Konfigurisanje Srodne Web segment za radnje na lokaciji Duet

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da dodate Veb segmente na stranicu detalj zadatka koji vam pomažu donosioce odluka zadatak zahteva in izveštaje koji pružaju srodnih informacija. Ovi Veb segmenti možete sačuvati korisnici dosta vremena na vredna postavljanjem najnovije informacije zajedno sa zadacima samu:

 • Radnje zadatka toka posla Ovaj Veb segment obezbeđuje veze ka stranicama postavki izveštaja za izveštaje koji pružaju srodnih informacija. Korisnici mogu da prilagodite parametre izveštaja, a zatim pokrenite izveštaj koji žele.

 • Srodne izveštaje Ovaj Veb segment navodi izveštaje koji korisnik može da otvori odmah. Pored toga, ako korisnik pokreće izveštaj sa radnje zadatka toka posla, Duet isporučuje taj izveštaj na listu izveštaje koji se odnose čim izveštaj je dostupna.

Duet Enterprise dinamički ažurira radnje i izveštaje da biste prikazali ove Veb segmenata, tako da zadatak rukovodilac uvek bude najnovije informacije.

Da biste konfigurisali Veb segment, aktiviranje Duet Enterprise funkcija izveštavanja na lokaciji toka posla, a zatim uredite detalj zadatka stranice u programu SharePoint Designer da biste dodali Veb segmente. Obično dizajneri Dodavanje ove Veb segmente na stranicu detalji o zadatku, ali takođe možete da dodate Veb segment na stranicu na lokaciji toka posla.

U ovom članku

Uvod

Na stranici detalji o zadatku, tok zadatka radnje Veb segment i Srodne izveštaje Veb segment zajedničkim radom da pružite informacije o zadatku rukovodilac. Odluke možete pokretanje izveštaja, a zatim otvorite izveštaj bez potrebe da biste prešli na različitim lokacijama. Pored toga, ovi Veb segmenti prikazuju samo izveštaj opcije koje se odnose na trenutni zadatak i Duet osigurava da odražavaju u izveštajima o najnovijim podacima. Rukovodilac zadatak možete da otvorite bilo koji navedenih izveštaj tako što ćete jednostavno kliknuti na ime izveštaja.

Pre nego što možete da dodate i konfigurišete Veb segmenti radnje zadatka toka posla i Srodne izveštaje, administrator farme morate da uvezete odgovarajuće modela povezivanja poslovnih podataka (BDC). Ovaj model sadrži specifikacije za radnje koje će prikazati Veb segment. Pored toga, administrator mora da konfiguriše izveštaj o usmeravanju za izlaganje izveštaje na odgovarajuću lokaciju.

Ako ne znate ako ovim korakom dovrši, proverite sa administratorom SAP toka posla.

Korak 1: Aktiviranje funkcija izveštavanja na lokaciji zadatka toka posla

Važno: Morate biti administrator kolekcije lokacija na lokaciji koja sadrži željeni predložak SAP toka posla da biste izvršili korake u ovoj proceduri.

Da biste konfigurisali Srodne izveštaje Veb segmenta na lokaciji za tok posla, prvo morate aktivirati određene funkcije izveštavanja za tok posla lokacije. Ovo omogućava Duet da biste prikazali listu izveštaja (iz biblioteke lokacija u izveštajima), a da biste prikazali listu veza za postavke izveštaja. Korisnici mogu da koriste postavki izveštaja za prikazivanje i uređivanje svojstva izveštaja, a da biste pokrenuli izveštaja.

Da biste omogućili funkcije izveštavanja na lokaciji zadatak toka posla:

 1. Iz na Duet Enterprise matične stranice kolekcije lokacija, idite na lokaciju osnovne toka posla.

 2. Na traci, izaberite stavku Radnje na lokaciji , a zatim izaberite Postavke lokacije.

 3. Na stranici " Postavke lokacije ", u grupi Radnje na lokaciji izaberite stavku Upravljanje funkcijama lokacije da biste otvorili stranicu aktivacija funkcije .

