Kopiranje samo vidljivih ćelija

Ako se neke ćelije, redovi ili kolone na radnom listu ne pojave, imate opciju kopiranja svih ćelija – ili samo vidljive ćelije. Podrazumevano, Excel kopira skrivene ili filtrirane ćelije zajedno sa vidljivim ćelijama. Ako to nije ono što želite, pratite korake u ovom članku da biste kopirali samo vidljive ćelije. Na primer, možete da odaberete da kopirate samo podatke rezimea iz strukture radnog lista.

Sledite ove korake:

 1. Izaberite ćelije koje želite da kopirate za više informacija, pogledajte odeljak Izbor ćelija, opsega, redova ili kolona na radnom listu.

  Savet: Da biste otkazali izbor ćelija, kliknite na bilo koju ćeliju u radnom listu.

 2. Izaberite stavke početak > Pronađite & izaberitei izaberite stavku Idi na stavku specijalno.

  Excel Ribbon Image

 3. Kliknite samo na vidljive ćelije > u redu.

 4. Kliknite na dugme Kopiraj (ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C).

  komanda „kopiraj“

 5. Izaberite gornju levu ćeliju oblasti lepljenja i izaberite stavku Nalepi (ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V).

  Savet: Da biste kopirali selekciju na drugi radni list ili radnu svesku, izaberite karticu drugi radni list ili pređite na drugu radnu svesku, a zatim izaberite gornju levu ćeliju oblasti lepljenja.

Napomena: Excel lepi kopirane podatke u uzastopnim redovima i kolonama. Ako oblast lepljenja sadrži skrivene redove ili kolone, možda ćete morati da otkrijete oblast lepljenja da biste videli sve kopirane ćelije.

Kada kopirate i lepite vidljive ćelije u opsegu podataka koji ima skrivene ćelije ili primenjeno filtriranje, primetićete da se skrivene ćelije nalepljuju zajedno sa vidljivima. Nažalost, ne možete da ga promenite kada kopirate i nalepite opseg ćelija u Excel za veb jer opcija lepljenja samo vidljive ćelije nije dostupna.

Međutim, ako se podaci oblikuju kao tabela sa primenjenim filtriranjem, možete kopirati i lepiti samo vidljive ćelije.

Ako ne želite da oblikujete podatke kao tabelu i ako imate Excel aplikaciju za računare, možete otvoriti radnu svesku da biste tamo kopirali i lepili vidljive ćelije. Da biste to uradili, kliknite na dugme Otvori u programu Excel i pratite korake u odeljku Kopiranje i lepljenje samo vidljivih ćelija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×