Koji je moj korisnički ID i zašto mi je potreban za Office 365 za preduzeće?

Korisnički ID dodelila vam je škola ili preduzeće. Izgleda kao ellen@contoso.onmicrosoft.com, ellen@contoso.edu ili ellen@contoso.com. poslovni ili školski nalog predstavlja e-adresu i nalog koje koristite za prijavljivanje u sistem Microsoft 365 za preduzeća za posao ili školu.

Važno: Ako je organizacija upisana i za Windows Azure, CRM ili ste dodali domen nekoj od naših usluga na mreži, trebalo bi da koristite isti korisnički ID i domen za prijavljivanje i za pristup svim uslugama.

poslovni ili školski nalog je drugačiji od Microsoft naloga. Microsoft nalog je onaj koji koristite za lične usluge kao što su Xbox Live, Outlook.com, Windows 8, Windows Phone i ostale. Pogledajte ovaj video, Šta je to Microsoft nalog?, za više detalja.

Microsoft nalog ne možete koristiti za prijavljivanje u sistem Microsoft 365 za preduzeća za posao ili školu, osim ako je neko u vašoj organizaciji podelio određeni dokument sa vama preko Microsoft naloga. U tom slučaju možete da pristupite tom dokumentu pomoću Microsoft naloga

Kada prvi put dobijete poslovni ili školski nalog, takođe ćete dobiti privremenu lozinku za prijavljivanje. Kada se prijavite, bićete upitani da kreirate sopstvenu lozinku. Koristite je sa korisničkim ID-om svaki put kada se prijavljujete na Microsoft 365 za preduzeća. Više informacija o promeni lozinke, uključujući kako da kreirate jaku lozinku, jeste zaboravio sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Microsoft 365 za preduzeća administratori

Sledeće informacije su samo za Microsoft 365 za preduzeća administratore.

Kreiranje novih korisničkih naloga

Kreiraćete novi korisnički ID, sa jedinstvenim korisničkim imenom, za svaki korisnički nalog koji dodate svojoj pretplati. Deo korisničkog ID-a koji se odnosi na domen biće onmicrosoft.com domen koji ste izabrali kada ste se prijavili za Microsoft 365 za preduzeća ili neki drugi domen – na primer, prilagođeni domen vaše organizacije – koji ste dodali u Microsoft 365 za preduzeća.

Na primer, ako ste prilikom kreiranja naloga izabrali fourthcoffee.onmicrosoft.com kao ime domena, a kreirate korisnički nalog sa korisničkim imenom colin, korisnički ID će biti colin@fourthcoffee.onmicrosoft.com.

Ako želite da koristite prilagođeni domen za korisničke ID-ove i e-adrese, pogledajte članak Verifikujte domen u usluzi Microsoft 365.

Postavljanje i korišćenje alternativne e-adrese

Kada se prijavite za sistem Microsoft 365 za preduzeća, morate da date i alternativnu e-adresu koja nije povezana sa sistemom Microsoft 365 za preduzeća. Ova e-adresa se koristi za važne obaveštenja, kao što je poništavanje administratorske lozinke, tako da morate da imate pristup nalogu e-pošte ako nemate pristup Microsoft 365 za preduzeća. Pošto završite proces prijavljivanja, na alternativnoj e-adresi dobićete uvodnu e-poruku koja uključuje vaš korisnički ID i URL adresu stranice na kojoj ćete se prijaviti u sistem Microsoft 365 za preduzeća. Ako zaboravite korisnički ID ili ako se ne sećate URL adrese sistema Microsoft 365 za preduzeća, potražite te informacije u uvodnoj e-poruci.

Napomena: Alternativna e-adresa koju ste morali da unesete tokom procesa prijavljivanja koristi se za važnu komunikaciju, kao kada poništavate administratorsku lozinku. Sva komunikacija u vezi s proizvodom koju ste odabrali da primate od sistema Microsoft 365 za preduzeća takođe se šalje na tu e-adresu, osim ako ne promenite željene opcije za kontakt. Svoje kontakt informacije možete da ažurirate na stranici Moj profil. Više informacija o promeni željenih opcija za kontakt potražite u članku Promena željenih opcija za kontakt.

Takođe pogledajte

Gde da se prijavite u Microsoft 365

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×