Povezani tipovi podataka

Konvertovanje teksta u povezani tip podataka u programu Excel (pregled)

Konvertovanje teksta u povezani tip podataka u programu Excel (pregled)

Pregledač ne podržava video.

Napomena: Tipovi podataka koje vidite na traci ovog video zapisa mogu da se razlikuju od onoga što vidite u programu Excel.

Preuzimanje pouzdanih podataka u Excel radnu svesku o predmetima kao što su gradovi, hrana, životinje, sazveћрa i još toga, nikad nije bilo lakše. Sa povezanim tipovima podataka možete da umetnete i radite sa pouzdanim podacima iz pouzdanih podataka na mreži. Microsoft je partner sa Wolfram za pružanje bogatih, zanimljivih činjenica i podataka o brojnim temama koje možete da koristite i osvežite – sve bez napuštanja programa Excel.

Napomena: Povezani tipovi podataka koje pokreće Wolfram trenutno su dostupni samo za Excel za Microsoft 365 pretplatnicima na engleskom jeziku za uređivanje koji je dodat u vaše željene postavke jezika za Office. Ova funkcija se postepeno okreće i dostupna je u programu Excel za Veb. Da biste koristili tipove podataka u Excel aplikaciji za stone računare, morate da budete u pregledu programa Insider Der.

Isprobajte!

 1. U Excel radnoj svesci unesite specifične termine u zasebne ćelije. Preporučujemo grupisanje subjekata u jednoj koloni sa redovima zaglavlja.

  Saveti: Za tipove podataka kao što je hrana ili aktivnost (nije dostupno u programu Excel za Veb), možete da dodate modifikatore u tekst koji konvertujete da biste dobili detaljnije rezultate.

  • Tip podataka o hrani: uključujete modifikovaиe kao što su količina ili veličina za služenje. Na primer: "3 jajeta" ili "5 Oz linguine".

  • . Tip podataka aktivnosti: uključujete modifikovane vremenske ili fizičke karakteristike da bi se kalorije narezivale. Na primer: "pokretanje za 10 minuta" ili "140 kg žena koje plivaju 30 minuta".

 2. Izaberite ćelije i idite na umetanje > tabele da biste konvertovali u tabelu. Potvrdite izbor u polju za potvrdu za moju tabelu sa zaglavljima ako ste ih dodali.

 3. Izaberite tekst koji želite da konvertujete u tabelu. Idite na podatke i u grupi tipovi podataka izaberite stavku automatski. Ako vidite Ikona sa znakom pitanja u ćeliji, moraćete da koristite birač podataka da biste naveli željeni tip podataka.

  Savet: Ako već znate koji tip podataka treba da se koristi, možete da ga izaberete iz padajuće galerije. Navođenje ovog može da pomogne da se Excel bolje podudara sa tekstom i da preuzme ispravne podatke. Otkrijte koji povezani tipovi podataka su dostupni u programu Excel.

Želite još?

Najčešća pitanja o povezanim tipovima podataka i saveti

Akcije i geografski tipovi podataka

Koji su povezani tipovi podataka dostupni u programu Excel?

Kreiranje tipa podataka (Power Query)

Otkrijte više iz Wolfram

Povratne informacije o tipovima podataka

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×