Sadržaj
×
Pregledač ne podržava video zapis.

Napomena: Tipovi podataka koje vidite na traci ovog video zapisa mogu da se razlikuju od onoga što vidite u programu Excel.

Unos pouzdanih podataka u Excel o temama kao što su gradovi, hrana, životinje, konsultacije i još mnogo toga, nikada nije bilo jednostavnije. Sa povezanim tipovimapodataka možete da umećete pouzdane podatke iz pouzdanih izvora podataka na mreži i radite sa njim. Microsoft je se partner sa Wolfram da pruži bogate, zanimljive činjenice i podatke o brojnim temama koje možete da koristite i osvežite – sve to bez napuštanja Excel.

Napomena: Povezani tipovi podataka koji koristi Wolfram trenutno su dostupni samo onima sa pretplatom na Microsoft 365 i engleskim jezikom za uređivanje dodatim na Kancelarija Željenepostavke jezika. Ako ispunjavate ove zahteve, ali i dalje ne vidite funkciju, možda ćete morati da ažurirate Kancelarija. Pogledajte kada dobijam najnovije funkcije? za više detalja.

Isprobajte!

  1. U radnoj Excel unesite određene termine u zasebne ćelije. Preporučujemo da grupišemo teme u jednoj koloni sa redom zaglavlja.

    Savet: Za tip podataka "Hrana" možete da dodate izmene kao što su količina ili veličina koja služi tekstu koji konvertujete da biste dobijali određenije rezultate. Na primer: "3 jaja" ili "5 oz linguine".

  2. Izaberite ćelije i idite na stavku Umetanje> tabelu za konvertovanje u tabelu. Ako ste ih dodali, poništite izbor u polju za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja.

  3. Izaberite tekst koji treba konvertovati u tabeli. Idite na Podaci i u grupi Tipovi podataka izaberite stavku Automatsko. Ako u ćeliji Ikona sa znakom pitanja vidite oznaku, morate da koristite selectorpodataka da biste naveli tip podataka koji želite.

    Savet: Ako već znate koju grupu tipova podataka treba da koristite, možete je izabrati iz padajuće galerije. Navođenje toga može da Excel bolje podudara sa tekstom i da preuzme ispravne podatke. Saznajte koji povezani tipovi podataka su dostupni u Excel.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×