Kopiranje i lepljenje redova u model podataka u programskom dodatku Power Pivot

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako koristite model podataka kao osnovu za izvedenu tabelu, izvedeni grafikon ili izveštaj prikaza Power View i ako vaš model sadrži podatke koje ste kopirali sa drugih listova, možete da dodate više redova tako što ćete ih nalepiti u Power Pivot prozor.

Opcije Dodavanje lepljenjem Zamenjivanje lepljenjem dostupne su samo kada dodajete ili zamenjujete podatke u tabeli koja je kreirana kopiranjem i nalepljivanjem iz ostave. Opcije Dodavanje lepljenjem ili Zamenjivanje lepljenjem ne možete da koristite za dodavanje podataka u povezanu tabelu ili u tabelu koja sadrži uvezene podatke.

Podaci koje možete da nalepite iz ostave moraju biti u HTML formatu, kao što su podaci koje se kopiraju iz programa Excel ili Word. Takođe možete da kopirate i nalepite celu tabelu ili opseg unutar Power Pivot.  Power Pivot će automatski otkriva i primenite tipove podataka na nalepljene podatke. Međutim, možete i ručno da izmenite tip podataka ili prikazivanje oblikovanja za kolonu.

Napomena: Koristite neki drugi pristup ako želite da stalno ažurirate podatke iz radnog lista, a te ispravke se pojavljuju u modelu. Dodatne informacije potražite programski podaci unakrsne tabele u Model podataka pomoću povezane tabele .

 1. Kopirajte podatke u ostavu.

 2. Otvorite Power Pivot prozor.

 3. Izaberite stavke Početak > Ostava > Nalepi.

 4. U dijalogu Pregled pre lepljenja navedite ime tabele koju će Power Pivot kreirati za skladištenje podataka.

 5. Kliknite na dugme u redu da biste nalepili podatke u tabeli. Imajte u vidu tabele je deo model, ali nije povezanu tabelu. Tabelu koju ste upravo kreirali je samostalne tabelu koja ručno održavate lepljenjem ispravke iz ostave.

 6. Kasnije možete dodati ili zameniti redove u ovoj tabeli. Otvorite karticu koja sadrži tabelu u koju želite da dodate redove i uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na Početak > Ostava > Dodavanje lepljenjem da biste sadržaj ostave nalepili u vidu dodatnih redova u izabranu tabelu. Novi redovi će biti dodati na kraju tabele.

  • Kliknite na Početak > Ostava >Zamenjivanje lepljenjem da biste izabranu tabelu zamenili sadržajem iz ostave. Sva postojeća imena zaglavlja kolone ostaće u tabeli i relacije će biti sačuvane, pa ne morate da kopirate zaglavlja kolone iz originalnog izvora.

   Napomene: 

   • Kada koristite Lepljenjem ili Lepljenje zamena, novih podataka mora da sadrži potpuno isti broj kolona kao stare podatke. Po mogućstvu, kolona podataka koji ste nalepili ili upit za dodavanje trebalo bi da takođe biti isti tipova podataka kao oni u odredišnoj tabeli ili biti kompatibilan tip podataka. U nekim slučajevima možete da koristite neki drugi tip podataka, ali obično će se prikazati grešku u Nepodudaranje tipova .

   • Opcije Dodavanje lepljenjem i Zamenjivanje lepljenjem dostupne su samo kada radite sa tabelom koja je kreirana nalepljivanjem podataka iz ostave. Opcije Dodavanje lepljenjem ili Zamenjivanje lepljenjem ne možete da koristite za dodavanje podataka u povezanu tabelu ili u tabelu koja sadrži uvezene podatke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×