Kopiranje iz Excel u drugi Kancelarija program

Ako želite da koristite Excel grafikon ili Excel podatke u PowerPoint prezentaciji, Word dokumentu ili Outlook poruci, možete jednostavno da ga kopirate u programu Excel, Kancelarija zatim da koristite opcije lepljenja u drugim Kancelarija programima da biste umetnuli kopirani sadržaj na više načina.

Napomena: Alatke za kopiranje podataka Excel i grafikona nisu dostupne u programu Kancelarija Online. Ako imate verziju programa Kancelarija za računare, kliknite na dugme Otvori u programu [Ime programa] u programu za računare da biste otvorili dokument i pratili procedure opisane u ovom članku. Ako nemate verziju programa za računare, Kancelarija isprobajte ili kupite najnoviju verziju.

Šta želite da kopirate?

 1. U Excel kliknite na grafikon koji želite da kopirate u drugi Kancelarija, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 2. Otvorite drugi program Kancelarija, kliknite na mesto na koje želite da nalepite grafikon, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V.

 3. Kliknite na dugme Opcije lepljenja koje se pojavljuje pored dna grafikona i odaberite kako želite da ga nalepite:

  Dugme "Opcije lepljenja" u programu Word, razvijeno da bi se prikazale opcije.
  • Use Destination Theme & Embed Workbook Na taj način se oblikovanje grafikona ažurira kako bi on bio usklađen sa odredišnim oblikovanjem.

  • Zadrži u izvornom obliku & radnu svesku za uglja Na taj način oblikovanje grafikona ostaje nepromenjeno.

  • Korišćenje odredišne & Povezivanje podataka Na taj način se oblikovanje grafikona ažurira kako bi se podudarao sa odredišnim oblikovanjem i držao grafikon povezan sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da preklonite grafikon, biće potrebno da ga kopirate i ponovo nalepite kao ugrađeni grafikon ili kao sliku.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorna Excel radni list ažurira.

  • Keep Source Formatting & Link Data Na taj način oblikovanje grafikona ostane tačno onako kako jeste i grafikon će biti povezan sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da preklonite grafikon, biće potrebno da ga kopirate i ponovo nalepite kao ugrađeni grafikon ili kao sliku.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorna Excel radni list ažurira.

  • Slika Tako se grafikon lepi kao slika. Grafikon nije moguće uređivati ili ažurirati, ali ga možete zameniti drugom slikom i primeniti oblikovanje slike.

 1. U Excel izaberite podatke koje želite da kopirate, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 2. Otvorite drugi program Kancelarija, kliknite na mesto na koje želite da nalepite podatke, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V.

 3. Izaberite stavku Opcije lepljenja pored podataka i odaberite način na koji želite da ih nalepite.

  Dugme "Opcije lepljenja", pored nekih Excel podataka, razvijeno da bi se prikazale opcije
  • Čuvanje izvornog oblika Na taj se oblikovanje podataka zadrži tačno onako kako je.

  • Korišćenje odredišnih stilova Na taj način se oblikovanje podataka ažurira kako bi se podudaralo sa odredišnim stilom. Ako želite da zadržite linije koordinatne mreže, ovo je obično najbolji način da to uradite.

  • Povezivanje & zadrži u izvornom obliku Na taj način oblikovanje podataka ostane tačno onako kako je i zadrži povezano sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da preklonite podatke, biće potrebno da ih kopirate i ponovo nalepite kao nepovezane podatke ili kao sliku.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorna Excel radni list ažurira.

  • Link & Use Destination Styles Na taj način se oblikovanje podataka ažurira tako da se podudara sa odredišnim stilom i podaci su povezani sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da preklonite podatke, biće potrebno da ih kopirate i ponovo nalepite kao nepovezane podatke ili kao sliku.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorna Excel radni list ažurira.

  • Slika Nalepi podatke kao sliku. Podatke nije moguće uređivati ni ažurirati.

  • Zadrži samo tekst Ovim se podaci lepe kao tekst, sa svakim redom u zasebnom pasusu i tabulatorski razmaci koji razdvajaju vrednosti ćelija.

Takođe pogledajte

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×