 4. Na stranici " funkcije " Pronađite Duet Enterprise izveštavanje, a zatim kliknite na dugme Aktiviraj.

Vrh stranice

Korak 2: Otvorite stranicu detalj zadatka u programu SharePoint Designer

Da biste izmenili detalj zadatka stranice, morate da otvorite lokaciju toka posla u sistemu Microsoft SharePoint Designer 2010, a zatim otvorite stranicu detalj zadatka u uređivaču toka posla. Iz uređivaču toka posla možete da dodate elemente potrebne dizajna i konfigurišete ih.

Da biste otvorili detalj zadatka stranicu za uređivanje:

 1. Iz operativnog sistema Windows Start meni, kliknite da biste otvorili SharePoint Designer 2010, a zatim izaberite stavku Otvorite lokaciju.

 2. U polju URL adresa lokacije u dijalogu Otvaranje lokacije unesite URL za lokaciju zadatka toka posla koji želite da radite. To otvara stranicu informacije o lokaciji za tok posla lokacije.

 3. U oknu za navigaciju izaberite stavku Stranica lokacije da biste otvorili listu stranica koja uključuje toka posla.

 4. Na listi stranica, kliknite na ime zadatka detalje stranice datoteku, na primer WrkTaskIP.aspx, da biste otvorili stranicu postavke za tu datoteku.

 5. Na traci, u grupi Uređivanje kliknite na strelicu pored dugmeta Uredi datoteku, a zatim izaberite Uredi datoteku u naprednom režimu. Otvoriće se obrazac za stranicu sa detaljima zadatka.

 6. U oblasti PlaceHolderMain (Prilagođeno) odlučite gde želite da postavite Web segmentu Srodne izveštaje. Na primer, možete da dodate Veb segment u neku od postojećih ćelija u čuvaru mesta. Druga mogućnost je da, umesto toga, možete odlučiti da biste dodali još jedan red ili kolonu na obrascu za Veb segment.

Vrh stranice

Korak 3: Dodavanje poslovnih podataka Web segmenata obrascu detalji o zadatku

Važno: Morate biti vlasnik lokacije da biste izvršili korake u ovoj proceduri.

Web segmentu Srodne izveštaje je zapravo dva povezana Veb segmenta. Dva dela su Web segment Radnje poslovnih podataka koji prikazuje informacije i Veb segment Graditelj stavki poslovnih podataka koje prikuplja i konfiguriše informacije za prikaz.

Da biste dodali Veb segmenata poslovnih podataka:

 1. Kliknite na obrazac ćeliju gde želite da dodate Veb segmente.

 2. Na traci izaberite karticu Umetanje .

 3. Na traci, u grupi Veb segmente , kliknite na strelicu pored Veb segment, a zatim izaberite Radnje poslovnih podataka.

 4. Kliknite desnim tasterom miša u Veb segment Radnje poslovnih podataka , a zatim izaberite stavku Svojstva Veb segmenta za otvaranje Radnje poslovnih podatakaprozor.

 5. U prozoru Radnje poslovnih podataka , u okviru za tekst Otkucajte unesite Zadatak toka posla.

 6. Na traci, u grupi Veb segmente , kliknite na strelicu pored Veb segment, a zatim izaberite Graditelj stavki poslovnih podataka.

 7. Kliknite desnim tasterom miša u Web segmentu Graditelj stavki poslovnih podataka , a zatim izaberite stavku Dodaj vezu da biste otvorili Čarobnjak za povezivanje Veb segmenta.

 8. U čarobnjaku, kliknite na dugme sledeće da biste prihvatili Pošalji izabrane stavke u radnju.

 9. Izaberite stavku Povezivanje sa Veb segmentom na ovoj stranici, a zatim kliknite na dugme dalje.

 10. U Ciljne Web segmentapadajuće liste, izaberite stavku Radnje zadatka toka posla.

U Ciljnoj radnju padajuće liste, izaberite stavku Preuzmi stavke izi zatim kliknite na dugme dalje.

