Pređi na glavni sadržaj

Kopiranje iz programa Excel u drugi Office program

Ako želite da koristite Excel grafikon ili Excel podatke u PowerPoint prezentaciji, Word dokumentu ili Outlook poruci, možete jednostavno da ga kopirate u programu Excel, a zatim da koristite opcije lepljenja u drugim Office programima da biste umetnuli kopirani sadržaj na nekoliko načina.

Napomena: Alatke za kopiranje Excel podataka i grafikona nisu dostupne u usluzi Office Online. Ako imate verziju sistema Office za računare, kliknite na dugme Otvori u [ime programa] u programu za računare da biste otvorili dokument i sledili procedure opisane u ovom članku. Ako nemate verziju sistema Office za računare, možete odmah da pokušate ili da kupite najnoviju verziju.

Šta želite da kopirate?

 1. U programu Excel kliknite na grafikon koji želite da kopirate u drugi Office program, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C.

 2. Otvorite drugi Office program, kliknite na mesto gde želite da nalepite grafikon, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V.

 3. Kliknite na dugme Opcije lepljenja koje se pojavljuje pored dna grafikona i odaberite kako želite da ga nalepite:

  Dugme "Opcije lepljenja" u programu Word, razvijeno da biste prikazali opcije.
  • Korišćenje odredišne teme & ugrađivanje radne sveske Na taj način se oblikovanje grafikona ažurira kako bi on bio usklađen sa odredišnim oblikovanjem.

  • Zadržavanje izvornog oblikovanja & ugradi radnu svesku Na taj način oblikovanje grafikona ostaje nepromenjeno.

  • Korišćenje odredišne teme & Poveži podatke Ovo ažurira oblikovanje grafikona tako da se podudara sa odredišnim oblikovanjem i čuva grafikon povezan sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da razpovežete grafikon, moraćete da ga kopirate i ponovo nalepite kao ugrađeni grafikon ili kao sliku.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorni Excel radni list ažurira.

  • Zadržavanje izvornog oblikovanja & Poveži podatke Ovo će zadržati oblikovana oblikovanja grafikona i zadržati grafikon povezan sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da razpovežete grafikon, moraćete da ga kopirate i ponovo nalepite kao ugrađeni grafikon ili kao sliku.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorni Excel radni list ažurira.

  • Slika Ovo lepi grafikon kao sliku. Nije moguće urediti ili ažurirati grafikon, ali ga možete zameniti drugom slikom i primeniti oblikovanje slike.

 1. U programu Excel izaberite podatke koje želite da kopirate i pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C.

 2. Otvorite drugi Office program, kliknite na mesto gde želite da nalepite podatke, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V.

 3. Kliknite na dugme Opcije lepljenja pored podataka i odaberite kako želite da je nalepite.

  Dugme "Opcije lepljenja", pored nekih Excel podataka, razvijeno da bi se prikazalo opcije
  • Čuvanje izvornog oblika Ovo oblikovanje podataka će zadržati tačno onako kako jeste.

  • Korišćenje odredišnih stilova Ovo ažurira oblikovanje podataka tako da se podudara sa željenim stilom. Ako želite da zadržite koordinatne linije, to je obično najbolji način za to.

  • Povezivanje & zadržavanje izvornog oblikovanja Ovo oblikovanje podataka će zadržati identiиno i sprečava podatke povezane sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da razpovežete podatke, moraćete da ga kopirate i ponovo nalepite kao nepovezani podaci ili kao slika.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorni Excel radni list ažurira.

  • Poveži & koristite odredišne stilove Tako ćete ažurirati oblikovanje podataka da bi se podudarao sa stilom odredišta i da će podaci biti povezani sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da razpovežete podatke, moraćete da ga kopirate i ponovo nalepite kao nepovezani podaci ili kao slika.) Sa podacima povezanim sa originalnim radnim listom, podaci u Word dokumentu će se ažurirati kada se izvorni Excel radni list ažurira.

  • Slika Ovo lepi podatke kao sliku. Nije moguće urediti ili ažurirati podatke.

  • Zadrži samo tekst Ovo lepi podatke kao tekst, uz svaki red u odvojenom pasusu i sa tabulatorskim prostorima koji odvajaju vrednosti ćelija.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×