvorite aplikaciju Postavke, a zatim dodirnite stavku iTunes & App Store.

 2. U okviru Automatska preuzimanja uključite opciju Novosti aplikacije.

 3. Ako iPad ima mogućnost mobilnog povezivanja, pogledajte odeljak Mobilni podaci i razmotrite uključivanje automatskog preuzimanja, ali proverite da li imate odgovarajući dozvoljeni prenos mobilnih podataka uz svoj plan usluge.

Savet: Količinu podataka za automatska preuzimanja možete da ograničite tako što ćete dodirnuti stavku Preuzimanja aplikacija, a zatim izabrati željenu opciju. (Ova opcija je dostupna samo na iPad uređajima sa mobilnom vezom.)

Da biste ručno ažurirali OneNote za iPad, uradite sledeće:

 1. Na iPad uređaju otvorite aplikaciju App Store aplikaciju.

 2. Dodirnite sliku profila u gornjem desnom uglu.

 3. Ako se ne prikazuju nikakve ispravke, dodirnite i povucite nadole sa vrha iskačućeg prozora da biste osvežili, a zatim dodirnite stavku Ažuriraj sve ako je dostupno.

Više informacija potražite u članku Ažuriranje aplikacija ili korišćenje automatskih preuzimanja.

Prvi koraci uz OneNote za iPad

OneNote za Android

OneNote za Android može da se preuzme iz Google Play prodavnice i koristi na bilo kom kompatibilnom Android telefonu ili tablet računaru koji može da pokrene Android 5.0 ili noviju verziju.

OneNote za Android vam omogućava da prikažete, uredite, sinhronizujete i pretražite beležnice zasnovane na oblaku. Aplikacija takođe pruža pristup deljenim Lepljive beleške i omogućava vam da prikažete obaveštenja u beležnici i upravljate njome, prilagodite navigaciju i željene postavke prikaza i kontrolišete postavke privatnosti.

Gde da ga nabavite

Kako da ga ažurirate

Redovno ažuriranje programa OneNote i drugih aplikacija ne samo da osigurava da ćete dobiti pristup najnovijim funkcijama, već ćete imati koristi i od najnovijih bezbednosnih ispravki.

 1. Na Android telefonu ili tabletu otvorite aplikaciju Play prodavnica .

 2. Dodirnite dugme menija u gornjem levom uglu, a zatim dodirnite stavku Moje & igre.

 3. Pronađite OneNote na listi, a zatim dodirnite dugme Ažuriraj pored njega, ako je dostupno.

Prvi koraci uz OneNote za Android

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×