 1. Kliknite na dugme Završi da biste dovršili vezu.

Imajte u vidu da Duet Enterprise automatski menja naslov Veb segmenta za Radnje zadatka toka posla.

Vrh stranice

Korak 4: Dodavanje izveštaje koji se odnose kao Veb segmenta

Na lokaciji zadatak toka posla, Srodne izveštaje Veb segment prikazuje samo te izveštaje koji se odnose na trenutni zadatak. Prvi korak u konfiguraciji ovaj Veb segmenta je da dodate biblioteci izveštaja kao Veb segment. Zatim, morate da dodate Veb segment koji će dobiti tačne kontekstualne informacije (ID konteksta) za zadatak toka posla. Na kraju, morate da dodate i konfigurišete Veb segment koji Duet Enterprise možete koristiti da biste izabrali ispravan izveštaje za prikaz filtera.

Dodavanje biblioteka izveštaja kao Veb segmenta

 1. Kliknite na ćeliju u obrascu Detalji o zadatku mesto na koje želite da dodate listi izveštaje kao Veb segment.

 2. Na traci izaberite karticu Umetanje .

 3. U grupi podataka prikaza i obrazaca , kliknite na strelicu pored Prikaz podataka, a zatim izaberite izveštaje.

Dodavanje Preusmerivač SAP toka posla

Da biste filtrirali listu dostupnih izveštaja i izaberite samo izveštaje koji se odnose na zadatak, Duet koristi ID konteksta za zadatak. Skriveni Veb segment, SAP toka posla Preusmerivač, pruža ovu vrednost za izveštaje Veb segment.

 1. Na traci izaberite karticu Umetanje .

 2. U grupi Veb segmente , kliknite na strelicu pored Veb segmenata. Pomerite se nadole do Duet Enterprise grupe, a zatim izaberite SAP toka posla Preusmerivač Veb segment.

Dodavanje Web segmenta za filtriranje

 1. U grupi Veb segmente , kliknite na strelicu pored Veb segmenata. Pomerite se nadole do grupi filtere i izaberite filter niske upita (URL).

  Važno: Morate dodati ovaj Veb segment u zonu Veb segmenta. Ako je potrebno, dodajte zonu Web segmenta na stranicu pre nego što umetnete Veb segment.

 2. U telo obrasca detalji o zadatku, kliknite desnim tasterom miša na Web segmentu Filter niske upita (URL) , a zatim izaberite Svojstva Veb segmenta.

 3. U prozoru Filter niske upita (URL) , u polju Ime parametra niske upita unesiteIwWfTaskID. Ovaj parametar navodi identifikator informacije o SAP toka posla.

 4. U telo obrasca Detalji o zadatku , kliknite desnim tasterom miša na Web segmentu Filter niske upita (URL) , a zatim izaberite Dodaj vezu.

 5. U Veb segment za povezivanje čarobnjak, izvršite sledeće korake:

  1. U padajuće liste Odaberite radnju u izvoru Veb segment da biste koristili za ovu vezu , izaberite stavku Pošalji Filter vrednosti. Kliknite na dugme sledeće da biste otišli sledeću stranicu čarobnjaka.

  2. Kliknite na dugme sledeće da biste prihvatili Povezivanje sa Veb segment na ovoj stranici. Zatim, pređite na sledeću stranicu čarobnjaka.

  3. Kliknite na dugme sledeće da biste prihvatili izveštaje kao Cilj Veb segmenti Dobijanje vrednosti Filter iz kao cilj radnja. Zatim, pređite na sledeću stranicu čarobnjaka.

  4. Izaberite QueryStringiz kolone u Filter niske upita (URL), a zatim izaberite stavku ID konteksta iz kolona u izveštajima. Kliknite na dugme sledeće da biste otišli poslednjoj stranici čarobnjaka.

 6. Kliknite na dugme Završi.

Za sve buduće zadatke u ovaj tok posla, stranicu sa detaljima zadatak će prikazati dve dodatne Veb segmente: Radnje zadatka toka posla i Srodne izveštaje.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×